Stor dansk proptech-konference samler ejendomsbranchen på tværs af hele Norden

Af:

Den 16. maj bliver København vært for PropTech Symposium 2022: Real Impact – Nordens største proptech-konference

Konferencen sætter fokus på behovet for digitalisering og innovation inden for ejendomsbranchen i en tid, hvor branchen presses af øgede bæredygtighedskrav, ændrede forbrugermønstre og nye digitale forretningsmodeller. Arrangørerne forventer over 200 deltagere med repræsentanter fra ejendomsbranchen i hele Nordeuropa. 

Stort behov for inspiration og vidensdeling omkring digitalisering
Hovedarrangøren bag konferencen er PropTech Denmark. En non-profit forening, der arbejder for at fremme digital transformation og innovation inden for ejendomsbranchen. Ifølge Jakob Stoumann, Hub Director hos PropTech Denmark, er der et stort behov for at samle de etablerede aktører i ejendomsbranchen og de mange nye proptech-virksomheder, hvis løsninger adresserer en lang række af de udfordringer branchen står overfor med klimaaftryk, bæredygtighed, nye krav fra forbrugere og lejere samt stigende omkostninger og mangel på arbejdskraft. En ny rapport lavet af PropTech Denmark og Colliers viser nemlig, at manglende viden om potentialerne og de konkrete gevinster ved digitale løsninger er en af de allerstørste barrierer for ejendomsvirksomheder for at investere i digitalisering.

Ideen med konferencen er derfor at skabe en arena, hvor teknologivirksomheder og ejendomsfolk kan mødes. Blandt oplægsholderne på scenen vil der dog være en overvægt af etablerede ejendomsaktører. Ifølge Jakob Stoumann er det helt med vilje. Noget af det der virkelig kan rykke virksomheder og virksomhedsledere ift. at få gang i digitaliseringen og innovationen er nemlig at få inspiration, cases og erfaringer fra kollegerne fra branchen. Derfor gøres der på konferencen meget ud af at få nogle af de fremsynede ejendomsaktører fra både Danmark og udlandet i tale og til at dele ud af deres viden og konkrete erfaringer med at bruge teknologi og proptech i praksis.

Internationalt udsyn med mange tunge navne på programmet 
For at sikre internationalt udsyn og at der kommer international inspiration og viden ind i den danske ejendomsbranche er der flere store nordiske og internationale navne på talerlisten. Det er vigtigt, at vi ikke bare lukker os om os selv her i Danmark, men også ser på, hvad der sker inden for proptech- og ejendomsbranchen internationalt. Derfor ønsker vi med Proptech Symposium at skabe en arena, hvor beslutningstagere fra ejendomsbranchen fra hele Norden og Nordeuropa kan netværke og udveksle viden og erfaringer, understreger Jakob Stoumann.

Blandt de internationale navne er bl.a. den anerkendte britiske proptech-ekspert og rådgiver Antony Slumbers. Slumbers driver i dag Real Innovation Academy, hvor han underviser mange af toplederne fra de helt store europæiske og amerikanske ejendomsvirksomheder i at forstå digitaliseringens muligheder og hvordan de konkret kan bruge proptech til at styrke deres forretning. Fra den store finske entreprenør- og ejendomsudvikler YIT kommer Ilkka Tomperi, EVP for Property Development, og fortæller om, hvordan YIT har transformeret en trist betonbygning i Helsinki, der før husede Telias finske hovedkontor, til en af verdens mest intelligente bygninger, hvor der er fokus på bæredygtighed, indeklima, gode lejeroplevelser og nye digitalt-drevne forretningsmodeller. 

Der er dog også flere store danske navne på programmet. Bl.a. bestyrelsesformand for NREP Mikkel Lehnsby-Bülow, der vil holde et indlæg om, hvordan NREP arbejder med at nå deres ambitiøse mål om at være klimaneutrale allerede i 2028 og hvordan teknologi og digitalisering kommer spiller en hovedrolle i transitionen. Andre store danske navne inkluderer Rikke Lykke, Group CEO hos DEAS, Rasmus Nørgaard, Co-founder, fra Home.Earth, Sebastian Peck, Partner og CEO, hos Kompas som er VKR Holdings nye VC-fond, der støtte bæredygtighed i bygge- og ejendomsbranchen samt Mads Pihl, der er Partner og CEO i Yavica – en af Danmarks største og hurtigst voksende proptech-virksomheder.

Konferencen afholdes i Nikolaj Kunsthal i København og er åben for alle.

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...