Sponseret indhold

Byggeriet af det nye Herlev er i gang

Af:

På vegne af ejendomsselskabet NREP opfører CASA A/S en ny, dynamisk bymidte i Herlev, hvor kommunens rådhus vil smelte sammen med detailhandel, erhverv og nye lejeboliger. Byggetilladelsen ligger nu klar, og byggeriet går for alvor i gang.

Nu kommer der for alvor fart på renoveringen af Herlev Bymidte, efter at de første byggetilladelser er faldet på plads oven på et forløb, hvor kommende lejere, kommunen, Føtex mfl. har deltaget aktivt. Dermed holder planen om, at det nye bytorv vil stå færdigt i 2022, og det 11-etager høje kontorhus, der vil indeholde kommunens borgertorv, kan åbne dørene året efter.

”Vi har i Herlev lagt os i selen for at komme endnu tættere på borgerne i hverdagen og være synlige på landkortet, når det gælder udvikling og vækst. Herlev er landets tredjemindste kommune i geografi og er i indbyggertal mindre end gennemsnittet, og vi har konstant fokus på at forny og styrke Herlev som lokalt velfærdssamfund. Med byggetilladelsen til et udvidet bymidtecenter, med markant kontorhus ud mod byens travle veje og med gode offentlige transportmuligheder, understøtter vi begge mål: om Herlev som en handelsby og som fællesskabets by. Jeg er overbevist om, at resultatet vil blive en stor gevinst og et vartegn for Herlev,” siger borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen. 

Renovering og nybyg
Renoveringen af Herlev Bymidte gik i gang i efteråret, hvor det eksisterende center blev sikret og afstivet. 1. februar startede selve montagen af de elementer, der skal udgøre den nye Føtex, som bliver en central del af det nye Herlev Bymidte. 

”Projektet skrider fremad efter planen godt hjulpet af dygtige rådgivere, en ambitiøs bygherre og en visionær kommune. Samarbejdet er kommet godt fra start, og vi ser frem til at udvikle Herlev sammen over de kommende år,” siger Torben Modvig, CEO i CASA. 

Det eksisterende butiksområde i Herlev Bymidte vil blive gennemgribende moderniseret og udvidet med 4.000 m2, og kommer, når det er færdigt, til at bestå af kælder, stueplan og førstesal centreret omkring den ny og større Føtex, foruden 20-25 nye butikker samt erhvervslokaler og parkering. 

I seks-otte etager over bymidten bygges ca. 135 nye, attraktive lejeboliger i størrelsen 50-130 m², hvoraf de første ligeledes vil stå færdigt i løbet af 2022. På taget af butiksdelen etableres et gårdmiljø til de nye beboere samt parkering og cykelparkering, som vil kunne benyttes af både beboere og bymidtens gæster. De fleste lejligheder får vestvendt altan, som dermed vil bidrage til livet mod gårdrummet.

Nyt Herlev – nyt vartegn
På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej opføres et helt nyt kontorhus på 11 etager, der bliver et markant nyt vartegn for Herlev Bymidte og for Herlev generelt. I bunden af bygningen etableres det nye bycentrums ‘borgertorv’, hvor Herlevs beboere kan komme i direkte kontakt med Herlev kommune. Det nye rådhus indtager de første etager, mens de øverste af husets etager indrettes som almindelige kontorlejemål.

NREP har udviklet det nye by- og handelscentrum sammen med Aaarstidernes Arkitekter og Arkitema. 

Den overordnede tanke er fra 2023 at samle de borgervendte dele af rådhuset med butikker, liberale erhverv, sundhedshus, fitnesscenter og de nye leje-lejligheder i en ny dynamisk bymidte, som desuden vil ligge som en station på den kommende letbane, der forventes klar i 2025. 

Rasmus Meyhoff, udviklingsdirektør i NREP, glæder sig over, at byggetilladelsen er faldet på plads.

”Herlev Bymidte bliver en showcase for, hvordan kommuner kan styrke kontakten til borgerne ved at tænke holistisk og brugervenligt. Ved at samle boliger, erhverv, helsehuse, butikker, cafeer og restauranter og ikke mindst den offentlige borgerservice i samme bymiljø gør man det let for kommunens borgere at få klaret sine ærinder. Det vil klart styrke fællesskabsfølelsen med et stærkt bycentrum, og det er godt set af Herlev,” siger Rasmus Meyhoff. 

Hele projektet forventes færdigbygget i slutningen af 2023. 

NREP

NREP (Nordic Real Estate Partners) er en en innovativ ejendomsudvikler og -investor i Norden med et særligt fokus på social og miljømæssig bæredygtighed, over 300 medarbejdere i Norden, heraf størstedelen i Danmark. Forvalter et samlet ejendomsareal på over 2,5 mio. m2, med en værdi på omkring 40 mia. kr.

Forventer at levere ca. 8500 nye boliger i Hovedstadsområdet – især lejeboliger - frem mod 2025 – svarende til knap 130 nye boliger om måneden.

Se mere på www.nrep.com

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

CASA A/S

CASA blev grundlagt i 2006 og er på få år vokset til at være en landsdækkende ejendomsudvikler og totalentreprenør med afdelinger i både Horsens og Storkøbenhavn. I 2016 blev 60% af virksomheden solgt til kapitalfonden CataCap. Mere end 15% af CASA ejes af medarbejderne, som hver dag arbejder dedikeret for at udvikle den virksomhed, de er en del af. Med en årlig omsætning over 2,5 milliarder DKK, en gennemsnitlig vækst på 23% over de sidste fem år og landsdækkende aktiviteter indenfor udvikling, byggeri og renovering, er CASA nu blandt Danmarks største udviklere og entreprenører. Virksomheden har en grøn profil med en målsætning om, at minimum 95% af byggerierne skal være bæredygtighedscertificerede i 2023.

Se mere på: www.casa-as.dk

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...