Sponseret indhold

Software er nøglen til bæredygtigt byggeri

Af:

Den danske softwarevirksomhed EG har de seneste år lavet mange opkøb i digital kalkulation, styring og optimering i byggebranchen og placeret sig stærkt indenfor ConTech. På den måde digitaliserer EG byggebranchen og udnytter datapunkterne fra byggeriet til at optimere de danske byggepladser. Det gavner miljøet, giver større effektivitet og bedre økonomi.

Vejen til en bæredygtig byggeplads er i stigende grad digital. Det er en af årsagerne til, at EG investerer i udvikling og opkøb af kalkulationssoftware. Ved at beregne ressourceforbruget kan små og store entreprenører udover at sikre god økonomi på byggeprojekterne opnå målbare besparelser på byggematerialer og mærkbart reducere spild. Derfor har EG opbygget brugervenlige og præcise softwareløsninger, som bidrager til en grønnere byggeplads, hvor materialespild og miljøpåvirkningen mindskes markant.

Kalkulation skaber tryghed om økonomien
ConTech sikrer byggebranchen overblik og tryghed i hele byggefasen. Det gøres gennem en digital og overskuelig håndtering af alle aspekter af byggeprocessen – fra kalkulation, kvalitet- og projektstyring til fakturering. Det kan spare miljøet for unødig belastning, men det kan i lige så høj grad være med til at beskytte  entreprenørerne mod prisstigninger på byggematerialer. Det har branchen oplevet under coronapandemien, hvor der har været færre byggematerialer til rådighed og som konsekvens heraf en markant prisstigning på byggeriet.

Samtidig er EGs værktøjer også med til at gøre både små og store entreprenørers tilbud mere præcise, når det estimerede materialeforbrug og lønydelser nemt beregnes i detaljer. Her hjælper softwaren også med at lære fra projekt til projekt, så der fortsat effektivt opsamles og udnyttes data fra de danske byggepladser – til gavn for økonomien i byggeprojekterne, men også for miljøet, når der spildes mindre.

Gennem indsamling og intelligent brug af data fra byggevirksomheder i hele værdikæden giver EG en sammenhængende og digital løsning, der styrker den samlede branche og hele byggeprocessen. Det er den slags løsninger, der skaber fundamentet for bæredygtigt byggeri.

“Vi kan se, på tværs af byggebranchen, at man gør byggepladserne mere effektive, overskuelige og miljøvenlige, hvis man fra start får implementeret de rigtige softwareløsninger.” siger Magnus Therkildsen, Udviklingschef i EG Construction.

ConTech Lab: Digitale løsninger giver mindre spild
Der er et stort økonomisk og bæredygtigt potentiale i at mindske spild på byggepladsen med digitale løsninger og ny teknologi. Digitale løsninger kan hjælpe med til at få de rigtige materialer i den rigtige mængde på det rette tidspunkt til det rette sted. 

Vi er rigtig stolte af vores løsninger til byggebranchen. De er bygget af fagfolk til fagfolk og findes til alle fag og entreprisetyper. Som jeg ser det, er effekten for vores kunder tredelt; præcise priser i deres tilbud, bedre overblik gennem hele processen og et grønnere produkt.

Mest læste på BusinessReview.dk

br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...