Sponseret indhold

GSV: Fremtidens byggeri er klimavenligt

Af:

I Danmark står bygninger, broer og veje for 30 % af den samlede CO2-udledning og 10 % stammer alene fra anlægsprocessen og i produktionen af byggematerialer. Det tal arbejder landets største udlejer af entre­prenørmaskiner og materiel, GSV, målrettet på at reducere. Derfor gentager GSV succesen, når de igen sætter bæredygtigt byggeri på den internationale dagsorden med konferencen “Fremtidens Byggeri 2021”.

GSV har høje ambitioner på byggebranchens vegne, når det gælder den grønne omstilling. Bygge- og anlægsbranchen er en del af de 13 klimapartnerskaber, og branchen har allerede søsat flere grønne initiativer. Det samme har GSV, som er godt i gang på rejsen mod meget mindre CO2. GSV starter derfor ikke et grønt initiativ, men fortsætter og støtter den gode udvikling, som branchen, og GSV selv, har igangsat. 

Som Danmarks største udlejer til landets byggepladser, mener Dan O. Vorsholt, CEO i GSV, at de har et særligt ansvar for, at den bæredygtige byggeplads bliver nemmere for landets entreprenører at vælge til:

”Det er ingen hemmelighed, at CO2-udledning­en er stor i vores branche – men det er også vigtigt at understrege, at vores branche tager opgaven på sig, hvor flere grønne tiltag er sat i gang og andre venter i pipelinen. I GSV tror vi på, at hvis vi omlægger vores byggevaner og bruger miljøvenlige maskiner og materiel, så kan vi skabe fossilfrie byggepladser inden for få år. Derfor har vi investeret massivt i grønne maskiner og digitale løsninger i 2020, og derfor fortsætter vi med den samme agenda, når vi samler branchen til at diskutere fremtidens byggeri igen i år,” siger Dan O. Vorsholt.

GSV vinder bæredygtighedspris ved European Rental Awards 2020

Da GSV åbnede dørene til den første ”Fremtidens Byggeri” i 2019 deltog mere end 350 beslutnings­tagere fra bygge- og anlægsbranchen i debatten om den grønne omstilling. Deltagerne blev samtidig præsenteret for de nyeste el- og batteridrevne maskiner og andre klimavenlige tendenser i branchen af GSVs leverandører. Maskiner, som er støjsvage, og som er udviklet til at udlede mindst muligt CO2. ‘Fremtidens Byggeri’ blev en succes i industrien, men blev også internationalt anerkendt. I 2020 modtog GSV nemlig prisen “Best Sustaina­bility Project” ved European Rental Awards 2020.

“Den pris betyder rigtig meget for os, for den giver os et rygstød til at gøre “Fremtidens Byggeri 2021” til en ligeså stor succes den 2. september 2021. Vi modtog prisen fra vores kollegaer rundt om i Europa, fordi vi sætter fokus på den grønne omstil­ling i hele industrien, hvilket understreger, at vores industri er klar – og at vores branche gerne vil blive ved med at flytte og forbedre sig. Det er vi glade for,  for vi ved godt, at GSV ikke kan gøre en stor forskel alene. Vi har brug for, at vores kunder efterspørger de miljøvenlige maskiner, men det gør de jo kun, hvis de kan se, at de maskiner er ligeså gode, eller ligefrem bedre, end de ‘gamle’ diesel­hakkere. Den udvikling er der kommet fart i,” siger Dan O. Vorsholt.

Den næste “Fremtidens Byggeri” afholdes den 2. september i år, hvor anerkendte oplægsholdere fra branchen og det politiske spektre diskuterer klima og grøn omstilling. Leverandørerne viser igen de nyeste og grønne maskiner og materiel, der kan bidrage til ambitionen om den fossilfrie byggeplads. 

“Når vores leverandører udvikler klimavenligt materiel, jamen så er vi også klar til at investere i det, så det kan komme vores kunder til gavn. For vi tror fuldt og fast på, at den fossilfrie byggeplads kan blive en realitet indenfor fire til fem år – og uden at det bliver dyrere eller dårligere for entreprenørerne,” slutter Dan O. Vorsholt.

GSV Materieludlejning A/S

Baldersbuen 5, 2640 Hedehusene

+45 70 12 13 15, www.fremtidensbyggeri.dk

“...hvis vi omlægger vores byggevaner og bruger miljøvenlige maskiner og materiel, så kan vi skabe fossilfrie bygge­pladser inden for få år.”

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...