Sponseret indhold

Nyt klimagulv løser udfordringer i ældre bygninger

Af:

Kronospan lancerer et helt nyt gulvprogram – både med og uden varme – der er særligt møntet på ældre bygninger, hvor afstanden mellem bjælkerne er 900 mm. Det 38 mm kraftige Svanemærkede Novopan Klimagulv består af 90% genanvendte materialer.

Når lidt ældre etageejendomme og murermestrevillaer skal renoveres, er der typisk en eksisterende understøtning af bjælker med en større afstand end de 600 mm, som traditionelt anvendes i nybyggeri i dag. Ofte ligger bjælkerne i de ældre ejendomme med 900 mm mellemrum, og det skaber udfordringer for håndværkerne, når det bærende undergulv skal etableres. Her kommer det nye Novopan Klimagulv ind i billedet, og det kraftige gulv er med sine 38 mm også særdeles velegnet til fx lagerbygninger, fordi det uden problemer kan klare vægten fra fx en truck.

”Vi har lanceret Spaandex K-gulv på 38 mm, som er godkendt til bærende undergulv på en understøtning med en centerafstand på op mod 1000 mm,” siger Peter Simonsen, produktspecialist, Kronospan, der fremstiller Novopan klimagulvene. Peter Simonsen uddyber: ”Gulvet har yderligere den fordel, at man kan bevare det lerindskud, som ofte findes i bjælkelaget i gamle bygninger. Lerindskud, der er en effektiv buffer mod fugt, isolerer også mod lyd fx i etageejendomme. Klimagulvet er lavet med en trippelprofil, som er let at samle i flyverstød mellem bjælkerne.”

90% genanvendte materialer
Hos Kronospan spår de en lys fremtid for klimagulvet, der også er skabt til at indgå i CLT byggeri – træets svar på beton. Som alle andre materialer fra Kronospan består det nye klimagulv af op mod 90% genanvendte materialer. Den nye gulvserie fås desuden både med og uden gulvvarme. Gulvet er på grund af vægten mindre end traditionelle plader og har et dækmål på 1800 x 480 mm. Spaandex K-gulv 38 mm skal ligesom 22 mm undergulvet monteres med skruer og derudover også limes til understøtningen.

Spar på energiregningen med klimagulvet
Novopan Klimagulv er et klimavenligt alternativ til traditionelle gulvvarmeløsninger, hvor varmelegemer støbes ned i betonen. I 2018 vandt Kronospan Byggeriets Klimapris for klimagulvet i 22 mm, som nu har fået en storebror.

”Det tager typisk omkring 8-10 timer at opvarme beton, men med klimagulvet tager det kun omkring 1-2 timer at regulere varmen. Det nye gulv er en energieffektiv og miljøvenlig løsning for beboerne, der kan reducere varmeregningen med hele 5-8% om året i forhold til et gulv, hvor varmeslangerne er støbt ned i beton. Tallet underbygges i øvrigt af tests fra DTU,” forklarer Peter Simonsen og uddyber: ”Idet varmeslangerne ligger lige under gulvpladen, er det let at skrue ned for varmen, når solen pludselig skinner ind i stuen på en kold vinterdag samt at skrue op for gulvvarmen igen, når solen går ned om eftermiddagen. En stor klump beton skal have meget længere tid til at reagere end klimagulvet til at regulere varmen.”

Kronospan genanvender 300.000 tons træ
Hos Kronospan, der står bag klimagulvet, arbejder de seriøst med genanvendelse og reduktion af CO2 fx fremstilling af bæredygtige spånplader på miljøets betingelser. I gennemsnit genererer hver dansker 50 kg affaldstræ om året, og her lander de 38 af dem hos Kronospan, der genanvender 300.000 tons træ om året. Det svarer til, at hvert døgn – året rundt -triller 65 fyldte lastbiler med træ ind til produktionen. Kronospan indsamler sorteret affaldstræ, og bruger det som råstof i produktionen af spånplader til byggeri, møbel-, køkken- og træindustrien.

”Vi sparer store mængder CO2 i selve produktionen, fordi vi ikke bruger ressourcer på at fælde nyt træ, der blandt andet skal tørres. Ved at genanvende så store mængder træ binder vi tilmed betydelige mængder CO2 i træet, hvorimod produktion af fx beton udleder store mængder CO2,” siger Peter Simonsen.

Kronospan deltager på Byggerimessen - Byg23, hvor branchen kan opleve det nye Novopan Klimagulv: Spaandex K-gulv, der med sine 38 mm især er velegnet til gulvvløsninger i ældre bygninger fx etageejendomme.

Læs meget mere om det nye klimagulv på www.kronospan.com

Vi har lanceret Spaandex K-gulv på 38 mm, som er godkendt til bærende undergulv på en understøtning med en centerafstand på op mod 1000 mm

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Schneider 1
Dansk fabrik i Ringsted vækker opmærksomhed i udlandet
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...