Gennem mere end et år har nedlukninger og corona-nervøse danskere været det store tema for detailhandlen og restauranter. Ikke desto mindre er andelen af udbudte butikslokaler faldet, i hvert fald de seneste tre kvartaler. Det fremgår af statistik fra Ejendomstorvet.dk. I andet kvartal var blot 3,0 pct. af landets butiksareal udbudt til leje eller salg. Det er et fald fra 3,4 pct. et halvt år tidligere og samtidig mærkbart mindre, end før coronakrisen satte ind, oplyses det i en pressemeddelelse.

“Mange steder er lejeniveauerne kommet en smule ned, så det er blevet mere attraktivt for nye lejere og butikker at etablere sig. Privatforbruget har hele tiden været højt, blandt andet fordi der har været begrænsninger på, hvor meget danskerne har kunnet rejse – det har sat gang i f.eks. møbelkøb og projekter i hjemmet, så nogle butikstyper har øget salget. Hjælpepakkerne har reddet mange, og selv om der lige nu er udbredt optimisme i kraft af vaccinationerne, så mangler vi at se, hvad der sker, når hjælpepakkerne udløber,” udtaler Stig Plon Kjeldsen, analysechef i Nordicals.

Det hører dog med til historien, at nogle butikslokaler midlertidigt kan være taget ud af markedet, fordi ejerne har benyttet stilheden til at ombygge den. Dermed kan den reelle tomgang have udviklet sig mindre positivt.

PODCAST

MEST LÆSTE