Mange danske nomineringer til årets Mipim-priser

Den store ejendomsmesse Mipim i Cannes, der i år løber af stablen fra den 15. til den 18. marts, ser ud til at få et relativt beskedent deltagerantal. Men netop fra Danmark nærmer antallet af registrerede deltagere sig det sædvanlige fra før coronaen. Og de danske deltagere har god mulighed for at se landsmænd på scenen, når det store show med uddeling af priser finder sted om torsdagen. Således er tre af i alt 34 nominerede projekter i forskellige kategorier danske, mens der er dansk deltagelse i yderligere to projekter.

De nominerede danske projekter er Novo Nordisks Steno Diabetes Center i kategorien healthcare-ejendomme, Union Holdings og NRE’s Frederiksbergs Allé 41 (billedet) i kategorien ejendomme til blandet anvendelse, og Raundahl og Mosebys Æbleøen i Aarhus i kategorien boligejendomme. Sidstnævnte er ejet af Patrizia. Derudover er der på to projekter mulighed for hæder til danske arkitektfirmaer. Musée Atelier Audemars Piguet i Schweiz, der er tegnet af BIG, er nomineret i kategorien kultur- og sportsejendomme, mens 3XN er arkitekt bag Astoriahuset og Nybrogatan 17 i Stockholm, der er nomineret i kategorien for renoveringer.

Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Svensk ejendomsselskab køber logistikejendom i Køge

Køge er førende i hovedstadsområdet, når det kommer til topmoderne logistikejendomme. Men også ældre lagerejendomme i kommunen kan finde købere, endda i udlandet. Det viser en nylig handel, hvor svenske Stendörren Fastigheter har købt en hen ved 30 år gammel og 3054 kvm. stor industriejendom. Ejendommen er fuldt udlejet til Kinetico Denmark, der leverer rensningsanlæg til drikkevandsbehandling, oplyser EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har formidlet handlen.

Sælger er Niels Buchholst, der tidligere har anvendt ejendommen i egen virksomhed, men som siden altså hare været udlejer. Han reagerede på en annonce fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, der søgte attraktive investeringsejendomme i området. Tal for 2021 viser, at erhvervsejendomme uden for det egentlige hovedstadsområde for alvor er kommet ind på professionelle investorers radar. De har ellers indtil for nyligt frygtet risikoen for, at sådanne ejendomme skulle blive usælgelige under en økonomisk nedtur.

”Salget af Sandvadsvej 7 i Køge vidner om fortsat stor international interesse for lager-, logistik- og industriejendomme på det danske marked. Det har været en god investeringssag. Handlen er blevet lukket hurtigt og med tilfredsstillende resultat for alle parter,” udtaler Kenneth Wagner, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

PR-foto: Newsec

Newsec snupper storkunden Abrdn fra rivalen DEAS

De to markedsledere inden for ejendomsforvaltning i Danmark, Newsec og DEAS, kæmper en evig kamp mod hinanden om de store kunder. Senest har Newsec taget et stik hjem, idet det med virkning fra den 1. april har indgået en aftale full service-ejendomsforvaltning af Abrdn danske ejendomme. Abrdn, der tidligere hed Aberdeen Standard Investments, ejer i Danmark en portefølje på ca. 105.000 kvm. bolig og erhverv. Den har hidtil været forvaltet DEAS. Dette selskab beholder dog ifølge det oplyste asset management, det vil sige det mere strategiske udviklingsarbejde, for porteføljen.

”Vi er stolte og ovenud glade for at være blevet valgt af Abrdn til at stå for administration og drift af en række meget interessante ejendomme. Vi glæder os til at levere værdiskabende løsninger og understøtte vores nye kundes langsigtede strategi på det danske ejendomsmarked. Det gælder ikke mindst i den grønne omstilling af porteføljen, hvor vi vil kunne levere en række håndgribelige løsninger, der kombinerer vores viden om bygninger og energi med data fra ejendommene,” udtaler Kim Andersen (billedet), adm. direktør i Newsec, i en pressemeddelelse.

”I Abrdn efterstræber vi altid et tæt samarbejde med lokale aktører, der har ekspertise, ressourcer og netværk til at drive en positiv udvikling af vores portefølje. I Newsec har vi fundet en samarbejdspartner, der kan levere på en række vigtige services,” siger Merle Manys, Head of Asset Management Nordics hos Abrdn, i samme pressemeddelelse.

PODCAST

MEST LÆSTE