Nordicals København bliver til Savills – vil være en af de største

Jacob Lund, CEO, Savills Danmark

Af:

Det er med store ambitioner, at Nordicals København pr. denne uge har taget navn efter sin globale samarbejdspartner: Man vil tage markedsandele fra de største i branchen, og på længere sigt kan en ekspansion uden for hovedstaden endda komme på tale.

Man kan tolke det som strategisk flimmer, når en virksomhed skifter navn for anden gang på fire år. Men for Nordicals København, der mandag blev til Savills, er det snarere historien om en virksomhed, der bliver drevet med af forandringerne i sit marked og i sin branche. Indtil februar 2019 hed virksomheden Nybolig Erhverv København, men ejendomsmarkedet fungerede ikke længere sådan, at det var relevant for et realkreditinstitut at have sin egen mæglerkæde. Så partnerne i denne kæde blev selvstændige, under det fælles navn Nordicals. I marts besluttede den tidligere københavner-fillial så at gå alene. Rammerne for dét er lagt fast nu, hvor man har taget navn efter sin globale partner.

Står det til Jacob Lund, adm. direktør og en af de fire partnere i Savills, vil udviklingen fortsætte, og om føje år vil Savills være en af de største aktører i kredsen af danske mæglere. På de seneste omsætningstal for 2021 er Savills sjettestørst, med et stykke vej op til RED Cushman & Wakefield på femtepladsen.

”Vores ambition er at tage markedsandele fra de andre store. Vi ved, at Peter Winther fra Colliers har været branchens grand old man, men på et tidspunkt træder han tilbage, og så kommer der mere plads til os andre. Nu har vi i hvert fald rygmærket til at kunne konkurrere 100 pct. med CBRE, Colliers og RED,” siger Jacob Lund.

Savills er en kæde med flere end 40.000 medarbejdere i flere end 70 lande. I den sammenhæng fylder de 25 nye medarbejdere i virksomheden i København ikke meget. Den forbliver ejet af de fire eksisterende partnere – foruden Jacob Lund er det Mikkel Klæsøe Lund Andersen, Anders Bengtsson og Stig Plon Kjeldsen. Men der er mere i det end blot et navneskifte. Der kommer mere tyngde i samarbejdet nu.

”Vi bliver en mere integreret del af Savills, end vi har været hidtil. Nu kan vi kalde os Savills Danmark, og det er noget andet at have dem i ryggen, frem for Nordicals. Vi kan følge kunderne rundt i landet med Savills-værktøjskassen i hånden, og vi kan give rådgivning på et helt andet niveau end før. Vi får også glæde af Savills’ it og netværk,” siger Jacob Lund.

Det med, at man skal følge kunderne ”rundt i landet”, betyder ikke umiddelbart, at man er ved at opbygge en landsdækkende forretning, siger Jacob Lund. Udgangspunktet er fortsat hovedstaden. Men også det kan ændre sig med tiden.

”Ekspansion ud i landet ligger måske på den lange bane. Men hvor hurtigt, det går, ved man ikke. Det handler også om, hvordan markedet udvikler sig. Vi skal ikke gøre noget overilet. Men vi har jo også stadig et stærkt netværk med de gamle Nordicals-partnere, så kommer der en sag i Viborg, kan vi ringe til dem og måske lave den sammen,” siger Jacob Lund.

Mest læste på BusinessReview.dk

br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...