3 HURTIGE

Af:

PR-foto: DI

Dækningsafgift vil ramme færre, men hårdere, i 2022

Provenuet fra kommunernes dækningsafgift på ejendomme var stort set uændret i 2021 – det voksede med 0,6 pct. til 2,26 mia. kr., viser en opgørelse fra Danmarks Statistik Men det er stilhed før stormen, skriver Bo Sandberg, skatte- og boligøkonom i DI, i en kommentar. For selv om flere kommuner ikke længere vil opkræve den af ejendomsbranchen forhadte afgift, vil et lovforslag, der lige nu bliver behandlet i Folketinget, gøre ondt værre i de resterende kommuner.

”I de kommuner, der stadig opkræver dækningsafgift, kommer denne i 2022 til at gøre rigtig ondt på en masse virksomheder især i hovedstadsområdet, som lige nu kæmper for at komme på fode igen oven på coronakrisen. Fra ét år til det næste stiger deres gennemsnitlige dækningsafgift med 30 procent. Og for den enkelte virksomhed kan ekstraregningen blive mange gange højere. Det giver ingen mening,” skriver Bo Sandberg (billedet).

”Baggrunden for den meget pludselige stigning i dækningsafgiften er boligskatteaftalen fra 2017. Den aftale forudsatte, at når de nye ejendomsvurderinger får effekt, så skulle der for dækningsafgiftens vedkommende ’indhentes’ den prisudvikling, som kommunerne var gået glip af siden 2014 grundet de suspenderede vurderinger,” uddyber han.

Kommunerne vælger selv, om de vil opkræve dækningsafgiften på op til 1 pct. af ejendomsværdierne. Det valgte 47 i 2012, men fra næste år vil kun 34 af dem stadig gøre det. Mange af disse har dog over årene valgt at sænke satsen. Dækningsafgiften er en af de få måder, hvorpå kommunerne kan konkurrere om virksomhedernes gunst med hårde, økonomiske incitamenter.

Foto: Newsec

Ny tjeneste giver nem adgang til markedsdata

”Newsec Maps” er navnet på en ny platform, der giver indsigt i både markedsdata og ejendomsdata fra en lang række kilder på en, ifølge mægler- og rådgivningsfirmaet, hurtig, let og transparent måde.

”Med et klik på et Danmarkskort får professionelle investorer nu mulighed for at se ikke blot ejendomsdata, men også transaktionsdata, herunder detaljeret markedsdata for tusindvis af investeringsejendomme,” oplyses det i en pressemeddelelse.

”Data er det nye olie – men mange drukner i det. I disse år ser vi en kraftig udvikling i ejendomsbranchens digitale potentiale, hvor adgangen til, og mængden af, data bliver større og større. Her tror vi på, at vejen til at have den bedste viden på markedet, kræver at man kan levere værdifulde indsigter i de data på en overskuelig og let måde,” udtaler Morten Jensen, adm. direktør i Newsec Advisory.

Klikker man ind på en konkret ejendom i Newsec Maps, vil der f.eks. komme informationer om ejer og lejerne, indsigt i ejendommens transaktionshistorik samt en række andre data. Som noget særligt giver platformen indsigt i lejerdata med viden om de enkelte lejere – herunder lejernes økonomi, udvikling og antal medarbejdere. Den indeholder også oplysninger om lejeniveauer.

”Datakvalitet er vores primære prioritet. Platformen baserer sig på data fra en lang række valide kilder, som vi altid henviser til, så vi sikrer fuld transparens over for brugeren. Samtidig er vores egen analyseafdeling dybt involveret i kvalitetssikring af denne data og i at berige data f.eks. med off market deals, som kun vi, der kender markedet, er i stand til at gøre,” siger Morten Jensen.

PR-foto: Aviva og Verdion

Aviva og Verdion starter næste etape i logistikcenter ved Køge

Endnu inden det første byggeri på 12.000 kvm. står klart i E20 Park Copenhagen, har selskaberne bag – Aviva Investors og logistikejendomsinvestor og -udvikler Verdion – besluttet at sætte gang i opførelsen af de næste 37.000 kvm. Byggeriet vil ske på spekulativ basis, altså så der ikke er aftaler med lejere forud, og vil stå klart i 2023.

“Når hovedstadsområdet fortsat oplever en akut mangel på logistikarealer, planlægger vi at levere de to første bygninger i E20 Park Copenhagen så hurtigt som muligt. Ejendommene er designet med en strømlinet operation og fleksibilitet i tankerne. Faciliteterne vil være af høj kvalitet, bæredygtige og frem for alt vil de give flere vækstmuligheder til de mange virksomheder, der ekspanderer som følge af e-handel og anden sektorvækst,” udtaler Peter Michael Tetzlaff, Head of Investment – Nordics hos Verdion, i en pressemeddelelse.

De nye haller opføres i forskellige størrelser, så de kan imødekomme behovet fra forskellige typer af lejere. Alle opføres dog i den højde på 12,2 meter, som er standard i moderne logistikejendomme.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at de moderne tider også på andre måder er kommet til logistik-segmentet: ”E20 Park Copenhagen bygges efter de højeste miljøstandarder med enheder designet til at opnå DGNB Gold-certificering. Det omkringliggende miljø vil være fuldt anlagt med grønne områder, vandelementer og udendørs fritidsrum indarbejdet i det overordnede design for at give velvære og sundevalgmuligheder for alle parkens brugere. Der vil desuden være cykelruter af høj kvalitet til at forbinde parken med nærliggende boligområder og offentlige transportforbindelser.” 

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO

Podcast

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Nationalbanken Risikoråd: Solide ejendomskunder, trods afmatning i markedet Ejendomsbranchen har ofte en fremtrædende...
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGSLOVEN SENDT I HØRING - Billede Berlingske Ejendomme uge 13
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGS-LOVEN SENDT I HØRING
Skatteministeriet har sendt en ændring til ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven i høring. Ændringer er kærkomment nyt for...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Det er en almindelig udbredt misforståelse, at tidsbegrænsede lejeaftaler højst kan indgås for en periode på 2 år. Denne misforståelse...