3 Hurtige

Af:

PR-foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning 

Kopenhagen Fur fremlejer lagerhal efter lukning af minkerhvervet

For halvandet år siden lejede Kopenhagen Fur en lagerhal på knapt 10.000 kvm. i industrikvarteret HI Park mellem Herning og Ikast, bl.a. til brug for modtagelse af minkskind fra producenterne. Virksomheden kunne ikke ane, at dén aktivitet får måneder senere skulle gå over i historiebøgerne. Nu stod man med en udgift til husleje, uden en aktivitet til dække omkostningen med. Heldigvis indgik en ret til fremleje i den femårige lejekontrakt, og den ret har Kopenhagen Fur nu gjort brug af. Den nye bruger af ejendommen er Textile Logistics, der ekspederer varer til både engros- og privatkunder, og som i forvejen har flere lagerfaciliteter i området. Textile Logistics kan fortælle en anderledes positiv historie om fremgang og optimisme i kølvandet på coronaen.

“For fire et halvt år siden opkøbte vi en e-shop-virksomhed, der var gået konkurs. Tilknyttet virksomheden var et underbrand, som vi valgte at køre videre på. Siden da er det gået hurtigt, og vi er vokset fra fire medarbejdere og 1000 kvm. til 125 fuldtidsmedarbejdere og ca. 40.000 kvm. I takt med denne vækst er antallet af kunder selvfølgelig også steget, og vi samarbejder i dag med hele 65 forskellige mode- og livsstilsbrands,” udtaler direktør Torkild Lund.

Han ses til venstre på billedet – til højre er det Kasper Ladekjær, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, der har formidlet overdrageslen af lejemålet.

Foto: Flickr. / Peter Leth

Store stigninger i huslejen i de mest attraktive kontorer

Endnu er det usikkert, hvor mange kontorer der bliver brug for, efterhånden som virksomhederne får fastlagt deres politikker i henseende til hjemmearbejde. Men udlejerne synes ikke at være bekymrede. I hvert fald har de sat udbudspriserne pænt op i forhold til sidste år. Det viser en opgørelse fra Lokalebasen.dk’s magasin Ninetofive. I forhold til sidste år er priserne på kontorlejemål i Danmarks dyreste erhvervskvarterer og byområder steget i gennemsnit 4-6 pct. I øvrige danske byer og bykvarterer er huslejestigningen dog mere beskeden; op til et par pct. Det mest attraktive område i Danmark er København K, hvor gennemsnitshuslejen på de udbudte lejemål i oktober var 1650 kr. pr. kvm. Det er 6,5 pct. mere end for et år siden, og det kommer oven på nogle år, hvor huslejen havde ligget relativt lavt. Hellerup er næstdyreste kvarter med en husleje på 1625 kr. pr. kvm., og her har prisstigningen været endnu mere markant.

Frederiksberg C er et af de få steder, hvor huslejen er faldet. Til gengæld har der været høje huslejestigninger andre steder i kommuner, f.eks. i nybyggeriet ved Flintholm Station. Frederiksberg C er nu kun lidt dyrere end resten af kommunen. Det skal dog nævnes, at der er tale om udbudspriser – forhandlinger med lejere kan tage toppen af dem, og det har også betydning, hvilke specifikke lejemål, der har været i udbud.

PR-foto: Nordicals København

Nordicals: Ejendomsmarkedet i København er kommet igen efter let skuffende 2020

Sidste år trak det såkaldte Blackstone-indgreb og coronakrisen ejendomsmarkedet i København ned – omsætningen blev den laveste i fem år. Til gengæld tager hovedstaden revanche med særligt høj vækst i 2021, der ser ud til at blive et superår, når alle handler i fjerde kvartal er lukket. Det viser en opgørelse fra Nordicals.

”Betragter man København isoleret set, har 2021 allerede nu oversteget 2020-niveuaet, og på landsplan er volumen frem til udgangen af oktober stort set på niveau med den samlede transaktionsvolumen i 2020. Vi peger derfor på, at 2021 kan gå hen og overgå det hidtidige rekordår 2017, hvor volumen toppede med cirka 95 mia. kr.,” udtaler Jacob Lund (billedet), partner og CEO i Nordicals København.

”Den største sten i skoen mod en ny transaktionsrekord er det begrænsede udbud af ejendomme til salg – særligt i landets største byer. Der er et stort kapitalplaceringsbehov blandt investorerne og et generelt begrænset udbud, som næppe kan matche den massive efterspørgsel fra både ind- og udland,” uddyber han.

Ifølge Nordicals blev der til og med tredje kvartal handlet ejendomme i København for 34,3 mia. kr. Det er især gået stærkt med at sælge boligudlejningsejendomme, og i det segment isoleret set er der allerede tale om det bedste år nogensinde. 

Mest læste på BusinessReview.dk

1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Large panorama of Copenhagen, Denmark
Sådan får vi billigere boliger i københavn

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...