Sponseret indhold

Termostaten viser i dag 19 grader på mange arbejdspladser. Men hvis man i stedet regulerede temperaturen efter brugernes adfærd, kunne man reducere forbruget med op mod 20%. Det viser data fra Inspari, der står bag Actify Smart Building; et All-in-One Smart Building-system, som via overblik over bygningers data og forbrug ikke blot sparer på energi og CO2-udledning, men sikrer, at alle kvadratmeterne i bygningen udnyttes optimalt og skaber større trivsel for medarbejderne. 

40% af CO2 udledningen i Danmark kommer fra bygninger – heraf stammer 28% fra driften. Men mange virksomheder og offentlige organisationer aner ikke, hvor de skal starte for at nedbringe udledning og energiforbrug.

”I dag famler mange virksomheder i blinde, når de fx sætter temperaturen ned til 19 grader uden at kende det reelle varmeforbrug eller behov. Hvis de agerede ud fra live-forbrugsdata, kunne de energioptimere, skabe bedre indeklima og udnytte kvadratmeterne bedre. Vores Smart Building-system følger data i real-tid, så forbruget ikke løber løbsk og sikrer, at fx temperaturstyring foregår helt ned på lokaleniveau, samt ud fra brugen af bygningen” siger John Wainer, Product Director hos Inspari, der hjælper virksomheder som Implement Consulting Group og Carlsberg med at energioptimere.

Overrasker mange: Er i gang på en times tid
Det tager ganske kort tid at koble op til de energikilder, sensorer og IoT-devices, der fortæller om forbruget i bygningen og skabe et virtuelt og interaktivt bygningskort, hvor det hele overvåges.   Og mangler man sensorer, er det også hurtigt at ordne. Samtidig kan virksomhederne få indsigt i, hvordan hver en krog af arbejdspladsen udnyttes, fordi sensorerne afslører, om bookede mødelokaler står tomme, om der skal luftes ud i overfyldte mødelokaler, eller om der er for meget støj i storrumskontorer. Data bidrager også til at opdage fejl i forsyningskæderne, fx et toilet der løber eller en radiator, hvor termostaten er gået i stykker eller fejl i returvarmen. 

Fremtidens ESG-rapportering er tæt på automatisk
Al data fra bygninger og lokaler samles og visualiseres i dashboards i Actify Smart Building  – med masser af muligheder for at bygge Business Intelligence og AI på toppen, fordi det hele er cloudbaseret og integrerer til alle systemer. Løsningen har desuden en stor fordel for virksomhedernes grønne omstilling:

”Med Actify kan vi også bidrage til at automatisere virksomhedernes ESG-rapportering. Al data om bygninger, transport osv. kan suppleres med fx data om medianlønninger, topchef/medarbejder-lønratio, diversitet i medarbejdere, ledelse og bestyrelse samt mange andre ting,” fortæller John Wainer. 

Prøv Actify Smart Building gratis i 30 dage – Kom i gang på Inspari.dk/Actify-Smart-Building

I dag famler mange virksomheder i blinde, når de fx sætter temperaturen ned til 19 grader uden at kende det reelle varmeforbrug eller behov

MEST LÆSTE