Sponseret indhold

Cloud 2.0. kan tage livet af din forretning – eller udvikle den

cVation_portraits0027_christian_full_size

Af:

Med Cloud 2.0 kan du tænke din forretning på en helt ny måde, sprænge traditionelle rammer, skalere og vækste virksomheden, siger udviklingshuset cVation. Det handler om innovativ anvendelse af Cloud-teknologi

Det kan lyde abstrakt og svært at forstå, men Cloud 2.0, eller Advanced Cloud, handler i bund og grund om at levere mere værdi og kvalitet på kortere tid. Hvor den første generation af skyen, Cloud 1.0, gik ud på alene at benytte skyen som et nyt datacenter, en lift and shift med brug af de gamle legacy programmer, så åbner Cloud 2.0 vejen for helt nye produkter og services og nytænkende forretningsgange.

Christian Møller, der er partner i udviklingshuset cVation, har ikke noget problem med at fremstå som en apostel for lyksalighederne i Cloud 2.0.

”Der er så mange muligheder i den næste epoke i skyen, at det kan betyde kvantespring for utallige virksomheder og brancher. De, der står stille, kan lynhurtigt blive overhalet. Se bare på Fortune 1000, hvor 70 pct. af virksomhederne for ti år siden nu er væk. De var ikke klar til digital forandring,” påpeger Christian Møller.

Det handler bl.a. om at mikse virksomhedens eksisterende services i et miljø, der giver mulighed for at udvikle, automatisere, teste og deployere løsninger med henblik på stor skalerbarhed til en lav udgift. Med Cloud 2.0. kan virksomheden teste mange forskellige løsninger, og nemt foretage tilpasninger inden produktet rulles ud i den virkelige verden. Møller peger på, at især den finansielle sektor i disse år bevæger sig meget hurtigt op i skyen, bl.a. fremskyndet af stadigt stigende reguleringskrav fra myndighederne. 

Det har betydet, at bl.a. Microsoft har sat gang i at bygge værktøjer, der er målrettet bank og finans. Senest har cVation bl.a. hjulpet PFA i skyen med en platform der dækker alle krav til Governance Risk og Compliance – GRC.

”Der er guld for enden af regnbuen, hvis man formår at kombinere alle elementerne rigtigt. Jeg siger Ikke, at det er let, men når det lykkedes, så er det en game changer,” siger Christian Møller.

Cloud 2.0. i praksis:

Global self-boarding til alverdens lufthavne

I mange lufthavne kan de rejsende selv checke ind og få printet et boardingkort. Men den software, der håndterer kommunikation med scannere og printere, har traditionelt været lokalt installeret på fysiske enheder, hvilket stiller store krav til vedligehold og drift for lufthavne og flyselskaber.

cVation har udviklet en løsning, hvor tusindvis af IoT-enheder med printere, scannere og kortlæsere bliver forbundet, og hvor al drift af self-serviceløsningerne er flyttet op i skyen. Det sker alt sammen for SITA, en af verdens førende leverandører af teknologi til luftfartsindustrien, som har alle næsten alle lufthavne og flyselskaber som kunde.

cVation’s CADD platform accelererer udviklingen af SITA’s Cloud-applikationer og styringen af IoT-enheder i alverdens lufthavne, samt hjælper SITA med at implementere og styre deres Cloud-services i datacentre rundt om i verden. Løsningen er udviklet i Microsoft Azure i fuldt DevOps-miljø. Løsningen indfrier SITAs meget ambitiøse krav til svartider i Cloud og skaber højeste sikkerhed på det mest forretningskritiske område – at boardingsystemer aldrig må gå ned.

”Evnen til at skalere en løsning ud til hundredvis af lufthavne på en sikker og cost effektiv måde, kunne kun lade sig gøre ved at udnytte services der leveres af Cloud 2.0,” understreger Christian Møller.

Byggede en internetbank i skyen på fem måneder
På bare fem måneder lykkedes det cVation at søsætte den 100 procent internetbaserede danske nichebank Facit Bank, der især henvender sig til privatkunder. Facit Bank skulle bygges på rekordtid og samtidig overholde alle Finanstilsynets strenge compliancekrav.

”Det kunne kun lade sig gøre ved at benytte Cloud 2.0,” siger Christian Møller.

Mere konkret har cVation bistået Facit Bank med at rådgive, designe, udvikle og idriftsætte bank control i Microsoft Azure Public Cloud. Opgaven dækker også at sikre teknisk compliance og etablere et fuldt udbygget udviklings-, test- og produktionsmiljø efter DevOps-principper med fuld automatiseret CI/CD-håndtering, så agilitet for nye releases er sikret. I forbindelse med finansiel compliance er det vigtigt kun at benytte SOC 1 & 2 compliant services i løsningen.

