Sponseret indhold

Værktøj skal lette arbejdet med at implementere lovsammenskrivning

Af:

Ejendomsbranchen har i disse måneder travlt. For til sommer træder sammenskrivningen af lejeloven i kraft, og det betyder, at alle paragraffer skal findes nye steder. Derfor har EjendomDanmark og Poul Schmith/Kammeradvokaten udarbejdet en paragrafnøgle, der kan hjælpe alle i det daglige arbejde.

Sammenskrivningen af lejeloven og boligreguleringsloven har været længe undervejs, men nu er den vedtaget, og allerede fra 1. juli i år træder den i kraft.

”Det giver os i ejendomsbranchen et meget kort vindue til at få landet en meget omfattende opgave, når blandt andet brevskabeloner, lejekontrakter og vejledninger skal opdateres. Jo flere hjælpeværktøjer, vi derfor kan have, jo lettere bliver det at komme i mål med denne bundne opgave,” siger juridisk direktør Lena Hartmann, EjendomDanmark.

Branchens organisation har i samarbejde med Poul Schmith/Kammeradvokaten derfor udarbejdet en paragrafnøgle, der skal fungere som et hjælpeværktøj. Den findes både i en fysisk og i en digital form.

En vejviser til paragrafferne
Formålet med den nye paragrafnøgle er, at det skal være lettere for branchens medarbejdere at navigere i den nye lovgivning. Derfor fungerer den dels som et opslagsværk til at finde ud af, hvilken bestemmelse i den nye lovgivning, der svarer til den tidligere, dels er der tilføjet noter med bemærkninger til ændringer i bestemmelsernes ordlyd.

“Paragrafnøglen vil forhåbentlig både lette arbejdet nu-og-her og i den lange periode efter ikrafttrædelsen, hvor vi alle skal have udskiftet vores rygradsviden om lejelovgivningen,” siger Lena Hartmann.

Nøglen kan hentes både på EjendomDanmarks og Kammeradvokatens hjemmeside. Udover den har også Indenrigs- og Boligministeriet udarbejdet en paragrafnøgle.

Mest læste på BusinessReview.dk

thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...