Støtte til projekter for dem, der ikke har et hjem

Ole fik egen bolig efter 20 år på herberg for hjemløse. En netværksven var afgørende i overgangen til egen bolig. Foto: WeShelter

Af:

Heimstaden har siden 2018 arbejdet på at støtte projekter for hjemløse og andre socialt udsatte. Blandt andet organisationen WeShelter, der arbejder for bedre vilkår blandt udsatte – og med netværksvenner giver støtte til dem, der skal flytte i egen bolig.

At tage ansvar for en positiv samfundsudvikling. Det er en af flere ambitioner hos Heimstaden, hvor socialt ansvar fylder. Derfor tilbyder de lektiehjælp med MentorDanmark, arbejder for at skabe inkluderende nærmiljøer og støtter Spædbørnsfonden.

”Det er naturligt for os at bidrage til det samfund, vi er en del af. Det gælder på mange niveauer, men vi har også fokus på at skabe en social bæredygtighed i de lokalmiljøer, vi er en del af,” siger landechef for Heimstaden Danmark, Michael B. Hansen.  Siden 2018 har Heimstaden også støttet projekter målrettet hjemløse. I øjeblikket er støtten rettet mod to organisationer: Hellebro, der særligt har fokus på unge hjemløse, og WeShelter, der arbejder for at give støtte til hjemløse og socialt udsatte. 

”Vores virke er boliger, så derfor giver det god mening for os, at vi også har fokus på at støtte projekter for dem, der ikke har et hjem,” forklarer Michael B. Hansen.

Organisationen WeShelter driver flere væresteder og de to herberger, G60 på Nørrebro og Kollegiet på Gammel Køge Landevej i Valby. På sidstnævnte er der 97 pladser, og mange af beboerne kæmper med misbrugsproblemer og har svært ved at leve op til de forventninger, som bl.a. jobcenter har til dem. Der kan fællesskabet på bostederne og støtten være en stor faktor.

Netværksvenner hjælper med at skabe en ny hverdag
Men det er også fællesskabet, der mangler, hvis man får tilbudt egen bolig og skal stå på egne ben – måske for første gang i mange år. Mange hjemløse har kun få eller ingen relationer, hvorfor overgangen til en ny hverdag, kan være svær.  Derfor har WeShelter startet Projekt Netværksvenner: Med frivillige netværksvenner får hjemløse og socialt udsatte mulighed for at skabe nye netværk, træne sociale kompetencer og få et indblik i en verden langt væk fra misbrug og sociale problemer.

Gennem WeShelter fik Ole således også en netværksven, og det “arrangerede venskab” er vokset og er kommet til at betyde rigtig meget. Og det er netop den type initiativer, som Heimstaden gerne vil bakke op om: 

”Netværk er jo mange ting. Noget af det, vi forsøger gennem samarbejdet med WeShelter er at skabe netværk på tværs af udsatte borgere og vores beboere. Det er en anden måde at arbejde med socialt ansvar, hvor vi agerer brobyggere til hinandens målgrupper i et aktivt samarbejde,” siger Michael B. Hansen. 

Mest læste på BusinessReview.dk

DSC_0492_just - lab
Dansk brystkræftvaccine skal testes på patienter
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
IAN-C-0005
Trods Blackstone-indgreb: Ian Winther-Høiland geninvesterer fortjeneste i ejendomsmarkedet
_CAP0102
Unilabs Pharma Solutions: Tæt på 40 års erfaring med kliniske studier
1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder

Podcast

Læs også

Til debat ved EJENDOM2024 - Hvordan påvirker AI ejendomsbranchen - Foto
Til debat ved EJENDOM2024: Hvordan påvirker AI ejendomsbranchen?
Tre aktører fra ejendomsbranchen giver deres bud på AI’s rolle for fremtiden, når EjendomDanmark igen inviterer til topmøde. Mød dem...
Street view
Pres på kontormarkedet stiger med nye jobtal
Der er igen en stigning i antallet af ubesatte stillinger. Men denne gang er det ikke kontorfag, der ekspanderer.Dermed er der udsigt...
Steffen-Bang-Olsen
EJENDOMSADVOKATEN: Grønne klausuler i lejeforhold
I takt med at bæredygtighed bliver stadig vigtigere for virksomheders fundament, er grønne lejeklausuler, også kendt som ESG-klausuler,...