Byg ledelsesudvikling på styrkerne

Af:

Af Christian Holst

Den triste sandhed i forbindelse med medarbejderengagement er at i gennemsnit er kun 15% af medarbejderne aktivt engageret i deres arbejde i virksomheden. Men der er håb forude, for gør virksomheden en aktiv indsats for at forbedre dette er der mulighed for at forbedre dette til 70%.

Og det er ledelsens indsats der gør den store afgørende forskel. Op til 76% af en medarbejders engagement og adfærd er direkte afspejlet af medarbejderes ”nærmeste leders” adfærd.

Og hvilken adfærd er det så der gør den store forskel?

I Gallups verdensopspændende undersøgelse fra 2014 har efterfølgende analyser påvist at jo højere grad en medarbejder føler at han eller hun har mulighed for at bruge sine styrker, i jo højere grad er der både et højere engagement og en bedre personlig performance.

Al lederudvikling er godt. Ledelse er en disciplin der skal læres og den store mængde af ledelsesudvikling der udbydes, samt den viden der er om, hvor meget det koster en virksomhed at have en mangelfuld ledelse vidner om dette forholds store betydning.

I STRENGTHS arbejder vi med organisations- og ledelsesudvikling ud fra styrkebaseret fokus da forskningen påviser, at det er netop på den måde der skabes den højest grad af medarbejderengagement samtidig med at der skabes en højere performance.

God læselyst!

Læs hele udgivelsen i sin helhed elektronisk:

Moderne Ledelse

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...