Lukning af NemID udskydes til efteråret

Foto: Unsplash, Verne Ho

Af:

Det var planen, at MitID Erhverv skulle tages i brug senest d. 1. juli 2023, men ifølge Digitaliseringsstyrelsen bliver fristen for lukning af NemID nu udskudt til den 31. oktober 2023.

I de seneste år har selvbetjeningsløsninger og digitale værktøjer gjort hverdagen lettere for mange virksomheder – også i ejendomsbranchen. Men værktøjerne fører også udfordringer og bekymringer med sig. EjendomDanmark har i længere tid været i dialog med Digitaliseringsstyrelsen, idet mange aktører i branchen har oplevet udfordringer med overgangen fra NemID til MitID Erhverv.

Udfordringer med skiftet
En af de største var den korte frist i implementeringsfasen. Efter planen skulle MitID Erhverv nemlig udrulles til alle senest d. 1. juli i år, men nu er fristen blevet udskudt med tre måneder.

”Det er glædeligt nyt for vores medlemmer og noget, som vi har opfordret til flere gange,” fortæller Lena Hartmann, juridisk direktør hos EjendomDanmark.

Men ifølge Lena Hartmann løser fristforlængelsen dog ikke alle problemer. Der findes nemlig fortsat ikke nogen koncernløsning, og den kommer ifølge Digitaliseringsstyrelsen heller ikke før 2024. Det betyder, at man er nødt til at tage MitID Erhverv i brug med de eksisterende løsninger, så man ikke undgår at miste adgang til vigtige oplysninger og portaler.

”Digitaliseringsstyrelsen har mange vejledninger, og alle er velkomne til at kontakte deres support, men det kan være svært at finde den rette løsning. EjendomDanmark arbejder derfor sammen med en Ad-Hoc ERFA gruppe, bestående af en lang række engagerede medlemmer, om en best-practice beskrivelse af, hvordan man som ejendomsadministrator kan agere frem til overgangen indenfor de nuværende muligheder,” fortæller Lena Hartmann.

NemID til erhverv forlænges
I et svar til EjendomDanmark gør Digitaliseringsstyrelsen opmærksom på, at NemID til erhverv ikke som planlagt lukker fuldt ned d. 30. juni 2023. Frem til den 31. oktober 2023 vil platformen forsætte med begrænset drift. Det betyder blandt andet, at det ikke længere vil være muligt at få support i forbindelse med NemID til erhverv.

For mere information: https://mitid-erhverv.dk/tilslutning/guide/koncerner/

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
muusfoto_IMG02886
Gubra er klar til næste vækstrejse
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Nikolaj 3
Den lykkelige forbandelse, der hviler over Nikolaj Plads

Podcast

Læs også

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
EJENDOMSADVOKATEN // Udlejers påkravsskrivelser: Sådan udarbejder du et korrekt påkrav
I en række tilfælde skal du som udlejer sende et påkrav til lejeren, før du kan ophæve et lejemål. efter, at udlejer har fremsendt...
Smedeland-28_Visualisering
Stort industriområde på Vestegnen bliver transformeret til boliger
De seneste år har der været langt mellem, at nye boligbyggerier bliver sat i gang. Men nu er både Jensen & Nielsen Gruppen og AKF...
3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Lundgrens Tysk kapitalforvalter går ind på det danske marked – køber DSV-ejendom Arbireo Capital AG, som er specialiseret...