3 Hurtige

Af:

Foto: Sten Thorup Kristensen

Syv fashionbrands forlod strøggaderne i andet kvartal

Tomgangen i butikker på Københavns strøggader var i andet kvartal 13,17 pct. Det er højt, men dog et fald på 1,16 procentpoint i forhold til første kvartal.

Det viser en opgørelse fra Nordicals København. Her noterer man sig også som en god nyhed, er liggetiden er faldet, fordi det er lykkedes at udleje nogle af de butikker, der har stået tomme længe. Det tager dog stadig i gennemsnit over et halvt år, fra en butik bliver fraflyttet, til en ny lejer overtager det. Et mere bekymrende træk er, at hele syv fashionbrands har forladt strøggaderne over det seneste kvartal. Det gælder Birger Christensen i Østergade, Salvatore Ferragamo, Booztlet og Badolina i Købmagergade, Tisjört i Frederiksberggade, Shoe Mood i Nygade og endelig CC Pels Design i Fiolstræde. Fra øvrige segmenter har der kun været en udflytning, nemlig Fiol Blomster i Fiolstræde.

Retfærdigvis er der også tre fashionbutikker, der er kommet til, nemlig Balenciaga i Frederiksborggade, Shaping New Tomorrow i Frederiksberggade og Rimowa i Fiolstræde. De øvrige tilflyttere er Vangsgaards bogudsalg i Frederiksberggade, Bøff Burgerbar i Fiolstræde, optikeren Louis Nielsen i Vimmelskaftet, The Burger Concept i Nygade og endelig Wonderful Souvenirs i Købmagergade.

Midlertidigt er der også åbnet en specialbutik til at sælge merchandise til de mange gæster, der formodes at komme til byen for at overvære første etape af årets Tour de France.

PR-foto: SLA

PensionDanmark lægger strategi for at beskytte biodiversitet

Uanset hvor man bygger nyt, vil det være på bekostning af de dyr, der boede på grunden forinden. Det vil PensionDanmark nu tage højde for med en ny strategi for biodiversitet. Pensionsselskabet forklarer i en pressemeddelelse:

”Indledningsvis vil der være skarpe krav til at udvælge arealer med lav naturværdi, så man bygger, hvor det skader eksisterende økosystemer absolut mindst. Dernæst vil der i projektudviklingen være tidlig inddragelse af eksempelvis biologer og landskabsarkitekter for at bevare og styrke naturkvaliteter i det specifikke projekt. I anlægsfasen vil der bl.a. være separat anlægsøkonomi til naturforbedrende tiltag og høj prioritering af bæredygtige byggematerialer, der har mindst mulig negativ effekt på biodiversitet gennem udvinding, forarbejdelse og fragt.”

”Høje ambitioner for kvalitet og bæredygtighed, med tilhørende lave udgifter til energi og vedligehold, har allerede vist sig at være en forudsætning for at imødekomme beboernes behov og præferencer og dermed også en garant for en merværdi i investeringen. Vi er overbeviste om, at det samme også gælder for den sociale, biologiske og æstetiske værdiskabelse, som biodiversitetsstrategien kommer til at tilføre vores kommende projekter,” udtaler projektudviklingsdirektør Mia Manghezi.

PR-foto: Schneider Electric Danmark

Gratis software hjælper med at nedbringe CO2-udledning ved byggeri

Efter årtier med forbedringer i isolering og lignende, står energiforbruget til opvarmning i dag kun for en lille del af CO2-udslippet i nyopførte ejendommes levetid. Det helt store udslip sker i stedet ved opførelsen. Det kræver f.eks. store mængder energi at fremstille og transportere stål og beton. Problemet for bygherrer, der gerne vil tage hensyn til klimaet, er, at de har svært ved at sammenligne CO2-udledningen fra de forskellige byggematerialer. De kan f.eks. ikke umiddelbart se, hvor langt de enkelte varer har været transporteret.

Nu kommer et datterselskab til Schneider Electric, RIB Software, bygherrerne til hjælp med et stykke gratis software. Ifølge RIB Software er det muligt at nedsætte CO2-udledningen med op til 30 pct., alene ved at ændre på sammensætningen af cement eller ved at ændre på hærdningstider og tørringstider. Programmet giver bl.a. et overblik over, hvilke leverandører der leverer de mest klimavenlige produkter. Samtidig får byggeriets aktører mulighed for at budgettere med et byggeris CO2-udledning og overholde fremtidige lovkrav, oplyses det i en pressemeddelelse.

”Byggebranchen er en af de mindst digitaliserede brancher i verden, og dét er desperat nødt til at ændre sig, hvis verden skal kunne ændre udviklingen i forhold til udledning af CO2,” udtaler Thomas Träger, adm. direktør i Schneider Electric Danmark.

Mest læste på BusinessReview.dk

Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...