Automation giver baghjul til konkurrenter

Af:

Ved at automatisere får virksomhederne et forspring og ender ikke med at bliver overhalet af konkurrenterne. Automation sikrer, at processerne optimeres, og produkter samt services bliver billigere.

Det behøver ikke være svært at komme i gang med automation, for der er mange lavthængende frugter at høste for virksomhederne blot ved at analysere på data og automatisere.

Alligevel hører de hos EnergySolution A/S ofte virksomheder sige, at de ikke har tid til at beskæftige sig med automation, intelligent styring og automatisering. Men spørgsmålet er nærmere, om virksomhederne har tid til at lade være?

– Når jeg hører virksomhederne sige, de ikke har tid, tænker jeg på den vittighedstegning, hvor fire mænd skubber en vogn med firkantede hjul op ad bakken. I vejsiden bliver de tilbudt runde hjul, men påstår de ikke har tid til at skifte, fortæller Jesper Veilstrup, der er projekt- og afdelingsleder hos EnergySolution, og Jesper uddyber:

– Hvis virksomhederne ikke automatiserer, bliver de inden for en årrække overhalet at deres nærmeste konkurrenter, fordi de kan tilbyde produkterne nogle procent under prisen. Virksomhederne skal med på vognen med de runde hjul nu, for der er mange penge at spare.


Automation betaler sig
Ifølge tal fra Dansk Industri fra 2018 er det blot 14 procent af alle virksomheder, der anvender og analyserer på Big data. Og kunstig intelligens og maskinlæring er kun en del af forretningen i fem procent af de danske virksomheder, mens 10 procent anvender robotter.

– Hvis virksomhederne ikke kommer med nu, får de travlt med brandslukning senere. Automation forbedrer ikke blot bundlinjen, men også arbejdsprocesserne. Der frigives tid, så medarbejderne kan arbejde med kernekompetencer og udvikle nye produkter i stedet, forklarer Jesper Veilstrup.

Hos EnergySolution har de arbejdet med at optimere mange cases; en af de nyeste er fra en minkfoderprocent.

Automatisering og intelligent styring behøver ikke at være komplekse opgaver. På minkfoderfabrikken handlede det om at sætte styring på kølekompressorer, for at se hvornår de gik i gang, og om de kørte unødigt.

Optimeringen og den intelligente styring af kompressorerne betyder, at minkfoderproducenten har reduceret omkostningerne til foderet, og det betyder i sidste ende noget for priserne i en branche, hvor konkurrencen er hård.

Styr processerne intelligent
Hos EnergySolution har de også arbejdet med data og automation i forbindelse med fremstilling af emner. Ved at bruge data kan man finde den perfekte støbetemperatur til et materiale.

Det sparer ikke blot energi, men sikrer også, at man undgår at omsmelte emner, der er beskadiget af den for høje temperatur.

– Det svarer lidt til de intelligente programmer på tørretumblerne, hvor sensorer stopper maskinen, når tøjet er tørt og ikke lader tumbleren køre i tre timer, hvis det ikke er nødvendigt. Det sparer på elregningen og er godt for miljøet, fortæller Jesper Veilstrup.


Gør virksomheden intelligent
Virksomhederne kan så bruge de effektiviseringer, automationen giver til at tage næste skridt på den digitale rejse. Det kan være, at automationen frigiver medarbejdere, som kan bruge deres kernekompetencer på at udvikle forretningen.

Eller automatiseringen betyder, at det økonomisk overskud, skabt af automatiseringen, kan bruges til endnu mere intelligent styring.

Og på den måde ruller snebolden og skaber konkurrencedygtige og agile virksomheder, der kan tilbyde produkter og services til de rigtige priser.

– Vi hjælper virksomhederne med at finde projekterne, regne på businesscasen for at se, om den giver et fornuftigt afkast samt hjælper med projektledelse, salg af materiel og rådgivning, fortæller Jesper Veilstrup.

Hos EnergySolution A/S arbejder de med profitable automations- og optimeringsløsninger inden for energi, miljø og produktion. Kernekunderne er større industrivirksomheder indenfor metal, plast, elektronik og fødevarer.
EnergySolution arbejder bl.a. for producenter af pumper, ventiler, dyrefoder og øl.

Kom godt i gang med automation på
energysolution.dk 

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...