3 Hurtige

Af:

Visualisering: Arkitektfirmaet Henning Larsen

Industriens Pension finder ankerlejer til nyt kontorhus i Nordhavn 

Industriens Pension investerer et større trecifret millionbeløb i et nyt platin-certificeret domicil til advokatfirmaet Lundgrens i Nordhavn i København. Det oplyser pensionsselskabet. Nordstern er projektudvikler og totalentreprenør på projektet. Kontorejendommen, der kommer til at ligge et par hundrede meter fra metrostationen Orientkaj, får et samlet areal på 14.000 kvm., heraf 2500 kvm. kælder. Lundgrens har bundet sig med en tiårig lejekontrakt. 

”Det gennemgående formål har været at opføre et domicil, som vi kan kalde vores eget, og som udtrykker Lundgrens, både indvendigt og udvendigt. Samtidig har vi ønsket at få moderne faciliter i et miljø, der møder fremtidens krav til workspace, både for kunder og medarbejdere,” udtaler Martin Kirkegaard, direktør og partner i Lundgrens. 

Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen, og projektet forventes certificeret med DGNB Platin, der er den højeste certificering i DGNB-systemet. Det betyder, at byggeriet skal leve op til høje krav om bl.a. miljømæssige forhold, oplyses det. 

”Vi er glade for, at vi nu kan udbygge vores kontorportefølje med endnu et moderne kontorbyggeri, der vil give Lundgrens’ medarbejdere nogle rigtig gode rammer. Det nye domicil får en god og synlig beliggenhed med udsigt til kanalerne i Nordhavn, der er et nyt og attraktivt knudepunkt for kontorer i København. Projektet vil uden tvivl bidrage positivt til den fortsatte udvikling af området,” udtaler ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen. 

Om det sidste siger Anne Skoubro, adm. direktør i By & Havn, som Industriens Pension har købt grunden af: ”I Nordhavn bevæger vi os med syvmileskridt fremad til glæde for erhvervsliv, beboere og området som helhed. Vi er glade for, at det kommende byggeri er ambitiøst og baseret på DGNB-platincertificerede visioner, og for at kontorhuset med sin åbne stuetage fortsætter Nordhavns lange tradition for at inddrage beboerne i de mange smukke byggerier, der i disse år bygges ved kanalerne i Nordhavn.”  

Visualisering stillet til rådighed af PensionDanmark

Samarbejdsaftale på plads – nu kan byggeriet af Coop Byen i Albertslund gå i gang 

De forberedende arbejder har været i gang siden februar, og nu kan byggeriet af det første kvarter i Coop Byen, også kaldet Virkelund, gå i gang. PensionDanmark og entreprenøren HHM har indgået to totalentrepriser med en samlet sum på over en halv mia. kr.  Aftalen omfatter opførelsen af to bebyggelser med i alt 274 boliger af forskellig størrelse. Senere forventer at parterne også at indgå en aftale til ca. 150 mio. kr. om en tredje og sidste bebyggelse, oplyser PensionDanmark. 

Nemt har det ellers ikke været: Det oplyses også, at PensionDanmark og HHM allerede i begyndelsen af 2022 indgik en samarbejdsaftale efter en udbudsrunde. Men så kom inflationen, og mere specifikt prisstigningerne på byggematerialer, og smed grus i maskineriet. 

”Vi er utrolig glade for, at vi nu har fået en aftale med HHM på plads, så vi kan sætte byggeriet af det første bykvarter i Coop Byen i gang. Vi har et robust samarbejde, som begge parter har investeret i, og det er helt afgørende i tider som disse. HHM’s store egenproduktion indenfor bl.a. jord, kloak, beton og murer, og deres høje faglige niveau, bliver en gevinst for byggeriet,” udtaler Marius Møller, ejendomsdirektør i PensionDanmark. 

I HHM glæder direktør Peter Carstensen sig naturligvis også over, at forhindringer er overkommet, så man kan komme i gang med det praktiske byggearbejde. 

”HHM ser meget frem til at fortsætte det gode og tillidsfulde samarbejde fra udviklings- og projekteringsforløbet i selve udførelsen. I HHM er vi store fortalere for den tidlige inddragelse, og vi glæder os over, at PensionDanmark har samme tilgang. Et tidligt samarbejde sikrer gode, veldokumenterede løsninger i høj kvalitet, hvor alle arbejder i samme retning for at skabe det bedste byggeri. Resultatet er bl.a. en høj byggekvalitet, sunde boliger og en god totaløkonomi,” udtaler HHM’s direktør Peter Carstensen.

Foto fra LinkedIn

ALFA-direktør bliver dansk formand for Urban Land Institute 

Urban Land Institute er måske mest kendt som medudgiver af en årlig rapport om tilstanden på og forventningen til det europæiske ejendomsmarked. Men organisationen er meget mere end dét – den er efter eget udsagn verdens ældste og største netværk af fageksperter inden for ejendoms- og byudvikling. Og nu får dens danske afdeling ny formand, idet Jack Renteria (billedet), direktør for Living By Alfa i ejendomsudviklingsselskabet Alfa Development, overtager posten fra Jesper Bo Hansen, adm. direktør for Catella Corporate Finance A/S. Det oplyser Alfa Development i en pressemeddelelse. 

Jack Renteria glæder sig over udnævnelsen og er klar til at tage fat på arbejdet: ”Med arkitekter og byggefolk i verdensklasse, er vi i Danmark frontløbere inden for mange områder, herunder implementering af nye standarder for bæredygtigt byggeri, og det skal vi udnytte. Mit formandskab vil have fokus på at udvide det internationale netværk for vores danske medlemmer. Samtidig vil jeg arbejde for at tiltrække internationalt toneangivende ULI-medlemmer fra hele verden til Danmark med det formål at dele deres nyeste forskning og ekspertise til gavn og glæde for byudviklingen i Danmark, udtaler Jack Renteria, der nævner ULI C-Change Summit, afholdt i København forrige onsdag, som et eksempel på, hvordan førende international forskning og ekspertise i regi af ULI kan trækkes til Danmark. 

Lisette van Doorn, adm. direktør for ULI Europa, hæfter sig ved, at Jack Renteria ikke just er nogen ny dreng i klassen. Han har allerede gjort sig positivt bemærket i den europæiske organisation.  

”Jack Renteria har været et højt estimeret medlem af ULI i næsten et årti. Han har haft afgørende betydning for etableringen af ULI i Danmark, hvor han er en af grundlæggerne af det lokale eksekutivudvalg. Hans engagement og energi i arbejdet med ULI gør ham til det ideelle valg for en yderligere udvidelse af ULI’s tilstedeværelse i Danmark, og vi ser frem til et tæt samarbejde for at realisere dette,” udtaler Lisette van Doorn.

Mest læste på BusinessReview.dk

1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...