Boost omsætningen ved at digitalisere

Machine Advisor

Af:

Industrien og maskinbyggerne skal bruge digitaliseringen, som løftestang til at skabe værdi, fleksibilitet og øge konkurrenceevnen, så Danmark fortsat kan være produktionsland.

Flemming Hansen, Segment Manager hos Schneider Electric Denmark

Hos Schneider Electric Denmark dækker de hele paletten lige fra klassiske el-opgaver som stikkontakter over automation til digitalisering, der fremmer virksomhedernes konkurrenceevne ved at skabe merværdi og mere intelligente løsninger.

”Vi hjælper både industrien med at optimere, så de kan drive digitaliseringen et skridt yderligere, og så hjælper vi også maskinbyggerne med at tilføre intelligente løsninger til maskinerne, så maskinbyggerne ikke blot leverer en maskine, men en hel servicepakke til industrien,” forklarer Flemming Hansen, der er Segment Manager hos Schneider Electric Denmark, som er førende inden for digital omstilling af energistyring og automatisering.

Danmark er et typisk brownfield område, hvor vi fx ikke som i andre lande bygger nye fabrikker i højt tempo, fordi mætningsgraden er nået. I stedet skal den danske industriproduktion fokusere på, hvordan de kan optimere og digitalisere de eksisterende fabrikker for at kunne blive ved med at konkurrere globalt. Og det er her, Schneider Electric Denmark kommer ind i billedet.

Pokémon Go for industrien
Hos Schneider Electric Denmark handler det om at udvikle løsninger, der gør hverdagen lettere for industrikunderne – også i en virkelighed hvor operatører typisk ikke bliver så længe i jobbet ude i produktionen som tidligere og derfor ikke har samme indgående kendskab til maskinerne.

”Vi bruger blandt andet augmented reality i vores løsninger, hvilket tilfører et ekstra lag til virkeligheden, hvor vi med farver eller figurer kan markere, hvor operatøren skal kigge hen på maskinen. Det skaber et hurtigt overblik i stedet for 200 siders tekst. Det er lidt som Pokémon Go for virksomheder,” siger Flemming Hansen.

Ved blot at bruge sin smartphone eller tablet kan operatøren hurtigt få sig et overblik over linjen og se, hvilken en af de ti motorer, der trænger til vedligehold, fordi den problemfyldte motor fx markeres med en rød farve. Det kan også være en lille video, der viser, hvilket håndtag, operatøren skal dreje på. Mulighederne er mange og tilpasses til kundens ønsker og behov.

Saml data fra ældre maskiner
Hos Schneider Electric Denmark er augmented reality blot et bud på, hvordan de hjælper industrien med at komme godt i gang med digitaliseringen.

”Mange danske virksomheder har maskiner, som er gamle set i digitaliseringens øjne, men som stadig kan køre en del år frem. Og for de virksomheder har vi blandt andet udviklet en IoT boks, der let kan monteres, så data kan samles og lægges op i skyen,” fortæller Flemming Hansen.

Dataene skal analyseres, så virksomhederne kan performe bedre, og derfor har Schneider Electric Denmark sammen med søsterselskabet Avena skabt Avena Inside, som er software med kunstig intelligens, der kan analysere på data.

”Allerede efter 14 dage kan Avena Inside finde afvigelser i dataene. Det kan fx være temperaturudsving på tre grader i en af maskinerne, hvilket kan være tegn på at maskinen snart trænger til service,” forklarer Flemming Hansen.

Avena Inside gør det muligt for industrien at analysere data på kryds og tværs, finde mønstrene og afvigelser, så virksomhederne undgår driftsstop og sikrer et optimalt flow. Teknologien skaber rum for at effektivisere ved at yde tilstandsbaseret vedligehold i stedet for forebyggende, som traditionelt har været fremherskende.


Maskinbyggerne kan booste indtjeningen
Hos Schneider Electric Denmark hjælper de også maskinbyggerne med at optimere maskinerne.

”Tal viser, at maskinbyggerne kan booste omsætningen med op mod 20 procent, hvis de også formår at sælge services med til maskinen og dermed holde kontakten til kunden,” forklarer Flemming Hansen, og uddyber:

“Vi har udviklet den digitale service Maschine Advisor, som hjælper maskinbyggerne med at bruge data til at optimere maskinerne, uanset hvor de er i verden og skabe et samlet og altid opdateret overblik.”

Så hos Schneider Electric Denmark er de klar til at hjælpe industrien og maskinbyggerne lige fra de helt simple digitaliseringsopgaver til de store komplekse modeller.

Mød Schneider Electric Denmark på Hi-messen i Herning den 1-3 oktober og se eksempler på, hvordan digitaliseringen kan skabe vækst i din virksomhed. 

Læs mere om alle mulighederne og om,
hvordan I tager et skridt ind i fremtiden på

se.com/dk 

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...