Sponseret indhold

Dansk proptech-løsning sikrer optimal og sikker udnyttelse af indendørsarealer

Foto: Unsplash

Af:

Af Jakob Stoumann, Hub Director PropTech Denmark 

Den danske virksomhed UbiqiSense hjælper private og offentlige virksomheder med at skabe overblik over brugen af arealer med det formål at kunne optimere kvadratmeterudnyttelsen. Med deres egenudviklede intelligente sensorer er de i stand til nøjagtigt at måle afstand mellem mennesker og koble det sammen med de faktiske kvadratmeter, der er til rådighed. På denne måde kan virksomheder på én og samme tid kan udnytte deres bygninger, kontorer, mødelokaler, m.v. optimalt samtidig med at de sikrer ’social distancing’ på arbejdspladserne. 

Hjælper universitetsstuderende i Spanien med sikker tilbagevenden
UbiqiSense oplever netop nu stor international interesse for deres løsninger.  Ifølge Raziel Bareket, der er salgsdirektør i UbiqiSense, har kunderne især fokus på at kunne måle sikker afstand mellem medarbejdere, studerende og kunder samt at få et detaljeret overblik over hvor, hvornår og hvordan kvadratmeterne i bygningerne udnyttes. ”På den måde kan virksomhederne altid være på forkant og tilpasse sig omstændighederne. Et simpelt besøg til fælleskantinen kræver i dag en ændring i vores adfærd, hvis smitterisikoen skal minimeres. Her kan vores løsning hjælpe med at skabe et præcist overblik over antallet af personer i kantinen i realtid. Hermed kan belastningen på kantinen let fordeles, uden at medarbejderne oplever det besværligt og at det hermed går ud over glæden ved at komme tilbage,” siger Raziel Bareket.

Et godt eksempel er det store spanske universitet, IE-University, i Madrid med over 7000 studerende, hvor ledelsen har haft en meget bevidst strategi om at bringe alle hurtigst muligt og sikkert tilbage. En række initiativer blev iværksat og efter en større screening blev UbiqiSense sensorer installeret i samtlige 150 auditorier. Med løsningen har universitet opnået et detaljeret indblik i, hvor og hvordan de studerende grupperer sig. På den måde sikrer man, at de tilstedeværende studerende fordeler sig over hele campus og dermed udnytter arealerne smart uden at de sidder for tæt. 

Slut med spildtid på kontoret
Den voksende efterspørgsel efter UbiqiSenses løsninger skyldes dog langt fra alene covid-19. Ifølge Raziel Bareket er den digitale transformation i fuld gang i ejendomsbranchen og ude på de enkelte kontorer og arbejdspladser. Spildtid på kontoret er noget af det, som mange medarbejdere og virksomheden gerne vil undgå. I en spørgeundersøgelse blandt 1000 medarbejdere foretaget før Covid-19 svarede 40%, at de i gennemsnit brugte 30-60 min arbejdstid om ugen på at finde ledige mødelokaler. Ifølge Raziel Bareket er mange virksomheder, små som store, netop nu i fuld gang med at planlægge, hvordan de kan transformere kontoret fra en arbejdsplads til en samarbejdsplads. Et sted hvor de ansatte kommer for at socialisere, arbejde sammen med kolleger, og kun i mindre grad lave fokusarbejde, som traditionelt ellers er foregået i storrumskontorer. Med flere møder og komplekse samarbejdsaktiviteter vil behovet for i realtid at kunne styre areal- og møderumsanvendelse og eliminere spildtid derfor være et endnu vigtigere parameter. 

En helt ny rapport fra PwC peger da også på, at Covid-19 vil få helt op til 80% af bygningsejere til at accelerere deres brug af teknologi i forbindelse med administration og drift af bygninger. Husleje og de dertil relaterede udgifter er en væsentlig post for virksomhederne, så de fleste ønsker helt naturligt at få mest mulig værdi ud af dem. ”

At kunne udnytte, optimere og tilpasse hver en kvadratmeter bliver et afgørende konkurrenceparameter – både ift. bundlinje, toplinje og medarbejdertilfredshed. At kunne spå om udviklingen er altid svært, men med vores teknologi bliver det trods al muligt at være på forkant”, siger Raziel Bareket.

FAKTA

Proptech er en sammentrækning af ‘property technology’. Som begreb dækker det over de mange nye løsninger og teknologier, som både understøtter ejendomsbranchen og med hastige skridt er ved at vende op og ned på den. Det er innovative digitale løsninger og forretningsmodeller, som er med til at gøre de måder vi finansierer, udvikler, driver, anvender, køber og sælger vores ejendomme på mere effektive, hensigtsmæssige, brugervenlige og mere bæredygtige.

Globalt set er proptech i hastig vækst. Sammen med fintech er det et af de områder, der tiltrækker flest investeringer i startups og scaleups netop nu. De seneste tre år er der således globalt set blevet investeret mellem 15 og 20 milliarder US dollars i proptech startups hvert år. Hurtigt voksende proptech-virksomheder som Airbnb, We Company (WeWork), Opendoor, Rentberry, Nextdoor, Flip m.fl. har således for alvor sat proptech på både investorers og politikeres radar verden over. I Danmark har vi også en lang række hurtigt voksende proptech startups som eksempelvis Proper, Estate Tool, LifeX, Good Monday, NorthQ, Ubiqisense, Prosedo og Kameo. Bag navnene gemmer der sig virksomheder som eksempelvis udvikler sensor- og AI-baserede monitoreringssystemer, leverer intelligent databaseret energistyring, tilbyder løsninger som letter kommunikationen og interaktionen mellem udlejer og lejer, gør ejendomsadministration simplere og mere effektiv eller tilbyder nye innovative co-living koncepter.

Udover at gøre processer og transaktioner omkring vores ejendomme smartere og mere effektive, er ‘space as a service’ en af de helt store tendenser, som mange af de hurtigst voksende proptech startups er med til at drive. For ejendomsbranchen betyder dette et markant skifte fra ‘blot’ at skulle stille fysiske bygninger til rådighed og indkræve husleje til at skulle udvikle og tilbyde ‘funktionelle rum’ med relevant indhold og aktiviteter, hvor fleksibilitet og brugertilpassede oplevelser og services er kernen i forretningsmodellen.  

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO

Podcast

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Nationalbanken Risikoråd: Solide ejendomskunder, trods afmatning i markedet Ejendomsbranchen har ofte en fremtrædende...
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGSLOVEN SENDT I HØRING - Billede Berlingske Ejendomme uge 13
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGS-LOVEN SENDT I HØRING
Skatteministeriet har sendt en ændring til ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven i høring. Ændringer er kærkomment nyt for...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Det er en almindelig udbredt misforståelse, at tidsbegrænsede lejeaftaler højst kan indgås for en periode på 2 år. Denne misforståelse...