Sponseret indhold

Digitalisering er vejen til en grønnere byggebranche

Af:

Når GSVs maskiner snurrer på de danske byggepladser, bliver brugen monitoreret og analyseret. På den måde kan GSVs kunder bruge maskinerne mere effektivt og spare CO2. Den digitale effektivisering har sparet GSV for indkøbet af 1.000 nye maskiner, og det er en kæmpe fordel for både klima og pengepung.

GSVs administrerende direktør Dan O. Vorsholt har blæst til digital kamp mod maskiner, der står stille. Derfor bliver maskinerne i GSV chippet og monitoreret digitalt, så GSV og kunderne har et præcist overblik over, hvor meget og hvordan maskinerne bliver brugt.

”Maskiner skal ikke fyre husleje af hos entreprenør- erne, men bruges optimalt. Tidligere har det været svært at få det fulde overblik, og derfor så vi alt for ofte, at maskinerne stod stille, hvilket er spild af penge for entreprenørerne. Men det betød også, at vi skulle købe flere maskiner, end der reelt er brug for,” siger Dan O. Vorsholt.

Digitalisering sparer indkøb af 1.000 maskiner
GSV har digitaliseret og effektiviseret sine interne processer, hvilket har gjort, at virksomhedens maski- ner nu bruges mere effektivt. Faktisk er tiden, hvor maskinerne står på værksted eller bliver klargjort, faldet fra 16 procent helt ned til otte procent. Effektivi- seringen svarer til en kapacitet på 1.000 maskiner, som GSV således ikke behøver at indkøbe.

”Vi giver vores kunder mulighed for at danne sig et digitalt overblik, som medfører markant færre ledige dage og en langt bedre udnyttelse af det materiel, vi allerede har. Det giver også os som udlejer et bedre overblik, så kunderne får præcis de maskiner, de skal bruge, når de skal bruge dem”, siger Dan O. Vorsholt.

Deleøkonomien skal vi skubbe til, fordi vores udlejningsmaskiner bliver udnyttet langt mere optimalt, end entreprenørerne selv kan udnytte deres egne maskiner. Alene det giver en kæmpe gevinst for industrien og CO2-regnskabet. Det betyder, at GSVs kunder kan følge maskinerne digitalt – enten på web eller app – og bl.a. se, hvor maskinerne befinder sig, hvordan de kører, og hvor meget de påvirker miljøet.

Mere effektivitet er klimavenligt
GSV er netop gået i luften med næste skridt i digi- taliseringsrejsen: Kunderne får via GSVs dashboard “Mit GSV” blandt andet mulighed for at dokumen- tere deres egen CO2-påvirkning til f.eks. CSR- og årsrapporter samt se, hvor længe deres lejede materiel har stået stille. På den måde får kunderne et bedre datagrundlag for at afmelde tidligere og spare penge.

”Det er nu blevet muligt at dokumentere vores kunders aktuelle forbrug og dermed er der mulighed for at planlægge besparelser – både i CO2 regn- skabet og på de samlede driftsomkostninger. Fokus på bæredygtige løsninger på byggepladsen skal dokumenteres, og det skal vi hjælpe med”, forklarer Dan O. Vorsholt.

Deleøkonomi er vejen frem
Generelt er tendensen i byggeindustrien, at entre- prenører og ejendomsudviklere gerne vil arbejde mere bæredygtigt. Det skal GSV kunne supportere, mener Dan O. Vorsholt, som oplever en stor interesse for den mere miljøvenlige tendens, hvor man lejer maskiner i stedet for at eje dem.

Deleøkonomien skal vi skubbe til, fordi vores udlejningsmaskiner bliver udnyttet langt mere optimalt, end entreprenørerne selv kan udnytte deres egne maskiner. Alene det giver en kæmpe gevinst for industrien og CO2-regnskabet.

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...