Sponseret indhold

Fra nedslidt menighedshus til topmoderne kontordomicil

Af:

En lidt trist erhvervsejendom i Lyngby blev omdannet til et moderne domicil og showroom for kontormøbelvirksomheden Flokk, der får mange flere kundebesøg end på sin gamle adresse. Ejendomsselskabet Metorion er glad for renoveringen og det nye koncept, som mæglerfirmaet Lintrup & Norgart stod bag.

I 2019 fik Sorgenfrivej 18 i Kongens Lyngby ny ejer. Bygningen på lidt over 700 kvadratmeter blev opført tilbage i 1908 som menighedshus, men havde i en del år været brugt som kontorer af en el-installatør og trængte til en kærlig hånd. Alligevel var køberen, ejendomsselskabet Metorion, ganske tilfreds.

”Ejendommen var ret nedslidt, men vi faldt for den enestående beliggenhed – helt ned til Mølleåen og kun få hundrede meter fra Lyngby Station og Lyngby centrum. Det er nemt at komme hertil, det er let at parkere, og om få år kommer letbanen tæt på. Vi har en del ejendomme i København, men her er priserne kommet så højt op, at det er svært at gøre en god handel. Derimod så vi stort potentiale både i ejendommen og i Lyngby,” fortæller adm. direktør Poul Fabricius-Bjerre.

Han er søn af den afdøde musiker og komponist Bent Fabricius-Bjerre, der – blandt meget andet – stod bag kendingsmelodierne til Olsen-Banden og Matador. Sammen med sin bror investerer han en del af familieformuen i ejendomme, tidligere mest i den centrale del af hovedstaden.

Metorion har udvidet geografisk, fordi Lyngby de senere år har udbygget sin traditionelle position som handelscentrum for et stort opland med også at tiltrække en stribe virksomheder. Fx ligger Microsofts ret nye danske hovedsæde i nærheden. Andre store virksomheder med Lyngby-adresse er Cowi, Danica Pension, Hempel, Maersk Drilling og Haldor Topsøe.

”Renoveringen blev en større opgave, end vi havde troet, men vi har sammen med Lintrup & Norgart fået udviklet et godt koncept for ejendommen, og vi er godt tilfredse med det samlede resultat, som sikrer os en god, fast lejeindtægt og et fornuftigt afkast på vores investering,” siger Poul Fabricius-Bjerre.

Masser af kunder på besøg
Ejendommen kan rumme godt 50 arbejdspladser, så det lå i tankerne, at der kunne være flere lejere. Men det endte med én lejer, kontormøbelkoncernen Flokk, som i slutningen af 2020 flyttede fra Nordhavn til Lyngby. I Danmark er virksomheden nok mest kendt for det norske kontorstolsmærke HÅG, det danske RBM -og Giroflex fra Schweiz. Oprindeligt var virksomheden norsk, og navnet – det norske ord for Flok – symboliserer, at koncernen i dag omfatter en skare af mærker og fabrikker i flere lande. Den fælles vision kaldes ”Inspire Great Work” – at skabe kontorer og arbejdspladser, hvor de fysiske rammer og indretningen inspirerer til arbejdsglæde. 

”Vi er 15 ansatte i Danmark, og vi har stor glæde af at have et stort showroom med gode muligheder for at vise vores mange forskellige indretningsløsninger frem. Vi valgte ejendommen på Sorgenfrivej, fordi den er unik og har en historie – den er ganske enkelt perfekt i forhold til at skabe rammerne for en inspirerende arbejdsplads.

Vi forsøger i vores showroom at fortælle en sammenhængende historie om de mange muligheder, som ligger i vores brede portefølje. Vi er lykkedes med at skabe et hus, hvor stort set alle produkter og løsninger indgår i en rigtig brugssammenhæng og ikke som i en traditionel udstilling. På den måde forsøger vi at give de besøgende en mere autentisk oplevelse af vores produkter. Og så kommer mange flere af vores kunder på besøg i Lyngby, fordi det er let at komme hertil. Nordhavn er et ret eksklusivt område og ligger tættere på byen, men det var svært at få kunderne til at komme forbi – nok mest på grund af de trafikale forhold,” siger Dorrit Hoffmann Felding, adm. direktør for Flokk Danmark. De grønne omgivelser understreger Flokks budskab om, at en arbejdsplads også skal inspirere medarbejderne og være et rart sted at være.

”I Nordhavn havde vi en svalegang ud til vandet, men det blæste næsten altid, så der var sjældent nogen derude. Nu har vi en fin terrasse og udsigt til Mølleåen, som bruges flittigt” siger Dorrit Hoffmann Felding.

Ud over de grønne omgivelser er lejen lavere end på Nordhavn trods de skræddersyede lokaler med masser af kvadratmeter til at vise møbler frem til både kontorer, loungeområder, konferencerum og fx receptioner.

Koncepter skaber merværdi
Mæglervirksomheden Lintrup & Norgart havde opgaven at sælge ejendommen og bistod derefter Metorion med nyt koncept og udlejning.

”Vi har gennem mange år haft et tæt samarbejde og ved, at Metorion holder af smukke, historiske ejendomme og ikke er bange for at investere i renoveringer, som giver ejendommene et flot udtryk og en effektiv indretning,” siger partner og adm. direktør Stig Lintrup.

Lintrup & Norgart greb rådgivningen om renovering og indretning an på måske lidt utraditionel vis.

”Groft sagt er den gammeldags måde for mæglere at sige: ”Vi finder lejeren først, så ser vi på indretningen efter.” Men ofte ved en lejer jo ikke, hvad virksomheden vil have, før den ser det helt rigtige. Derfor lægger vi vægt på at kunne tilbyde vores kunder at udvikle koncepter for den enkelte ejendom, fx med visualiseringer, der viser de mulige lejere, hvordan lokalerne kommer til at se ud,” forklarer Stig Lintrup.

Han tilføjer, at koncepter tilpasset den enkelte ejendom er med til at optimere værdien for investoren:

”Vi opfatter vores rolle meget bredere end blot at sælge ejendomme og skaffe nogle lejere. Vi vil hellere medvirke til, at investor og lejer får nogle gode, fleksible løsninger, som udnytter potentialet i den konkrete ejendom. Det sikrer investoren den bedst mulige investering, og det giver lejeren nogle effektive lokaler, så lejeren fx kan tænke langsigtet og blive på adressen i mange år. Vi udvikler koncepter sammen med eksperter, som vi har samarbejdet med gennem adskillige år,” fortæller Stig Lintrup.

Blandt de faste samarbejdspartnere for Lintrup & Norgart er lysdesignfirmaet Anker & Co., som også har stået for belysningen på Sorgenfrivej. Dermed er det gamle menighedshus kommet i selskab med Michelin-restauranterne Alchemist og Noma, med DR-byen og med flere Bang & Olufsen-butikker, hvor Anker & Co. ligeledes har stået for lyset. I 2018 vandt Anker & Co. Den Danske Lyspris for lysdesignet i Noma.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper

Podcast

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Nationalbanken Risikoråd: Solide ejendomskunder, trods afmatning i markedet Ejendomsbranchen har ofte en fremtrædende...
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGSLOVEN SENDT I HØRING - Billede Berlingske Ejendomme uge 13
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGS-LOVEN SENDT I HØRING
Skatteministeriet har sendt en ændring til ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven i høring. Ændringer er kærkomment nyt for...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Det er en almindelig udbredt misforståelse, at tidsbegrænsede lejeaftaler højst kan indgås for en periode på 2 år. Denne misforståelse...