Ny adm. direktør i EjendomDanmark: Medlemsbesøg og grøn omstilling står øverst på prioriteringslisten

Peter Stenholm, adm. direktør, EjendomDanmark.

Af:

Peter Stenholm er tiltrådt som EjendomDanmarks nye adm. direktør. Højt på prioriteringslisten står mødet med både små og store medlemmer samt at fortsætte arbejdet med brancherelevante mærkesager som bæredygtighed, rekruttering og digitalisering. Fra vue ud over Tivoli til kig til Ørstedsparken. Den 1. maj skiftede Peter Stenholm fra en stilling som vicedirektør og branchedirektør i DI til EjendomDanmarks nye adm. direktør. Peter Stenholm har glædet sig til at sætte sig ved sit nye skrivebord og komme i gang med arbejdet. Allermest glæder han sig til at møde aktørerne i ejendomsbranchen. Derfor kommer foråret til at gå med at lære medlemmerne og branchens mærkesager bedre at kende.

”De næste måneder vil jeg dedikere en stor del af min tid til at møde store som små medlemmer i hele landet. Ingen kan bedre end medlemmerne fortælle om deres udfordringer, og det skal vi kunne imødekomme og håndtere som branchens erhvervsorganisation,” siger han.

Brænder for branchen
Den nye adm. direktør har allerede trykket hånd med de første af EjendomDanmarks medlemmer, blandt andet da han gæstede det årlige landsmøde. Et møde han beskriver som positivt.

”Det er tydeligt, at der er tale om meget engagerede medlemmer, der interesserer sig for branchen og ikke kun deres egen forretning.” 

Samme engagement gør sig gældende hos EjendomDanmark, mener han.

”Medarbejderne er både dygtige og dedikerede. De brænder for den branche og organisation, de er en del af. Det gode arbejde og den stemning, der er i huset, vil jeg gøre mit for at forstærke. Samtidig er EjendomDanmark en organisation, der på få år for alvor er kommet på landkortet. Det skal vi også bygge videre på,” siger Peter Stenholm.

Bæredygtighed på dagsordenen
En af de dagsordener, der fylder i ejendomsbranchen, og som Peter Stenholm også ser frem til at arbejde videre med, er bæredygtighed. 

”Branchen skal stå rigtigt, når det kommer til bæredygtighed, klima og socialt ansvar. Både når der skal forhandles grønne reformer – og i de kommende års debat om at nå Danmarks klimamålsætninger. Det skal vi klæde vores medlemmer på til,” siger han. 

Peter Stenholm er ikke i tvivl om, at ejendomsbranchen bliver en del af svaret på at komme i mål med en grønnere dagsorden.

”Vi skal ikke finde ud af, om vi skal være en del af løsningen, men hvordan vi bliver en del af løsningen. Ejendomsbranchen tager gerne sin del af ansvaret inden for bl.a. bæredygtighed og den grønne omstilling – men det skal selvfølgelig være et afbalanceret ansvar og ikke et dikteret samfundsansvar.”

Den nye adm. direktør vil også stå i spidsen for, at branchen er klædt ordentligt på til at håndtere øvrige vigtige dagsordener som at rekruttere flere medarbejdere og få sat endnu mere turbo på digitalisering. Projekter, der allerede er sat i søen hos EjendomDanmark, men som også vil få stor vægt fremadrettet.

”EjendomDanmark er det centrale talerør for en branche, der udvikler sig med stor hastighed, og listen af vigtige samfundsemner med ejendomsbranchen i en nøglerolle er lang. Det understreger, hvor betydningsfuld en branche jeg nu skal være med til at sikre optimale rammer for,” siger han.

Ny verdenssituation
Noget, der også vil fylde hos både medlemmerne og EjendomDanmark i den kommende tid, er den globale situation, der er under forandring.

”Vi har oplevet ubrudt fremgang i 10 år, men det begynder at ændre sig. Og det er ikke kun pga. krigen i Ukraine. Allerede tilbage i 2019 så vi små tegn på, at der kunne være nye tider på vej. Nu ser vi så virkelig, at der er massiv mangel på arbejdskraft, stigende lønninger og vanskeligheder med at levere varer som træ og stål – det er den perfekte storm,” siger Peter Stenholm.

Krigen i Ukraine har accelereret udviklingen, inflationen stiger, og prisstigningerne ser ud til at fortsætte deres himmelflugt.

”Der er ikke mange, der har oplevet de prisstigninger og inflationsrater, vi ser i dag. Det vil presse Danmarks økonomi og sikkert også vores medlemmer, men hvordan ved vi ikke endnu. Vi skal finde ud af, hvordan vi manøvrerer medlemmerne bedst muligt igennem den nye virkelighed.”

Dybt vand
Peter Stenholm har stået i spidsen for DI Byggeri og kommer med en del erfaring, når det kommer til at servicere medlemmer. Men nogle områder af ejendomsbranchen er mere ukendt land. Med en baggrund fra forsvarsministeriet er han dog vant til at springe ud på dybt vand.

”I forvaret lærer man at eksekvere i en fart og træffe beslutninger selv i ukendt land. Det er en læring, jeg har taget med mig videre i mit arbejdsliv, og som jeg helt sikkert også kan gøre brug af i min nye stilling.”

Om Peter Stenholm
Peter Stenholm har senest været vicedirektør og branchedirektør i DI. Tidligere har han arbejdet i Dansk Byggeri, HTS, Dansk Arbejdsgiverforening og Forsvarsministeriet. Peter Stenholm har en baggrund som advokat, bor i Virum, er gift og har 2 sønner.

Mest læste på BusinessReview.dk

1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Large panorama of Copenhagen, Denmark
Sådan får vi billigere boliger i københavn

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...