Sponseret indhold

Smart vinduesløfter imponerer på BFA’s arbejdsmiljøtræf

IMG_2819

Af:

Nyheden om Nordic Tech Tools UPCLIMBER – en ny opfindelse der letter arbejdet ved især vinduesopsætning – er nået vidt omkring. Den smarte maskine benyttes lige nu til opsætning af vægfliser i metrobyggeriet ved Sydhavnen. Også Slots- og Kulturstyrelsen har købt en maskine til at montere facadesten på Kronborg Slot i Helsingør. 

Rygtet om den smarte maskines brugsværdi er nu også nået BFA, Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg, der inviterede Jonas Møllenborg, manden bag UPCLIMBEREN, til arbejdsmiljøtræf efteråret 2022. Eventet var en turné over hele efteråret, som dækkede flere af de store byer i Danmark. Her kom de forbi flere af landets tekniske skoler, hvor Jonas kunne vise de unge mennesker, hvordan UPCLIMBEREN kan hjælpe med de tunge løft.

UPCLIMBEREN begejstrer i BFA
– Jeg synes, modtagelsen har været meget positiv. Når man ser UPCLIMBEREN “in action”, ser man, at det er smart. Arbejdstilsynet, som også var med på turnéen, kunne tydeligt se fordelene med UPCLIMBER. Den dækker nemlig en hel konkret udfordring, som de dagligt ser håndværkere kæmpe med. Eventet gav også anledning til at snakke sikkerhed på arbejdspladsen generelt, og om hvordan lærlinge kan stille krav om arbejdsforhold på byggepladsen. Om eftermiddagen kom de lokale håndværkere så forbi. Også her fik vi meget positiv respons, fortæller Jonas begejstret.

Dansk Industri viser interesse
Alt i alt var turneen en succes for Jonas og UPCLIMBEREN, og nu har Dansk Industri også fået interesse i maskinerne. De afholder en konference om sikkerhed og arbejdsmiljø til marts 2023 med titlen: ”DI Arbejdsmiljøkonferencen Bygge og Anlæg 2023”. Her er Jonas inviteret med for at præsentere og vise UPCLIMBEREN frem for de ledende sikkerheds- og arbejdsmiljø-folk i branchen. 

Ville gøre en forskel – og gjorde det
Men hvordan er det overhovedet gået til, at UPCLIMBEREN er kommet til verden? Jonas er uddannet tømrer og bygningskonstruktør og har dertil en merkonom i ledelse. Han arbejdede tidligere som projektdirektør i en mellemstor byggevirksomhed, hvor de i stort set alle deres projekter skiftede mange vinduer og døre. Her blev problemet med håndteringen af vinduer klart for ham. 

– Vinduesmontering er en stor, sikkerhedsmæssig udfordring, da en håndværker ikke må løfte mere end 15-20 kg. tæt ind til kroppen. Jeg kunne tydeligt se, at der var behov for et hjælpemiddel til at håndtere de tunge vinduer fra jorden og op til vindueshullet, fortæller Jonas og fortsætter…

– Jeg ønsker jo kun at have glade folk under mig, og at tingene bliver gjort på en ordentlig måde. I forbindelse med at jeg trak mig ud af min entreprenørvirksomhed, ønskede jeg at starte en ny virksomhed, der fokuserede på hjælpemidler til byggebranchen. UPCLIMBEREN skulle være det første produkt.

– Sideløbende med at jeg drev entreprenørvirksomhed gik jeg i 2012 sammen med udviklingsfirmaet, Lolle & Nielsen Inventions. Sammen med yderligere et par entreprenører begyndte vi at udvikle en forholdsvis enkel maskine. Den skulle frem for alt være nem og intuitiv at håndtere. Udviklingen af hjælpemidler er en lang proces har jeg fundet ud af, og den sidste tilføjelse vi lavede var en fjernbetjening. Det giver ret god mening, da der er otte meter line i maskinen.

JeeBee – byggepladsens terrængående multitrækvogn på el
Udviklingen af UPCLIMBEREN var hårdt arbejde og krævede vedholdenhed. Men det var også enormt givende og gav Jonas smag for mere. Næste projekt som skulle trækkes ind i virksomheden, blev en elektrisk “hund”. Udviklingsvirksomheden Lolle & Nielsen stod bag igen, og Nordic Tech Tools blev inviteret til at komme med inputs undervejs. Resultatet blev en elektrisk hund, som løbende kan ombygges via ”add-ons” alt efter, hvad behovet er.

– Det smarte ved JeeBee’en er, at den kan tilpasses til næsten hvad som helst. Og da den både er elektrisk og terrængående, kan den komme rundt i alle hjørner af byggepladsen, hvor traditionelle trækvogne “hunde” ofte ikke kan komme til, fortæller Jonas.

JeeBee’en er danskproduceret, har en kraftig elmotor og kan løfte op til 240 kg. Batteriet er stort nok til, at man nemt kommer igennem en hel arbejdsdag på en opladning. 

Nordic Tech Tools formål er at kunne levere hjælpemidler der giver håndværkeren en nemmere/bedre hverdag uden at de skal gå på kompromis med deres helbred.

Læs mere på www.nordictechtools.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...