Sponseret indhold

Byg drømmehuset med innovativt byggesystem

Af:

Med de innovative byggeklodser i Jackons Thermomur® familie er der vendt op og ned på traditionel husbygning – til stor fordel for både husbygger og -ejer.

Faktisk har man i Norge bygget med Thermomur-elementer gennem godt 30 år, og herhjemme begyndte Jackons danske datterselskab for 7 år siden at markedsføre produkterne i Danmark. Men siden er det gået stærkt – meget stærkt.

Ikke mindst fordi man med Jackons forskelligartede løsninger kan håndtere alle aspekter af et byggeri – inklusive udfordringer med den radioaktive luftart Radon, som årligt står bag 300 nye tilfælde af lungekræft i Danmark.

– Thermomur-systemet er et blandt vores mange byggesystemer, som dækker alt hvad man kan have behov for, fra terrænisolering til tag- og efterisolering. I de byggeprojekter, hvor vi leverer Thermomur-elementer som det isolerende element i væggen leverer vi som regel også radonsikring samt gulv- og tagisolering. Kort sagt hele klimaskærmen, forklarer teknisk projektrådgiver Martin Bendix, Jackon Danmark A/S.

Opbygning af huset tilpasses nemt med en sav
Thermomur-elementerne er uhyre lette – de består af forskallingselementer med 2 vanger i ekspanderet polystyren (EPS), der stables op som byggeklodser og fyldes med beton i kernen.

Efter støbning fremstår væggen færdig med en 2-sidet isolering uden kuldebroer. Tungeste standardelement vejer ca. 4 kg. Den enkle montering, kombineret med den lave vægt, indebærer at arbejdet er lettere end ved traditionelt byggeri.

Desuden udnyttes kvadratmeterne bedre, idet vægtykkelsen er stærkt reduceret i forhold til ved traditionelt murstensbyggeri – det giver typisk 6-7 ekstra netto m2 for et almindeligt enfamilieshus.

– De enkelte elementer der skal tilpasses, tilskæres ganske simpelt med en fukssvans (håndsav), og da vægten er meget lav er disse produkter desuden med til at forbedre byggearbejdernes arbejdsmiljø. Især reduceres murernes gentagne bevægelser kraftigt fordi betonen kommer i en betonbil med pumpe og pumpes direkte ned i kernen mellem yder- og inderelement med en slange, uddyber Martin Bendix.

Hurtigt og nemt at arbejde med
Finn Harpsøe fra Harpsøe ejendomme har renoveret og opført en række ejendomme, herunder en del familiebyggeri. Siden han blev introduceret for Thermomur er han blevet meget begejstret for konceptet, og har foreløbig opført et enfamilieshus samt et sommerhus med disse byggeelementer samt andre løsninger fra Jackon.

– Elementerne kan ligne fundablokke men med flamingo i selve yderstrukturen og beton i kernen, således at man i én arbejdsgang har opført væggen med isolerede yder- og indervægge klar til efterbehandling. Det er som at arbejde med byggeklodser, hvor man blot stabler dem i forbandt i opbygning af væggen. Med en helt almindelig sav tilpasser man elementerne til sit byggeprojekt. Det er fantastisk nemt at arbejde med, og man har ingen kuldebroer nogen steder, fordi vinduerne kommer ud på den anden side af isoleringsmaterialet. Det giver et fantastisk godt indeklima med en uhyre homogen temperaturfordeling. Det er et koncept jeg kan give min varmeste anbefaling, konstaterer Finn Harpsøe.

Det vidste du ikke om Jackon

Virksomheden er et norsk, familieejet selskab med hovedsæde i Frederikstad. Virksomheden er repræsenteret i mange lande men arbejder primært i Norden. Virksomheden, som oprindeligt blev grundlagt ved at levere fyldmateriale til redningsveste, har i dag 800 ansatte på 21 fabrikker i 6 lande i Europa - 18 af fabrikkerne ligger i Norden - og omsætter for 2,9 mia. NOK årligt.

Med en U-værdi på 0,11 er Thermomur® 450 et nyt alternativ til lavenergiboliger.

Med byggeelementer fra Jackon Thermomur kan man bygge huse hele året uanset vejret, da elementerne ikke suger vand. I (hård) frost skal betonen blot tilpasses temperaturen.

Læs mere på www.jackon.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
-
Forretningsrejserne er blevet mere sociale
IMG_0424
Bæredygtige træbroer boomer over hele landet

Podcast

Læs også

kbh_faerre-og-faerre-lever-alene
Færre og færre lever alene i København – det ændrer på boligbehovet
Modsat en almindelig opfattelse er det over de seneste årtier ikke blevet mere normalt for københavnere at leve som single.Det er tværtom...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
EJENDOMSADVOKATEN: Overvej solceller i forbindelse med nybyg og større renoveringer
En ændring af Bygningsdirektivet medfører, at solceller skal tænkes ind i nybyg og større renoveringer. Etableringen af solcelleanlæg...
Henrik-2024-1024x768-1
PKA Ejendommes nye Code Of Conduct skal åbne op for dialog om samfundsansvar
PKA Ejendomme har udarbejdet en ny Code of Conduct for leverandører og samarbejdspartnere.Målet med den er blandt andet at skabe positiv...