PR-foto: Nordicals København

Lagerskat kan bringe sælgere på banen i 2022

Med virkning fra næste år skal ejendomme udsættes for såkaldt lagerbeskatning, der indebærer, at ejendommene skal beskattes ud fra løbende værdistigninger frem for den konstaterede gevinst ved salg. Der dog en bundgrænse på 100 mio. kr., og erhvervsmægleren Nordicals København vurderer i en opdatering i anledning af nytåret, at nogle ejendomsselskaber, der ligger lige over denne bundgrænse, kan vælge at sælge nogle af deres ejendomme, så de kommer under bundgrænsen. Nordicals forventer dog ikke, at det vil presse markedet. Der er nemlig masser af købere til at samle ejendommene op, så problemet er snarere, at der ikke er nok til alle.

”Vi har efterspørgsel til at handle langt flere ejendomme, end vi gør, men vi bliver bremset af, at markedet er støvsuget for investeringsaktiver,” udtaler Jacob Lund (billedet), CEO og partner i Nordicals København. 

Ifølge firmaet kan stort set alle ejendomme på stort set alle beliggenheder sælges, så længe prisen er rigtig. ”Investorerne er i markedet for at købe, og de ser muligheder i det meste. Det er en positiv udvikling, der gør vores rolle som professionel rådgiver endnu mere vigtig,” lyder det fra Jacob Lund. 

PR-foto: Züblin

Zublin opfører nyt lager til Novo Nordisk i Hillerød

Der er meget lav tomgang i logistikejendomme i Nordsjælland, oplyser Ejendomstorvet.dk. Det er et problem for dem, som ønsker at leje kapacitet. Men er man stor og har mange muskler, kan man opføre kapaciteten selv. Den løsning har Novo Nordisk netop valgt. Medicinalkoncernen har således sat gang i om- og tilbygning af sine faciliteter i Fabriksparken i Hillerød, hvor der bliver fremstillet diabetesrelaterede produkter. Ifølge entreprenørvirksomheden Züblin, der har fået opgaven i totalentreprise, drejer det sig om nyopførelse af lager- og kontorbygninger samt ombygning af en produktionshal. Byggeriet omfatter i alt 6600 kvm. produktionsfaciliteter. For Züblin, der har deltaget i metrobyggeriet, og som også har været udførende på flere meget store byggerier af ejendomme, f.eks. BLOX, er der tale om en mindre opgave. 

”Projektets størrelse i Hillerød passer godt til Züblins strategi i Danmark, hvor vi har fokus på at udvide vores portefølje af små og mellemstore projekter. Det betyder, at vi er på udkig efter leverandører og samarbejdspartnere til denne type af projekter samt byggeledere, der ønsker at prøve kræfter med små og mellemstore projekter i en international virksomhed,” udtaler bestyrelsesformand Jens-Henrik Nicolaisen.

PR-foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Ikonisk Østerbro-ejendom næsten genudlejet 

Der er kort mellem de store virksomhedsmilliarder i disse år, og når en virksomhed meddeler, at den køber en anden for x mia. kr., har det ofte betydning for ejendomsmarkedet. Sådan var det også, da Sydbank overtog Alm. Brand Bank. Købet blevet annonceret i oktober 2020 og myndighedsgodkendt og effektueret sidste år. Alm. Brand Bank havde til huse i en ejendom, de fleste københavnerne kender – nemlig den gamle Galle & Jessen-ejendom på Vibenhus Runddel; den med chokoladefrøerne, der springer rundt om skorstenen. Sydbank valgte ikke at tage lejemålet med i købet. Men det gav andre mulighed for at komme ind i den historiske, men toprenoverede ejendom. Den er nu 80 pct. udlejet, oplyser mægleren EDC Erhverv Poul Erik Bech. En af de nye lejere er Base Life Science. 

”Vi har opnået gode resultater over en årrække, og derfor er vores behov også vokset i takt med, at vi er blevet flere medarbejdere. Derfor søgte vi med lys og lygte efter nye kontorlokaler, hvor vi kunne drive vores forretning videre med databehandling og datamigrationer i Life Science-branchen. Christian Mercier fra EDC Poul Erik Bech kom til os med den rigtige timing, og derfra gik det stærkt,” udtaler Christine Rolvung, CFO i Base Life Science.

PODCAST

MEST LÆSTE