Utraditionelle jobmatch skal styrke ejendomsbranchen

Af:

I ejendomsbranchen er det efterhånden en velerkendt sandhed, at der mangler hænder. Et samarbejde mellem Københavns Kommune og EjendomDanmark skal sikre flere administratorer med akademisk baggrund. De nye og utraditionelle jobmatch er nødvendige, mener beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). 

Et job. Det er, hvad mange ledige akademikere ønsker sig allermest. Og ejendomsbranchen kan formentlig opfylde ønsket for flere, fordi branchen i løbet af de kommende år vil mangle flere tusinde medarbejdere – herunder alene omkring 4.000 ejendomsadministratorer. Og mange af dem skal gerne findes blandt ledige akademikere, mener Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune:

”Samarbejdet mellem EjendomDanmark og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen er efter min mening oplagt; vi har en branche, der er i vækst, og som higer efter nye medarbejdere. Og så har vi en stor gruppe af ledige akademikere, der higer efter et job. Hvis vi kan matche de to med hinanden, er vi kommet et godt stykke ad vejen for at bekæmpe akademikerledigheden, og alle tiltag, der gør dét, har min fulde opbakning,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Branchen er begejstret
Hun har derfor taget initiativ til et særligt brobygningsprojekt mellem ledige akademikere og ejendomsbranchen, som EjendomDanmark og Jobcenter København samarbejder om. Ifølge EjendomDanmark er der mange ledige akademikere, der gerne vil arbejde med fx ejendomsadministration, men det kræver også, at branchen giver dem en chance:

”Der er brug for mod og nytænkning, hvis vi i ejendomsbranchen skal have arbejdskraft nok i fremtiden. For der er brug for mange tusinde flere medarbejdere de kommende år, og det ansvar må vi tage på os. Det betyder, at vi skal være villige til at investere både tid, penge og ledelse i processen, hvis vi skal i mål, så endnu flere får øjnene op for, hvor meget branchen har at byde på,” siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør i EjendomDanmark. 

Akademikernes gode kompetencer
Akademikere kan nemlig bidrage med meget til en ejendomsadministration – selvom de kommer med en alternativ baggrund. Akademikere er trænede i at sætte sig ind i nyt stof hurtigt, de er strukturerede og gode organisatorer, og så kan de bidrage med nye perspektiver. 

”Det skudsmål understreger min pointe med, at akademikere har en unik mulighed for at tænke ud af boksen, når det handler om at lande det eftertragtede job,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Podcast

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Nationalbanken Risikoråd: Solide ejendomskunder, trods afmatning i markedet Ejendomsbranchen har ofte en fremtrædende...
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGSLOVEN SENDT I HØRING - Billede Berlingske Ejendomme uge 13
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGS-LOVEN SENDT I HØRING
Skatteministeriet har sendt en ændring til ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven i høring. Ændringer er kærkomment nyt for...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Det er en almindelig udbredt misforståelse, at tidsbegrænsede lejeaftaler højst kan indgås for en periode på 2 år. Denne misforståelse...