International konference sætter fokus på energieffektivisering

Af:

En højere grad af energieffektivitet er en af de hurtigste og mest effektive veje til at reducere menneskers klimaaftryk. En international konference til juni sætter fokus på netop dette tema.

Den grønneste energi er den, der ikke bliver brugt. Det er den ledende parole, når det Internationale Energiagentur (IEA) i år afholder en global konference om energieffektivitet. Det sker på dansk jord. Formålet med konferencen er at sætte spot på de muligheder og barrierer, der er for et mere energieffektivt samfund.

”Selvom denne parole mange steder efterhånden har opnået klichéens status, er der noget om snakken: Jo mere effektivt vi udnytter den energi, vi producerer, jo mindre energi behøver vi producere, og det gør os også mindre sårbare. Og bedre og mere energieffektive ejendomme er en af de absolut vigtigste redskaber i den sammenhæng. Det er jo her, en meget stor del af energien forbruges,” siger seniorrådgiver i EjendomDanmark Morten Jarlbæk Pedersen.

Ikke kun for politikere
På konferencen deltager en lang række politiske beslutningstagere fra hele verden, og den danske klima- og energiminister Dan Jørgensen skal lede slagets gang sammen med det internationale energiagenturs formand, Fatih Birol. Derudover er en række NGO’er, virksomheder og eksperter også inviteret med både som deltagere og som talere. Konferencen bliver på den måde den største af sin art nogensinde. Rundt om det officielle program for konferencen er der ydermere arrangeret en lang række events, der skal brede diskussionerne om et mere energieffektivt samfund – og mere energieffektive bygninger – ud. Og denne brede deltagelse og dette globale fokus er godt og nødvendigt, lyder det fra EjendomDanmark:

”I Danmark har vi talt om energieffektivitet i flere årtier, men det er bestemt ikke tilfældet alle andre steder. Mange steder er man kun lige gået i gang – og det gælder også mange steder i EU. Derfor er det også godt, at så mange forskellige lande og så mange forskellige aktører deltager. Der er behov for en bred opbakning, hvis det skal rykke noget overhovedet,” siger Morten Jarlbæk Pedersen, der også påpeger, at det er særligt vigtigt, at man husker at inddrage de relevante ejendomsinvestorer i samtalen:

”Det er meget vigtigt, at man får alle relevante interessenter med i denne her diskussion. De grønne investeringer kommer ikke af sig selv. Derfor er det afgørende, at man politisk har en dialog med de investorer og ejendomsejere, der skal drive denne ret så vigtige del af den grønne omstilling.”

Principper skal guide beslutningstagerne
Som vært får Danmark en unik position til at sætte rammerne for diskussionerne på konferencen – og det er en position, man skal benytte sig af, mener EjendomDanmark.

”Rådet for Energieffektiv Omstilling, der rådgiver ministeren, og hvor vi i EjendomDanmark også sidder med, har udarbejdet en række principper, som kan guide de politiske beslutningstagere, når det kommer til at skabe bedre rammer for energieffektivisering. De principper burde Dan Jørgensen naturligvis turnere konferencen tynd med,” siger Morten Jarlbæk Pedersen.

IEA’s globale konference om energieffektivitet finder sted i Sønderborg den 7. til 9. juni i år.

IEA (det internationale energiagentur) er et internationalt samarbejdsorgan, der ligger i Paris og har fokus på energipolitik. Agenturet er en selvstændig organisation, men stiftet i regi af OECD i 1974 som et respons på oliekrisen. IEA leverer analyser og energipolitiske anbefalinger med fokus på bl.a. bæredygtighed, forsyningssikkerhed og energieffektivitet.

Læs mer på iea.org

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...