3 Hurtige

Af:

PR-foto: Rambøll

Rambøll vil halvere CO2-udledning fra sine byggeprojekter frem mod 2030

Rambøll har andel i byggeprojekter på 10 mio. kvm. om året. Det svarer ifølge rådgivningsvirksomheden til at opføre en by på størrelse med Aalborg hver år. Så en ny strategi, der indebærer en målsætning om at halvere CO2-udledningen fra byggematerialerne i de byggerier, rådgivningsfirmaet medvirker i, kommer til at batte noget.

”I dag designes langt de fleste nye bygninger i EU som næsten nul-energi bygninger og den lille energi, der bruges til at drive bygningerne vil snart være CO2-neutral. Med andre ord vil fremtidens bygninger kun udlede minimale mængder CO2, når først de er bygget. Der er dog stadig enorme mængder emissioner fra produktionen af materialerne i forbindelse med bygningernes opførelse. Forskning viser, at i nybyggeri i Danmark udgør byggematerialerne alene 80 pct. af klimapåvirkningerne over en 50-årig periode. Driftsenergien står for de sidste 20 pct.,” udtaler Peter Heymann Andersen, Koncerndirektør i Rambøll med ansvar for virksomhedens globale byggeriforretning.

Konkret vil Rambøll ned på, at der i 2030 udledes 6 kg. CO2-ækvivalenter pr. opført kvadratmeter. Det er 10-20 pct. mindre end det, der vil ligge krav om i det danske bygningsreglement. Indlejret CO2 fra byggeri står i dag for 11 pct. af den globale CO2-udledning, oplyser Rambøll. Billedet viser Kaj 16 i Göteborg, som Rambøll har været rådgiver på. Den 37.500 kvm. store multiejendom har den højeste bæredygtighedscertificering, LEED Platin.

PR-foto: Lærernes Pension

Lærernes Pension sætter over en halv mia. kr. i ny ejendomsfond fra Hines

I Danmark kender vi mest Hines fra udviklingen af The Trinity Quarter på Købmagergade i København. Men det globale ejendomsinvesteringsfirma har også aktiviteter i 284 andre byer rundt omkring i verden. Værdier for over 600 mia. kr. er under forvaltning, og Lærernes Pension er netop kommet med yderligere 558 mio. kr., der bliver lagt ind i fonden Hines European Value Fund 3 (HEVF 3). Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

“Vi er glade for at indlede et nyt partnerskab med Hines, som vi deler en passion for bæredygtige investeringer i ejendomssektoren med. Vi mener, at dette er en fantastisk mulighed for at arbejde sammen med en globalt anerkendt ejendomsudvikler for at hjælpe med at tackle de dramatiske strukturelle ændringer som vil påvirke erhvervsejendomme over hele Europa i kølvandet på covid-19 og samtidig give vores medlemmer et godt økonomisk afkast,” udtaler Tobias Friis (billedet), senior porteføljemanager hos Lærernes Pension.

Pensionskassen har bl.a. været tiltrukket af, at Hines lægger vægt på at brug træ som byggemateriale. Det passer godt med, at Lærernes Pension i forvejen har investeringer i skovbrug – selv om det dog ikke er de samme konkrete træer, det handler om. Hines på sin side ser samarbejdet med Lærernes Pension som en mulighed for at udbygge sine relationer i Danmark, med henblik på senere ejendomsinvesteringer.

PR-foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Dreyers fond føjer yderlige to ejendomme til sin portefølje på Vesterbro

Dreyers Fond udvider sin ejendomsportefølje med yderligere to opkøb på Vesterbro, hvor størstedelen af fondens ejendomme ligger. For et trecifret millionbeløb har den erhvervsdrivende fond pr. 1. juni overtaget Vesterbrogade 75 og Vesterbrogade 94 (billedet). Det oplyser fonden i en pressemeddelelse. Mere præcist er fondens fokus på ejendomme i grænseområdet mellem Vesterbro og Frederiksberg. Her er der over en årrække købt ejendomme, mens ejendomme med andre placeringer er solgt fra.

”Disse to ejendomme passer perfekt ind i Dreyers Fonds søgestrategi og øvrige portefølje. Nu vurderer vi nærmere, hvordan vi kan optimere disse ejendomme, så det både er til glæde for lejere og for bydelen Vesterbro,” udtaler adm. direktør i Dreyers Fond, Bo Rygaard.

Fonden oplyser, at flere af dens ejendomsopkøb er kommet i stand på henvendelser fra sælgere, eller blot gode relationer i lokalområdet. Den konkrete handel er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech. De to ejendomme er på henholdsvis 2481 og 3388 kvm. Begge omfatter butikker og andre erhvervslejemål. “Alt i alt er det to spændende Vesterbro-ejendomme med yderligere udviklingspotentiale, og vi ønsker sælger og Dreyers Fond tillykke med handlen. Vi har haft et perfekt samarbejde med såvel sælger som køber og er helt enige i, at Dreyers Fond var den rigtige køber til ejendommene,” udtaler Lone Thuen investeringschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...