Sponseret indhold

Norlund savværk går en grønnere tid i møde

Savværket Norlund A/S producerer bæredygtigt konstruktionstræ til den danske byggebranche.

Af:

Savværket Norlund A/S har siden 2016 foretaget mange investeringer i mere miljøvenlig produktion. Og de grønne tiltag fortsætter.

Norlund savværk ved Støvring har igennem flere år været FSC og PEFC certificeret som savværk og producerer i dag alene med miljørigtigt træ, der lever op til FSC’s Controlled Wood krav. Savværket producerer bæredygtigt konstruktionstræ til den danske byggebranche.

I 2016 blev Norlund A/S certificeret inden for energiledelse, hvilket har til formål at følge energiforbrug og udpege potentielle områder, hvor det kan betale sig at investere i nyt eller forbedre det eksisterende.

”Formålet er naturligvis at optimere det samlede energiforbrug for en energitung savværksvirksomhed som Norlund A/S og i sidste ende spare energi samt ikke mindst udlede mindre CO2,” forklarer direktør Jørgen Sølvsten Skriver.

100 procent vindenergi

I 2017 skiftede Norlund A/S blandt andet lysstofrør på hele virksomheden, hvilket blev til hele 880 LED armaturer og diverse tidsure, der tilsikrer, at lysene slukkes for eksempel om natten, når der ikke er behov.

I august samme år gik Norlund A/S 100 procent over til at have vindenergi og biobrændsel, der forsyner hele virksomheden på Conradsminde 23. I løbet af andet halvår 2017 skiftede Norlund sine ældre gummigeder ud med to helt nye Volvo L120 og L90, der med nyere forbrændingsmotorer har et markant mindre forbrug.

”Når de skal udskiftes, forventeligt i 2022, bliver de erstattet med el-udgaver.”

CO2-neutral før 2030

”Vi har foretaget optimeringer omkring vores varmeproduktion og igangsat nærmere undersøgelser og forsøg, der har til formål at minimere energiforbruget og optimere tørringen af vores produkter.”

I 2018 kom tiden så til, at Norlund A/S udskiftede alle sine dieseltrucks med 11 stk. helt moderne el-trucks.

”I 2019 og 2020 er vi fortsat med at sætte fokus på potentielle områder, hvor vi kan energioptimere, arbejde med vor grundidé om fortsat at minimere vores miljøbelastning og bruge mindst mulig energi på at producere 1 m3 træ.”

”Vi forventer at være CO2-neutrale før 2030,” siger Jørgen Sølvsten Skriver.

FAKTA

              Norlund ejes i dag af Nørlundfonden, der udover savværksdrift ejer Nørlund Slot og driver 2100 ha skov og landbrug.   

Læs evt. mere på www.noerlund.dk

Vi forventer at være CO2-neutral før 2030

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...