Som de fleste nok har fornemmet, har coronaen ikke sat en stopper for boligbyggeri. Men omvendt er det heller ikke sådan, at boligbyggeriet er sprunget i vejret. De ca. 36.000 boliger, der ifølge DI Dansk Byggeri blev påbegyndt i 2020, svarer meget godt til niveauet i det foregående år, og samtidig til hvad organisationen i en prognose forventer for de kommende år.

Men at størrelsen af boligbyggeriet forbliver nogenlunde uændret, er ikke ensbetydende med, at det også vil foregå samme steder som hidtil.

”Vi vil se, at endnu flere flytter til omegnskommunerne og bygger nye enfamiliehuse. Hjemmearbejdet under coronakrisen har lært mange, at de kan udføre deres opgaver fra hjemmekontoret, og vi forventer således, at hjemmearbejdet vil være mere end fordoblet efter coronakrisen. Det betyder, at flere nu er parate til at bosætte sig længere fra arbejdspladsen, hvor man ofte kan få mere plads, billigere byggegrunde og komme tættere på naturen,” udtaler Torben Liborius (billedet), underdirektør i DI Dansk Byggeri.

PODCAST

MEST LÆSTE