Ironman i ledelse

fireandshield2

Af:

Succesfuld ledelse kan mentalt sammenlignes med de fysiske udfordringer ved at gennemføre en ironman. Fællesnævneren er udholdenhed.

Det lange seje træk er afgørende for bundlinjen
– også i en
verden i 
konstant forandring

”I en verden af konstant forandring bliver det lange seje træk mere og mere vigtigt. I de virksomheder, som klarer sig godt over tid, selv blandt startups, finder man et stort element af udholdenhed”, indleder Elize Dimare vores interview.

Hun er Co-founder i Fire & Shield, Ph.d. og mangeårig leder. I dag underviser og rådgiver hun erhvervslivet om de store udfordringer, sammen med Johnny Sørensen.

Det lange, seje træk
Udholdenhed er en ledelsesdisciplin i sig selv og ofte undervurderet i en verden med stadigt større fokus på resultater nu og her.

”Vi er med rette imponerede, når ledere vælger at gennemføre en Ironman. Men vi glemmer, at der er en ledelsesmæssig Ironman, der er langt vigtigere i forhold til at skabe stærke præstationer som leder”, siger Johnny Sørensen, der selv har siddet 15 år som CEO før han skabte Fire & Shield.

Den ledelsesmæssige Ironman består iflg. Elize Dimare og Johnny Sørensen af 3 discipliner: Selvledelse, Holdledelse, Forretningsforståelse

Hvad gør succesfulde ledere gennem 20, 30 og 40 år rigtigt?

”De stopper aldrig med at udvikle sig selv, de har altid fokus på at udvikle deres hold, og uanset hvilken virksomhed de er en del af, går de ned i maskinrummet for at lære den forretning, de er kommet ind i, at kende. ”  Elize Dimare.

Selvledelse kommer først
”Det er kendt, at man skal lede sig selv, før man kan lede andre” forklarer Johnny Sørensen. ”De ledere, der lykkes med at skabe langtidsholdbare resultater, er altid stærke i disciplinen selvledelse. De har konstant styr på sig selv, fordi de kender deres egne blinde vinkler og ved, hvordan de kompenserer/supplerer bedst”.

Holdledelse
Som ledere vælger vi sjældent selv vores hold. Opgaven er derfor at få det bedste ud af det hold, man har, og få hver enkelt til at yde optimalt.

”Når vi taler ’next level leadership’ med vores kunder, er holdledelse altid omdrejningspunktet. Du skal som leder kunne løfte hele dit hold og få dem til at spille sammen i en sådan grad, at du næsten er overflødig selv. Det kræver kontinuerligt fokus på at agere optimalt i alle sammenhænge, så hensynet til holdets præstationer vægter højere end hensynet til den enkelte”, supplerer Elize Dimare.

Forretningsforståelse:
Kend dit maskinrum
Som ledere skal vi forstå, hvordan organisationen er bygget op, for at kunne træffe de rigtige beslutninger. Vi skal kende vores ”kunder”, services og produkter. ”Vi møder mange ledere, der dybest set ikke forstår den forretning, de er sat i spidsen for”, fortæller Johnny Sørensen og fortsætter: ”Til dem er svaret at komme en tur i maskinrummet, så hurtigt som muligt”.

Resultaterne kommer ikke af sig selv
”Kan man de tre ting, er man nået langt i forhold til at skabe gode resultater – uanset konjunkturerne”, tilføjer Elize Dimare.

Hverken inden for ledelse eller forretningsdrift kommer resultaterne af sig selv; de gode resultater er altid slutproduktet af en langvarig holdindsats, styret af en visionær leder, der ikke alene er i stand til at lede sig selv, men også kan sætte og lede sit hold frem til succes. Gang på gang.

”Det kræver at man konstant har styr på sig selv, at indse sine egne svage punkter og få styr på dem. Og mentalt er en ledelsesmæssig Ironman en lige så hård anstrengelse som den fysiske udfordring ved at gennemføre en ironman”, påpeger Johnny Sørensen.

Den ledelsesmæssige ironman

Er du klar til din egen ledelsesmæssige ironman? Hos rådgivningsvirksomheden Fire & Shield skræddersys træningen altid efter den enkelte leders behov. Det kan de fordi, at samtlige af virksomhedens rådgivere og undervisere selv er ledere med minimum 10 års ledererfaring. 

Metoderne er desuden beskrevet i en række bøger om ledelse, af Elize Dimare & Johnny Sørensen, som kan købes på saxo.com.

Læs mere på

fireandshield.com

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
Klinik2 - foto af Kim Matthai Leland
Fornuft og økonomi i effektiv forebyggelse af skader
DSC_9991 NY
Greater Copenhagen: Den grønne omstilling skal skabe grøn vækst

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...