Comwell nåede superresultat i 2022 – kan igen tænke offensivt
Comwell Hotels overtog pr. 1. januar Bygholm Park Hotel i Horsens, og siden har kæden meldt ud, at den udvider Comwell Aarhus Dolce by Windham med et 15 etager højt tårn (billedet). Disse ekspansive tiltag på ejendomsfronten kommer ikke ud af ingenting: Efter nogle hårde år under coronaen kom hotelkæden i den grad efter det i 2022, viser nu offentliggjorte regnskabstal. Omsætningen landede på 1058 mio. kr. Til sammenligning var omsætningen i 2020 nede og vende på 527 mio. kr., og i det bedste år i nyere tid, 2017, lå den på 903 mio. kr. Endnu bedre ser det ud på bundlinjen. Her var driftsresultatet 73 mio. kr., mod et underskud på 56 mio. kr. og et overskud på 20 mio. kr. i 2018.
”Jeg er meget tilfreds med den position, som Comwell har genetableret i markedet i 2022, der blev et rigtig godt år for os – især takket være vores dygtige medarbejdere, som har været omstillingsvillige og løftet Comwell til et nyt niveau. Pandemien og dens efterdønninger betød et par vanskelige år, men efter genåbningen i marts mærkede vi – og gør stadig – en stor efterspørgsel på overnatninger, møder og konferencer,” udtaler Peter Schelde, koncernchef i Comwell Hotels.
De fleste af Comwells 16 hoteller ligger uden for København, og de har under coronaen nydt godt af, at danskerne benyttede anledningen til at udforske deres eget land. Denne interesse har vist sig at holde ved, også efter at pandemien er afsluttet. Det lover i sig selv godt for 2023, hvor dog bl.a. rentestigninger og udsigten til svagere konjunkturer trækker i den modsatte retning.
”Vi er naturligvis meget bevidste om, at der er en række faktorer, som fortsat skaber en vis usikkerhed for vores branche, og som kan skabe udsving i vores indtjening og aktivitetsniveau. Men vi er kommet ganske fint fra start her i 2023 og ser positivt på fremtiden,” lyder det fra Peter Schelde.
Scandic træder på speederen og lancerer economy-koncept
Også nordens største hotelkæde, Scandic med 58.000 værelser fordelt på 280 hoteller, har fået mod til at investere. Kæden præsenterede i 2020 sit nye Scandic Go-hoteller, hvor gæsterne kan bo billigt og centralt, men til gengæld får en skrabet service. På grund af pandemien måtte man dog hurtigt sætte udrulningen af det nye koncept i ro. Nu startes den op igen. Det forventes at ske i et tempo på 1500-2000 værelser om året. Det første Scandic Go-hotel åbner i Stockholm centrum til september.
”Economy-segmentet er vokset de seneste år, og på baggrund af en ændret rejseadfærd og nye økonomiske begrænsninger forventes segmentet at udvides yderligere. Economy-segmentet er ikke nær så stort i Norden som i andre europæiske lande, og udgør kun 5 pct. af det samlede hotelmarked sammenlignet med 15 pct. i resten af Europa. Med Scandic Go går Scandic nu ind i det hastigt voksende segment med en klar ambition om at lede markedet fremadrettet,” forklarer Scandic i en pressemeddelelse.
”Med det nye Scandic Go-koncept vil Scandic introducere mere kompakte værelser og færre fællesrum end de øvrige full-service hoteller. Udover ombygninger af eksisterende hoteller, er det planen primært at udvide brandet gennem nybyggeri og overtagelser af andre hoteller,” oplyses det videre.
”Det hurtigt voksende economy-segment er en fantastisk og unik mulighed for at styrke vores portefølje yderligere med henblik på at imødekomme de hastigt voksende krav fra en ny generation af hotelgæster. Med Scandic Go vil vi sikre os en førende rolle i udviklingen af segmentet i de nordiske lande – og jeg ser også store ekspansionsmuligheder uden for vores nordiske markeder,” udtaler Jens Mathiesen, adm. direktør for Scandic Hotels.
Kendt plads i Sydhavn er forvandlet, og nu er den indviet
Historisk set er de gamle boligkvarterer i Sydhavn måske om noget kendt som stenbro. Men nu har området mellem Ellebjerg Skole og Mozarts Plads fået en ordentlig overhaling og byder nu – under navnet Pio Parken – bl.a. på forskellige baner, 150 nye træer og en generel åbning mod det omkringliggende kvarter. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse. Det hedder videre:
Den oprindelige del af Sydhavnen gennemgår store forandringer i disse år. Nær Scandiagade er et erhvervsområde godt i gang med at blive omdannet til et bykvarter med boliger og serviceerhverv, og i Sydhavnens hjerte arbejdes der intenst på den kommende metrostation på Mozarts Plads. Blot et stenkast derfra er Pio Parken nu klar til indvielse, hvor visionen er, at parken bliver det lokale samlingspunkt ved at åbne skolens offentlige arealer for alle byens borgere, så faciliteterne også kan bruges uden for skolens åbningstid af hele kvarteret. Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) glæder sig over de store forandringer, der er sket:
”Det har været et stort lokalt ønske at få gjort noget ved området, som førhen bar præg af nedslidning, opdeling og til tider utryghed. Nu kan elever, naboer og besøgende nyde godt af, at området inviterer omverden indenfor i grønne omgivelser, hvor der er plads til både ophold og leg. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de involverede, som gennem den lokale områdefornyelse har været med til at gøre drømmen til virkelighed. Nu har den gamle del af Sydhavnen endnu et tilløbsstykke,” siger Line Barfod.
Indvielsen af Pio Parken fandt sted mandag. Fra kl. 16 kunne de lokale begynde af bruge parkens mange aktiviteter – herunder, som det fremgår af billedet, muligheden for at forestille sig, at man er ude i den store natur, som ved et strandområde.