Sponseret indhold

Barracuda Networks advarer om stigning i phishing-angreb forklædt som Adobe InDesign

Af:

Ifølge Barracuda Networks seneste rapport har der siden oktober 2023 været en næsten tredivedobling i antallet af phishing-mails, der både ligner og linker til Adobe InDesign sendt fra domænet “.ru”

Barracuda Networks rapport afslører en ny og bekymrende tendens i phishing-mails. Nemlig, at antallet af phishing mails fra domænet “.ru”, som både ligner en ægte Adobe-mail og linker til en falsk Adobe InDesign-hjemmeside, er steget fra 75 mails om dagen til 2.000 siden oktober 2023. Ud af de 2.000 mails indeholder hver tiende mail (9 pct.) phishing-links.

Og det er især de phishing-links, som ender på “.ru”, som Barracuda Networks sikkerhedseksperter opfordrer til, at man er ekstra opmærksom på. De falske links benytter sig af et Content Delivery Network (CDN), der fungerer som et skjulested for hackerne. Denne metode gør det nemlig svært at identificere den oprindelige afsenders placering og identitet. Samtidig udgør de også en stor udfordring for sikkerhedssystemer at opdage og forhindre disse angreb.

Kendte brands har høj troværdighed
Hackerne, der sender de falske links og bruger Adobe InDesigns logo, vælger disse logoer omhyggeligt, fordi de ved, at folk stoler på dem. Dog følger de alle den velkendte phishing-metode. De beder nemlig alle modtagerne om at klikke på et link, der leder dem til hjemmesiden indd.adobe[.].com. Denne hjemmeside ligner en officiel Adobe side, men den er faktisk lavet og kontrolleret af hackerne.

“Vi har tidligere set mange eksempler på, hvordan cyberkriminelle bruger kendte og betroede brands til at få modtagerne til at sænke paraderne. De nyder godt af vores tendens til at forbinde det kendte med det sikre,” siger Peter Graymon, chef for Barracuda Networks i Norden.

Sådan gjorde hackerne
Teknikkerne bliver forfinet hos hackerne, og de bruger flere taktikker ad gangen for at øge deres chancer for et vellykket angreb. Adobe InDesign-angrebene har særligt været præget af en række greb for at snyde modtageren: Kendte og pålidelige domæner, som normalt ikke er blokeret, fx Adobe InDesign, Sharepoint eller Office 365 bliver udnyttet. Ved hjælp af et publiceringsprogram, fx Adobe InDesign, skaber de realistiske og overbevisende phishing-mails. Linket i mailen sender brugeren til en anden hjemmeside. Det betyder, at der ikke er nogen ondsindet URL-link i mailen, som traditionelle sikkerhedsværktøjer ellers ville opdage og blokere. Angrebene skjules ved hjælp af et CDN (Content Delivery Network), som gør det sværere for sikkerhedsteknologier at opdage.

Sådan undgår du at falde i fælden
For at være beskyttet mod denne slags angreb er det vigtigt at have avancerede og AI-drevne sikkerhedsprogrammer, der er i stand til at opdage både velkendte og klassiske phishing-tricks, men også de nye af slagsen. I virksomheder bør der også være regelmæssige træning af medarbejdernes viden om cybersikkerhed. Når der dukker nye former for trusler og angreb op, skal træningen opdateres, så medarbejderne ved, hvad de skal holde øje med, og hvad de skal gøre, hvis de opdager en mistænkelig mail.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...