Akademikeres pensionskasse køber historisk Nørrebro-ejendom:

Pensionskassen P+, der bl.a. har jurister, økonomer og ingeniører blandt sine medlemmer, har her i sommer købt en meget spændende ejendom – nemlig den 12.000 kvm. store Struenseegården ved Rantzausgade på Nørrebro i København. Struenseegården er i dag en kontorejendom, men de ældste dele af den blev opført i 1895 som fabrik. Ejendommen har været i familieeje gennem de seneste to generationer, og sælgerne har bl.a. lagt vægt på, at køberen også skulle være en god udlejer, oplyser pensionskassen i en pressemeddelelse. Købet ligger i forlængelse af intentionen om at lægge en større del af formuen i P+ i såkaldt alternative investeringer – herunder ejendomme. Capital Investment har forestået opkøbet på vegne af P+ og skal foretage asset management på ejendommen fremadrettet, oplyses det. 

Danske huslejer er blandt verdens laveste i forhold til lønninger

Skal man leje en lille familiebolig med plads til mor, far og et barn, er der kun 11 lande i verden, hvor man gennemsnitligt kommer til at betale mere end i Danmark. Men lønnen er også relativt høj i Danmark, og set i det lys er det tværtimod billigt at bo til leje i Danmark. Det fremgår af en analyse fra money.co.uk. Huslejen til boligen optager 23 pct. af den gennemsnitlige indkomst. Det er den femtelaveste andel blandt de 50 undersøgte lande. Andelen er lidt højere end i Norge, men lidt lavere end i Sverige og Finland. Allerbilligst, i forhold til indkomsten, er Saudi-Arabien og Schweiz. De dyreste huslejer, målt i forhold til indkomsten, finder man i fattige og mellemrige lande – især fra det tidligere Sovjetunionen. Men nummer to og tre på dén liste er henholdsvis Hongkong og Malta, hvor huslejen bliver sendt i vejret på grund af begrænset areal at bygge på, kombineret med stor efterspørgsel fra udlændinge, der gerne vil have foden indenfor på det lokale boligmarked.

Amerikanske ejendomspriser er nu højere end før corona

Priserne på kommercielle ejendomme i USA steg i juli med 2,4 pct. Det er i sig selv meget for en enkelt måned, og det er samtidig lidt af en milepæl for så vidt, at værdierne dermed for første gang overgår den hidtidige top fra december 2019 – altså lige inden verden begyndte at bekymre sig om corona. Tallene kommer fra analysehuset Green Street, der følger det amerikanske ejendomsmarked i sit indeks Green Street CPPI.

”Det er ikke overraskende at se priserne stige, endsige størrelsen af nogle af de gevinster, der har været. Det var var ventet, men det var ikke desto mindre imponerende,” udtaler Peter Rothemund, der har ledelsesansvar for strategisk analyse i Green Street. Han forventer yderligere prisstigninger – dels på grund af de lave renter, dels fordi der for tiden flyder mange penge ind i børsnoterede ejendomsfonde.

PODCAST

MEST LÆSTE