Sponseret indhold

Det kan godt blive en bekostelig og langvarig affære at udskifte faldstammer i etageejendomme til stor gene for beboerne. Men Proline Group har en løsning, der er meget hurtigere og billigere end en udskiftning. 

På et tidspunkt skal problemet tages op i alle etageejendomme. Faldstammerne fungerer ikke godt nok længere, og traditionelt er det et problem, som er blevet løst ved at skifte dem ud med nye rør. Og det er både dyrt, besværligt, langvarigt og sviner meget. 

 ”Med vores metoder kan man renovere de eksisterende rør. Det betyder betydeligt lavere omkostninger – besparelserne er på mindst 50 pct. i forhold til en udskiftning. Der genereres minimale affaldsmængder, og beboerne behøver ikke blive genhuset, for arbejdsprocesserne er meget hurtigere. Typisk tager en udskiftning omkring 10 timer pr. lejlighed. Vores folk møder ind kl. 8 og er færdige kl. 18. Derefter kan beboerne benytte samtlige afløb igen,” siger Tobias Tangaa, projektleder i Proline Danmark. 

Proline-metoden laver nyt rør inde i det gamle
Proline-metoden går ud på, at man først renser de eksisterende rør og derefter med en roterende dyse støber nye rør inde i rørene med en polyesterbaseret plast i flere lag, som hver især hærder på en times tid. Når processen er slut, er der støbt et 3 mm nyt rør indeni det gamle rør, som er meget hårdt og slidstærkt. Tobias Tangaa anbefaler altid folk at se Proline Groups video om metoden, da den viser helt konkret, hvad der foregår, og besvarer de fleste spørgsmål på forhånd. 

”Vi får kun ros fra kunderne. De kommer hjem til en lejlighed, hvor problemet er fikset på en enkelt dag, og de kan ikke se, vi har været der. Det er en stor forskel i forhold til traditionelle udskiftninger, som kan tage flere uger og kræve genhusning af beboerne i hver enkelt opgang på skift,” siger Tobias Tangaa. 

Den anden metode kaldes Prosoc-metoden. Her renoveres kloakrør ved at udforme rørmateriale af polyesterfiber med indvendig PU-coating. Derefter udføres såkaldt strømpeforing, hvorved der skabes et nyt rør inde i det gamle. Røret hærdes efterfølgende, indtil det opnår den nødvendige hårdhed. Også strømpeforing er væsentlig billigere end en traditionel renovering, hvor man er nødt til at grave de gamle rør op og erstatte dem med nye. 

”Begge metoder giver en garanteret levetid på rørene på minimum 50 år, hvilket er samme levetid, som VVS’erne giver en helt ny faldstamme. Derudover tilbyder vi en Proline tæthedsgaranti for udført arbejde på 10 år.”

Proline Group renoverer også defekte og dårlige ventilationskanaler og –skakte. Her er teknikken også, at Proline sørger for at tætne ventilationsrørene indefra i stedet for at udskifte rørene. 

Proline Group arbejder over hele Danmark
Proline Group har til huse i Greve og Jylland, men arbejder over hele landet. I princippet alle typer ejendomme, men etageejendomme fylder mest – både som ejer-, leje- og andelsboliger eller kontor- og hotelbygninger. Opgaverne spænder fra tagnedløb til renovering af kloakker.  Det er især beboerejendomme, der fylder i porteføljen – og Proline Groups løsning er meget populær blandt beboerne, der typisk også har andre planer og projekter i ejendommen, der tynger budgettet. 

”Når vi er inviteret ud til en boligforening, så kommer vi typisk efter VVS’erne, som tilbyder renovering via udskiftning med nye rør og faldstammer. Men der vinder vi typisk tilbuddene. Vores løsning er hurtigere og giver samme holdbarhed, men den er også billigere, så nu får beboerne også råd til andre løsninger – som f.eks. opsætning af altaner. Det er win-win for både beboerne, for os og for miljøet, fordi vi bruger langt færre ressourcer og energi med vores løsninger,” siger Tobias Tangaa.

Eksempler på nogle af de mange projekter, som Proline Group er eller har været involveret i. Smakkegårdsbo i Gentofte med 114 lejligheder. Opgaven er her renovering og relining samt foring af gulvafløb. Sofiehøj i Aalborg, hvor der skal renses og relines toilet- og køkkenfaldstammer i 60 lejligheder. Et hotel i en international hotelkæde beliggende i Aarhus, som skal have renoveret tagnedløb. Og Værebro Park i Bagsværd, hvor Prolinemetoden blev anvendt på 1345 lejligheders faldstammer og afløbsinstallationer. 

Proline Danmark er en del af Proline Group, der har eksisteret siden 1994, og kom til Danmark i 2009. Proline Group ejes af Lifco AB - en svensk industrikoncern, der har 3.000 medarbejdere i 20 lande. Proline Group tilbyder altid 10 års garanti på udført arbejde. Metoderne, der anvendes på renovering af rør, giver en levetid af rørene på 50 år, hvilket er det samme som for nye rør. 

Se Proline Groups animationsvideo om Proline-metoden på hjemmesiden
https://proline-group.com/da

Se et interview med Proline Danmarks direktør, Henrik Sørensen:

https://www.youtube.com/watch?v=Mi8Jfx0mleE

Med vores metoder kan man renovere de eksisterende rør. Det betyder betydeligt lavere omkostninger - besparelserne er på mindst 50 pct. i forhold til en udskiftning

MEST LÆSTE