Sponseret indhold

Finanslov: EjendomDanmark ser positivt på flere elementer

Adm. direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark Foto: Jens Rosenfeldt

Af:

EjendomDanmark ser med tilfredshed på flere dele af det finanslovsforslag, som blev præsenteret af regeringen den 23. marts. EjendomDanmark ser særligt positivt på, at afskaffelsen af lagerskatten er prioriteret, og at der i forslaget er fokus på en ansvarlig, økonomisk udvikling med fokus på at nedbringe inflationen.

Regeringen fremlagde den 23. marts deres forslag til en finanslov for 2023. For ejendomsbranchen er der flere positive elementer, mener EjendomDanmark. Her ser adm. direktør Peter Stenholm særlig positivt på, at det i forslaget slås endeligt fast, at lagerbeskatningen er lagt i graven. Det sker med den begrundelse, at der skal skabes gode vækst- og konkurrencevilkår for erhvervslivet.

”Lagerskatten ville have modarbejdet det formål, så det er meget glædeligt, at den nu er helt taget af bordet. Det er vigtigt at sikre, at erhvervslivet – og herunder ejendomsvirksomhederne – har gode muligheder for at udvikle sig,” siger Peter Stenholm og fortsætter:

”Lige nu står vi også over for store investeringer i at skabe mere klimavenlige ejendomme. Ude i virksomhederne kræver det, at der er råd til de nødvendige investeringer – og her hjælper det gevaldigt, at lagerskatten ikke bliver pålagt som en unødvendig byrde.”

Det fremgik også af regeringsgrundlaget, at lagerskatten skulle afskaffes.

Fokus på nedbringelse af inflationen
EjendomDanmark hilser det desuden velkomment, at regeringen i sit finanslovsudspil vægter en ansvarlig, økonomisk udvikling, hvor der er fokus på at nedbringe inflationen:

”En ansvarlig økonomisk kurs er vigtig, og inflationen skal under kontrol. Det aspekt er sammen med manglen på arbejdskraft to store udfordringer i forhold til at sikre de investeringer, der både skal gøre vores ejendomme endnu mere bæredygtige og sikre boliger nok til fremtiden,” siger Peter Stenholm.

Et andet område, der ifølge finansloven skal have et løft, er domstolene.

”For både lejere og ejere er det positivt, hvis der udvikles her, da der også i boligretten er for lange ventetider. Et ønske kunne være, at fokus bredes ud, så også huslejenævnene fik tilført flere ressourcer,” siger Peter Stenholm.

Mest læste på BusinessReview.dk

Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...