Derfor var Microsoft Azure-platformen ifølge Christian Møller et naturligt valg for cVation. Hertil kommer adgang til Microsofts FSI complianceprogram, der sikrer de nødvendige adgange.

cVation er et dansk konsulent- og udviklingshus, der er specialister i at omdanne virksomheders digitale strategier til innovativ Cloud-arkitektur og håndgribelige Cloud-løsninger. Navnet er trukket sammen af Cloud og Innovation. Meningen er at signalere innovative løsninger ved at benytte Cloud.

”Billedligt talt sætter vi turbo på IT-udviklingen ved at flytte den ekstremt hurtigt og sikkert op i skyen,” fortæller Christian Møller, og fortsætter:

”Vi har taget alle de nyeste udviklingsmetoder, principper og værktøjer til os. Vi er kompromisløse når det gælder automatisering og test. Vi har taget vores egen medicin for software produkter og den tager vi også med ud til vores kunder. Derudover har vi ansat mange erfarne kloge hoveder (dataloger og ingeniører), og har en DevOps værktøjskasse = CADD, der konstant holdes up-to-date via vores CoE (Cloud Center of Excellence) så vi kan holde os på forkant med de teknologiske muligheder. Cloud er et moving target og det gælder om at følge med hele tiden”.

Søger job for at møde kolleger, der er klogere end dem selv
Christian Møller fortæller, at de, der søger ansættelse hos cVation gør det, fordi de forventer udvikling og der er andre i rummet der er klogere end dem selv, som kan lære dem noget. Det sker bl.a. via en stærk faglig kultur, spændende kunder og muligheden for at dyrke de nyeste teknologier gennem bl.a. hackatons og egne R&D-projekter.

”Alle hos cVation har jord under neglene. Ingen rådgiver eller implementerer uden de selv har praktiseret og prøvet det hands-on. Vi har ingen off-shore eller near-shore udvikling, for os handler det om lokale teams, der kan arbejder tæt sammen med kunderne ” siger Møller.

Passion for software-udvikling
cVation blev stiftet i 2014 af Christian Møller og to andre partnere med mange års erfaring fra branchen. Fælles for iværksætterne var en passion for software-udvikling af høj kvalitet. De kastede kærligheden på Cloud og DevOps.

”Den eneste måde at lære det på, er at gøre det. Hvis du så samtidig vil vækste en virksomhed og etablere en kultur der tænker og gør det samme, så kræver det metoder, standarder og værktøjer. 

Vi brugte derfor de første par år på at investere i uddannelse og udvikle et rammeværk og platform (CADD), der agerer værktøjskasse og best practice for den måde, vi lever og tænker på.  Udviklingen af denne gik hånd-i-hånd med en af vores Cloud Fintech startup virksomheder i USA, imtc.com, som vi etablerede samtidig med cVation. På den måde er alt hvad vi gør, afprøvet i den rigtige verden på en stor skala,” forklarer Christian Møller. Siden 2014 er det gået stærkt og cVation er af Børsen udnævnt til Gazelle virksomhed. cVation har hovedkontor i København og desuden kontor i New York, især på grund af kunder inden for den finansielle sektor.

Cloud 2.0 hører ikke ”bare” hjemme i IT-afdelingen

Mange ledere siger ifølge Christian Møller, at de ”er i Cloud” men i realiteten har de blot dyppet tæerne i vandet – er gået i Cloud 1.0 og flyttet infrastrukturen til skyen.

”De har ikke fået glæde af de nye udviklingsmuligheder, der kan levere værdi væsentlig hurtigere med færre ressourcer og med meget højere kvalitet. Nøglen er kortere Time-To-Value og det bør være noget at sigte efter,” siger cVation partneren.

Christian Møller peger på, at springet til Cloud 2.0 kræver, at satsningen bliver forankret strategisk i virksomheden. Det kræver ofte nye kompetencer.

”Vores bedste resultater er sket i et tæt partnerskab med vores kunder, hvor vi ’blander blod’ og med blandede teams får løftet kompetencerne hands-on med accelererede projekter, der kan vise resultater hurtigt i form af MVP (minimum viable product),” fortæller Christian Møller.

Om Christian Møller

Christian Møller startede sin karriere som udvikler og softwarearkitekt. Han har ti år i bagagen som managementkonsulent i Accenture, hvor han bl.a. leverede store virksomhedsløsninger internationalt. De sidste 20 år har Christian Møller været entreprenør og medstifter af flere start-ups med udvikling og salg af og software og services til det internationale marked. I de seneste år har fokus været på kommercielt arbejde med Cloud og i 2014 var Christian Møller med til at stifte konsulent- og udviklingshuset cVation.

Læs mere på www.cVation.com

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...