Selskabet har solgt sin ejerandel i en prominent ejendom, som bl.a. huser det belgiske finansministerium. Provenuet på godt 4 mia. kr. skal geninvesteres, med henblik på at gøre pensionsselskabets ejendomsportefølje mere dansk.

Med salget af ejendommen North Galaxy i Bruxelles, der har en værdi på 4,5 mia. kr., sætter ATP Ejendomme nogle solide aftryk i historiebøgerne. Der er tale om den hidtil største handel med en enkeltstående ejendom, selskabet nogensinde har deltaget i. Det kan også meget vel vise sig at være den største ejendomshandel, en dansk aktør indgår i i 2022. Men nok så bemærkelsesværdigt er det, at ATP Ejendomme tager et skridt tilbage mod en gammel dyd på ejendomsmarkedet: At man satser på den andedam, man er vokset op i, og som man kender bedst.

”Samlet set er jeg meget tilfreds med, at vi afslutter en af vores største ejendomsrelaterede investeringer meget succesfuldt og med et afkast, som overgår vores oprindelige forventninger. Salget giver os samtidig mulighed for at manøvrere vores portefølje i retning af det danske marked, hvor vi med et mere direkte og aktivt ejerskab kan komme tæt på vores kunder,” udtaler investeringsdirektør André Scharf.

North Galaxy huser det belgiske finansministerium, samt flere andre minesterielle funktioner. Det er blot otte år siden, i 2014, at ATP Ejendomme erhvervede den – eller retter 90 pct. af ejerskabet i selskabet Galay Properties, som igen ejer North Galaxy.

God beliggenhed
Ejendommen er opført i 2004 og består af to 28-etagers kontortårne samt et mindre tårn på seks etager. Ud af det samlede areal på 122.000 kvm. udgør kontorarealet 105.000 kvm., mens resten fungerer som servicearealer. I alt 38 elevatorer betjener de op til 4000 medarbejdere i bygningerne, oplyser ATP Ejendomme. North Galaxy ligger i District Nord i Bruxelles, tæt på lufthavnen og overfor en af Bruxelles tre store banegårde, Gare du Nord.

”North Galaxy i Bruxelles er en fantastisk ejendom, som giver det belgiske finansministerium rigtig gode rammer. Efter otte års ejerskab og med hjælp fra vores partnere giver vi nu stafetten videre og realiserer et tilfredsstillende afkast til ATP’s 5,4 millioner medlemmer,” siger André Scharf.

Køberen af ATP Ejendommes ejerandel er den sydkoreanske investeringsbank KB Securities, der forvalter en formue på ca. 100 mia. dollars.

PODCAST

MEST LÆSTE