Ejendomsbranchen samles den 31. oktober til topmøde i København. Foto: Jeppe Carlsen

Priserne blev uddelt på ejendomsbranchens topmøde tirsdag. AP Pension blev belønnet for at kigge ud over de største byer og løb med hovedpræmien. Home.Earth og Tetris modtog priser for henholdsvis nytænkning og bæredygtighed i ejendomsudvikling.

Til EjendomDanmarks topmøde EJENDOM2023 tirsdag modtog AP Pension prisen som ’Årets Ejendomsvirksomhed’.

”AP Pension har markeret sig som en aktør, der ikke blot har fokus rettet mod de største danske byer, men som også har blik for provinsen og tør tænke udover de gængse bygrænser samtidig med, at virksomheden har arbejdet med en klar bæredygtighedsprofil. Selskabet har for nyligt i København igangsat et stort kontorbyggeri i trækonstruktion,” lød motivationen.

Home.Earth vandt ’Årets Mest Nytænkende Virksomhed’, mens Tetriis vandt ’Årets Bæredygtighedspris’. I indstillingen fra juryen af Home.Earth lød begrundelsen bl.a., at selskabet ændrer den klassiske måde at udvikle og investere i ejendomme på: 

“Med etableringen af en fond, sikres det at måden, Home.Earth skalerer og udvikler boliger på, fortsætter med at følge virksomhedens formål om at lede branchen i en mere bæredygtig og socialt ansvarlig retning – med fokus på gevinst på de tre bundlinjer: people, planet and profit.”

Tetriis, der udvikler, bygger, og drifter de landsdækkende seniorboligfællesskaber Agorahaverne, er blevet tildelt Årets Bæredygtighedspris. Om dette koncept lød det bl.a.:

“Her har virksomheden haft fokus på at reducere byggeriets samlede energi- og ressourcebehov både i forhold til drift og anlæg, men i høj grad også i forhold til de byggematerialer, der anvendes, som f.eks. træ. Derudover er målet også at etablere livsbekræftende fællesskaber og at styrke det gode naboskab, imens der samtidig er fokus på den miljømæssige bæredygtighed.”

Juryen bestod af Michael Nielsen, formand (Danica Ejendomme), Mia Manghezi (PensionDanmark Ejendomme, Katja Paludan (Husen Advokater), Michael Byrgesen Hansen (Heimstaden) og Tor Sinding (Sinding & Co.).

PODCAST

MEST LÆSTE