Sponseret indhold

Digitalisering og Workforce Collaboration er vejen frem

Af:

Flere virksomheder har fået øjnene op for, hvor stor betydning digitalisering af de administrative processer har for forretningens succes, mener CEO i Planday. Han vil gøre op med begrebet Workforce Management og introducere “Workforce Collaboration”.

Vi lever i en global og omskiftelig verden, hvor konstant teknologisk udvikling er med til at ændre måden, hvorpå medarbejderne gerne vil arbejde, gøre karriere og leve deres liv på. Derfor har det aldrig været vigtigere for virksomheder at udvise åbenhed og omstillingsparathed, også når det kommer til den digitale transformation.

Når vi taler om personalehåndtering, vil mange måske rynke på næsen, associere det med de gode gamle Excel-ark og tænke besværlige manuelle processer, der stjæler dyrebar tid, men sådan behøver det slet ikke at være.

Digitale værktøjer og softwaresystemer såsom Planday med skræddersyede funktioner, der alle er samlet i en brugervenlig app, er ikke kun med til at spare penge og tid samt gøre vagtplanlægning og personalehåndtering lettere for ledelsen.

Et godt softwaresystem er også med til at skabe fundamentet for langt større trivsel på arbejdspladsen blandt medarbejderne, der oplever større gennemsigtighed, nemmere kommunikation og mere fleksibilitet i deres arbejdsliv med en digital løsning. Det har alt sammen en forstærkende effekt på deres medarbejderengagement, præstation samt produktivitetsniveau.

“Det handler om at styrke Workforce Collaboration og lade lederne bruge de digitale værktøjer til at fastholde og udvikle dygtige medarbejdere, så de fortsat kan skabe bedre kundeoplevelser og ad den vej bringe endnu mere vækst til forretningen”, fortæller Christian Brøndum, CEO hos Planday.

Det kræver først og fremmest, at lederne er i stand til at se mennesket bag medarbejderen og sætter vedkommendes behov i første række.

“Den nye generation af arbejdstagere forventer mere fleksibilitet og stiller andre krav end tidligere. Dem skal vi imødegå, for i sidste ende er det disse mennesker, virksomhederne er afhængige af til at skabe unikke oplevelser for kunderne”, uddyber Christian Brøndum.

Klar kommunikation giver mere handlekraft
Åben og tydelig kommunikation på en arbejdsplads er i mange tilfælde en af de afgørende faktorer for, om en virksomhed får succes eller ej.

Plandays app forsimpler kommunikationen og gør det muligt for lederen at sende enkelt- og gruppebeskeder. Samtidig kan vedkommende reagere hurtigt på medarbejdernes behov, så dyre fejl undgås og personalet bliver informeret i god tid om eventuelle ændringer.

Ledelsen kan nemt komme i kontakt med medarbejderne og lade dem klare logistikken samt arbejdspræferencerne på egen hånd via appen. Det betyder, at alle altid er opdateret, lederen sparer oceaner af tid, kan komme eventuelle konflikter i forkøbet og bevare kontrollen. Med Planday får lederen nem adgang til data og mulighed for at skabe de helt rigtige kommunikative rammer til at få et stærkt og handlekraftigt personale.

“Medarbejdere, der føler sig forbundet og har et tilhørsforhold til virksomheden, vil opleve større tilfredshed, glæde og engagement, hvilket også vil smitte af på deres indsats og ønske om at bidrage til forretningens succes.”, forklarer Christian Brøndum.

I en COVID-19 tid, hvor tingene bevæger sig hurtigt og hvor fleksibilitet fylder mere på samtlige arbejdspladser, kan vigtigheden af god kommunikation ikke understreges nok.

Omfavn fleksibiliteten på arbejdspladsen
Den enkelte arbejdsplads har stor indflydelse på, om større fleksibilitet bliver anset for at være en omkostningstung udfordring eller en resultatskabende mulighed. Ledelsens håndtering af fleksibilitet har også betydning for, om det øger medarbejdernes produktivitet og arbejdsglæde.

Planday hjælper lederen med at skabe overblik over, hvor mange ressourcer der er brug for (hvor og hvornår) og de tilknyttede lønomkostninger samt tillæg.

Således har lederen altid overblik over medarbejdernes lønprocent samt, hvorvidt der er over- eller underbemanding. Dette sparer virksomheden for mange penge og giver stor fleksibilitet, da lederen har adgang til medarbejdernes tilgængelighed.

Du skal som leder bruge mindre tid på planlægning og godkendelse af vagter, samtidig med, at personalet får større fleksibilitet og friere arbejdsrammer. Det frigiver mere tid og overskud til familie og fritid, og øger dine medarbejderes lykke, motivation samt samarbejdslyst, når de vender tilbage på arbejde, hvilket unægtelig vil smitte af på virksomhedens service og succes.

FAKTA

Planday er et moderne Workforce Collaboration software, der samler alle dine ledelsesopgaver et sted. Vi gør det nemt for dig at lægge vagtplaner digitalt for dit personale. Opdater dine medarbejdere med ændringer og vigtige  informationer gennem Plandays smarte og intuitive app. Du kan også trække rapporter ud og ad den vej skabe overblik over din forretning. Vi er en danskstartet virksomhed, der i dag opererer i mere end otte lande på

verdensplan, og så er vi Europas førende markedsleder, når det kommer til Workforce Collaboration. Tusindvis af virksomheder verden over såsom Carlsberg, Best Western, Just Eat, Fitness World og Nespresso bruger hver dag Planday til at gøre hverdagen nemmere for både ledere og medarbejdere.

Besøg Planday.com og prøv gratis i 30 dage.

Mest læste på BusinessReview.dk

1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...