NY DIGITALISERINGS-STRATEGI ER GODT NYT – OGSÅ FOR EJENDOMSBRANCHEN

Af:

Et bredt politisk flertal har indgået en aftale om Danmarks fremtidige digitaliseringsstrategi. Strategien indeholder blandt andet initiativer, der skal sikre frisættelse af forsyningsdata, og det er positivt nyt for ejendomsbranchen.

Skrevet af: Cathrine Bøgh og Mathias Green


Den nye digitaliseringsstrategi indeholder samlet investeringer for 740 mio. kr., af disse er der afsat 71,5 mio. kr. til et nyt forsyningsdigitaliseringsprogram, der både skal skabe rammer for, hvordan forsyningsdata indsamles, struktureres og gøres tilgængelige. Det viser en ny politisk aftale om Danmarks fremtidige digitaliseringsstrategi. I første omgang er der fokus på data i el-, vand- og varmesektoren. Strategien skal udmøntes i partnerskab imellem myndigheder, forsyningssektoren og anvendere af data. Partnerskabet løber i udgangspunktet i perioden 2024-2027.  

Hos EjendomDanmark hilses initiativet velkomment. For organisationen har det længe været et væsentligt fokus at sikre en øget tilgængelighed af forsyningsdata for både ejendomsejere, administratorer og beboere.  

”Tilgængeligheden af forsyningsdata er helt centralt, når vi skal omstille ejendomsbranchen til en mere bæredygtig fremtid. Uden retvisende data på bygningsniveau er det meget svært at foretage de rette investeringer, som har den største og mest effektive klimapåvirkning,” siger Mette Qvist, der er underdirektør for ESG hos EjendomDanmark. 

I aftaleteksten fremgår det ikke klart, hvordan den konkrete udmøntning forsyningsdigitaliseringsprogram skal foregå, men i den sammengæng har EjendomDanmark og branchens aktører ligeledes en række forslag:  

“Når arbejdet går i gang, byder branchen gerne ind. Det er vigtigt at sikre en reel frisættelse, som ikke begrænses af kompliceret bureaukrati eller høje tariffer på dataadgangen. Det arbejde bidrager vi naturligvis gerne til,” forklarer Mette Qvist. 

Sammen med TEKNIQ Arbejdsgivere, DFM og Energiforum Danmark udgav EjendomDanmark i efteråret 2023 et katalog med konkrete anbefalinger til frisættelsen af forsyningsdata. 

Kataloget findes på EjendomDanmarks hjemmeside, www.ejd.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...