3 Hurtige

Af:

PR-foto: Renoverprisen 2023

Københavns grimmeste bygning indstillet til MIPIM-pris

Det siges, at skønhed afhænger af øjet, der ser. Men så alligevel ikke helt: Den lange, rektangulære betonrædsel på DSB tidligere godsbaneareal på Kalvebod Brygge er jævnligt blevet betegnet som ”Københavns grimmeste bygning”, og det var så tæt på at være en objektiv kendsgerning, som sådan noget kan være.

Men det er i datid. Ejendommen er blevet renoveret og ombygget til en kontorejendom, kaldet KB32. Det udløste Nohrcons pris for Årets Kontorbyggeri 2022. Nu er projektet indstillet til yderligere to priser – dels Renoverprisen, og dels en MIPIM-award i kategorien årets bedste renoveringsprojekt. Sidstnævnte pris – ejendomsbranchens gyldne palmer – bliver uddelt i Cannes den 16. marts. 

Bag projektet står Vilhelm Laurtizen Architects og developeren Genesta. Nohrchon begrundede udnævnelsen af KB32 som Årets Kontorejendom således: ”En vaskeægte magtdemonstration af en totalrenovering og synliggørelse af det kæmpe potentiale, der ligger i den eksisterende bygningsmasse. En offentlig afstemning og en fagjury fandt vinderen, som huser begejstrede medarbejdere fra Rigsarkivet og Poul Schmith/Kammeradvokaten. Juryen kalder transformationen af ”Københavns grimmeste bygning” til en enkel, stilren, tidløs kontorbygning for intet mindre end bemærkelsesværdig.”

Det er store ord, men kommer man ikke i kvarteret, kan man billedgoogle KB32 og ved selvsyn konstatere, at der bund i dem. Yderlige et dansk byggeri er indstillet til en MIPIM-pris. Det er boligbyggeriet Dalum Papirfabrik ved Odense, der har muligheden for at blive kåret som årets udviklingsprojekt.

PR-foto

Unge kræfter forfremmet i RED Cushman & Wakefield 

Trods sine kun 32 er Natalie Kieler Kvam (billedet) udnævnt til associeret partner i capital markets-afdelingen i RED Cuhman & Wakefield. Samtidig er Charlotte Husen udpeget til en ny position som chef i samme afdeling.
Det oplyser selskabet.

”Vi har i RED behov for både en stærk styring af vores største afdeling og for stærke profiler i marken, og heldigvis har vi kunnet se indad i organisationen for at finde de rigtige folk. Charlotte har en lang erfaring med processtyring og har vist sig klar til at tage styringen af vores Capital Markets-afdeling. Natalie er med sine 32 år et af branchens talenter med et allerede veludviklet netværk og erfaring med at drive salgs- og købsmandater, og vi er ikke i tvivl om, at hun vil være en markant profil i branchen i mange år frem,” udtaler managing partner Nicholas Thurø.

Natalie Kieler Kvam har de seneste to år været i front for køberrådgivningsfunktionen i RED, som fortsat vil være et fokusområde.

”De seneste to år har været enormt lærerigt, hvor jeg har fået lov til at udfolde mig og selvstændigt drive transaktionsprocesserne fra ende til anden – selvfølgelig med god sparring fra partnergruppen. Jeg er derfor utrolig glad for den interne anerkendelse, men også den måde, brancheaktørerne har taget imod mig og udvist mig tillid. Det er en spændende branche med masser af dygtige mennesker, og jeg er blevet meget glad for min udadvendte rolle, hvor jeg får muligheden for at udvide mit netværk og skabe værdi for investorerne,” udtaler Natalie Kieler Kvam.

PR-foto: EDC Erhverv Poul Erik Beck

Lindu Ejendomme vil se på haltende ESG i logistikejendomme

Bæredygtighed og ESG er store dagsordner, også i ejendomsbranchen. Men i det ellers populære logistiksegment er man bagude på området. Det mener Lindu Ejendomme, der i 2021 blev grundlagt af Pictet og Brunswick Real Estate. I en nyindkøbt lager- og logistikejendom i Priorparken i Brøndby vil selskabet lægge handling bag ordene.

“Ejendomsbranchen har brug for et bæredygtighedsløft, og især industri, logistik- lagerejendomme halter efter, så det vil vi gerne bidrage til. Så vidt muligt forsøger vi at energioptimere vores ejendomme og spørger altid os selv, om der er steder, vi kan gøre en forskel. Det kan være små eller store tiltag, men fælles for det hele er, at det skal det have en effekt og være til gavn for både for lejerne og miljøet. Det skal give mening og gøres i samråd med vores lejere. Giver det mening, går vi langt for den rigtige bæredygtige løsning,” udtaler Kasper Stagis, portfolio manager hos Brunswick Real Estate og ansvarlig for det danske marked, i en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har formidlet handlen.

 “Ejendommen i Priorparken er fuldt udlejet og har gode muligheder for at implementere ESG-initiativer. I forbindelse med købet har vi en ide om hvilke tiltag, der skal foretages, men vi går også i dialog om hvilke behov, vores lejere har, og så må vi se på, hvordan vi, bedst muligt kan gøre ejendommen bedre,” fortsætter Kasper Stagis.

Lejerne i ejendommen, hvis præcise adresse er Priorparken 359, er bl.a. Matas, Rigspolitiet, DK Flyt og Transport samt entreprenøren Hoffmann. På billedet ses Kasper Stagis (tv) sammen med Anthony Romano, investment manager hos Brunswick Real Estate, der vurderer, at Priorparken har noget nær den optimale placering for logistik i Danmark.

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...