Ejendomsudvikleren: Blandede boligmiljøer er et vigtigt fundament for den gode og trygge tilværelse

Louise Schaldemose Salgs- og udlejningschef i Ikano Bolig

Af:

Et gammelt ordsprog siger, at lige børn leger bedst. Men måske er det i virkeligheden forskelligheden og diversiteten, der er med til at styrke relationerne mellem mennesker. Det mener vi i hvert fald hos Ikano Bolig, hvor vi arbejder med en strategi om at blande såvel ejer- som lejeboliger. Det giver et miks af beboere med forskellige forudsætninger alt efter, hvilken fase i livet, de er i.

Hos os er en beboer en beboer, uanset om behovet er en ejer- eller en lejebolig. Jeg ved godt, at der knytter sig forskellige holdninger til, om man tilhører den ene eller den anden kategori, f.eks. at en lejer ikke skulle passe lige så godt på tingene eller knytte sig lige så meget til sine naboer, som en ejer. Men det er fordomme og myter, vi gerne vil gøre op med. I vores øjne er der ikke nogen forskel, og for os er det vigtigere, at dagligdagen fungerer det sted i livet, man er.

Vi vil bygge boliger til de mange mennesker
I mange eksisterende boligområder rundt omkring i Danmark er kortene allerede blandet således, at boligområdet indeholder begge typer af boliger. Til gengæld er det nyt at tænke det ind i forbindelse med nye boligprojekter, som vi gør det hos Ikano Bolig. Vi vil gerne bygge boliger til det brede kundeunderlag, og vi ønsker at henvende os til mennesker i alle livsfaser. Vi vil ikke kun bygge enkeltstående ejendomme, men udvikle varierede boligområder og bydele, der fungerer.

Det gælder til alle typer af beboere, herunder det unge par, der har fået børn og er vokset ud af de eksisterende rammer, det ældre par, hvor børnene er fløjet fra reden og som måske derfor har fået for meget plads, senioren, der ønsker en bolig i et godt og trygt miljø. Ja, kort sagt alle uanset, hvilken fase i livet, de står i og uanset, om de har præference for at eje eller leje deres bolig.

Diversiteten er vigtig
Tilgangen er med til at bringe diversitet ind i et boligområde. Og den betyder, at alle får både en andel i og et ansvar for, at det fungerer godt. Men frem for alt giver det blandede byggeri – med boliger af forskellig type og størrelse – mulighed for, at man kan blive i området og bevare de opbyggede relationer, når ens livsvilkår og behov ændrer sig. Det er vigtigt for os at kunne byde på den mulighed, altså, at man kan blive i samme område og finde en passende bolig der.

Og vi kan mærke, at interessen for de blandede boligmiljøer er stor. Det har den været i etagebyggeriet i Cirkelbuen i Hillerød samt i rækkehusene i Tværhøjgaard i Greve, hvor alle ejerboligerne er solgt, og vi åbner op for udlejning i starten af august.

Dialog med kunderne
Vi lægger stor vægt på at indhente erfaringer fra vores beboere, og bruge dem bedst muligt. Det er noget, vi har rigtig gode muligheder for, da vi er aktivt til stede i alle vores projekter, blandt andet i de bydelshuse vi opfører, men også som udlejere hvor vi har lejeboliger. Vi er altså til stede sammen med vores beboere og kan være med til at facilitere et trygt miljø, som er vigtigt for såvel ejere som lejere. Alle har interesse i, at man bor i et godt område, der fungerer med gode relationer mellem mennesker.

Vi er ret overbeviste om, at vi anskuer tingene på den rigtige måde. Men vi skal hele tiden turde lytte og udvikle os, og den fortsatte dialog med vores kunder er ekstremt vigtig i vores arbejde for at skabe den bedst mulige og bredest mulige palet af boligtilbud, hvor vores kunder løbende kan skalere op eller ned efter behov.

Vi ønsker at henvende os til mennesker i alle livsfaser. Vi vil ikke kun bygge enkeltstående ejendomme, men udvikle varierede boligområder og bydele, der fungerer.

Mest læste på BusinessReview.dk

Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...