Sponseret indhold

Digital udlejning gør byggepladsen grønnere

Jan Parsum_Jens Abildgaard_3

Af:

Landets største udlejningsvirksomhed, GSV, har digitaliseret udlejningen, så byggepladserne kan arbejde mere effektivt med så få lejedage som muligt, bestille det rigtige materiel til opgaven og gøre byggepladserne grønnere.

De danske byggepladser kan udnytte materiellet mere optimalt; da for mange maskiner står stille, hvilket fordyrer processerne. GSV har digitaliseret udlejningsprocessen, så aktørerne på byggepladserne kan optimere og effektivisere arbejdet og online booke det relevante materiel, som løser opgaven. 

Det digitale værktøj, der leveres både som app og webløsning, gør det muligt for kunderne at bestille, afmelde, fejlmelde og i det hele taget have det fulde digitale overblik over det indlejede materiel på byggepladsen. 

”Vi vil gerne skabe transparens og bidrage til at gøre branchen mere omkostningsbevidst ved indlejning af materiel. Derfor har vi udviklet en digital løsning, hvor kunderne kan se præcist, hvilket udstyr de har brug for, hvad det koster, og hvor meget de bruger maskinerne i den periode, de lejer dem. Værktøjet gør det enkelt for kunderne at bestille materiel til tiden,” siger Dan Vorsholt, der er adm. direktør hos GSV.  

En optimering af branchen
Det digitale værktøj er et led i den udvikling, branchen går igennem, med mere fokus på miljø og effektivisering. Ved at digitalisere processerne er GSV med til at trække branchen i en retning, hvor det ikke længere handler om at leje maskiner ud så længe som muligt, men så effektivt som muligt.  

Der er også en gevinst for GSV i at motivere kunderne til at effektivisere arbejdet på byggepladsen.

”Vi er ikke interesseret i, at materiellet står stille; det skal ud at arbejde. Vi udvikler i et højt tempo vores digitale løsninger, som kommer til at gavne både kunderne og os selv. En af de mange ting, vi udvikler for tiden, og som kommer vores kunder til gode, er, at når en maskine ikke har været brugt i 24 timer, sender systemet en besked til kunden, som så kan vælge at beholde eller afmelde maskinen. På den måde støtter vi kunderne til kun at have materiellet i den periode, de ønsker. Den løsning er snart på trapperne. Værktøjet bidrager derved også indirekte til, at vi har den mest effektive, strømlinede og moderne flåde,” fortæller Dan Vorsholt.

Når kunderne bliver mere bevidste om brug af maskinerne, betyder det samtidigt, at de kan reducere lejedagene. Det gavner hverken miljøet eller økonomien at have flere stykker af samme type materiel, hvis halvdelen af maskinerne holder stille det meste af tiden – Udnyttelsen er generelt for lav på tværs af branchen. Digitaliseringsværktøjet giver det fulde overblik og motiverer derved også byggepladserne til at tænke mere grønt.

I de perioder, hvor GSV har meget materiel hjemme, hvilket overvåges 24/7 internt, så vil GSV give ekstra rabat til kunderne, så maskinerne kan komme ud at arbejde på byggepladserne, da det handler om effektivt og udnyttelse, både hos kunderne og hos GSV.

Den digitale rejse
Hos GSV udvikler og optimerer de værktøjet kontinuerligt, så udlejningsgiganten kan blive ved med at være førende på teknologien med fuldt ud integrerede løsninger.

”Vi er på en digital rejse, hvor vi konstant skal optimere forretningsgangene – både internt og eksternt. Derfor udvikler vi kontinuerligt det digitale værktøj til byggepladsen, så vi kan tilbyde endnu flere integrerede løsninger, og der er meget spændende på vej,” siger Dan Vorsholt. 

Følg med i maskinernes CO2-aftryk
Byggeriet står for 40% af CO2-udledningen, og fra næste år lancerer GSV endnu en feature til det digitale værktøj, så kunderne kan se, hvor meget CO2 maskinerne fra GSV udleder på byggepladsen.

”Værktøjet kan bidrage til at gøre byggepladserne endnu grønnere, hvilket der er skærpet fokus på i fx Københavns Kommune, der vil være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025,” fortæller Dan Vorsholt.

På de københavnske byggepladser alene udledes omkring 80.000 tons CO2 fra maskinerne årligt. Det svarer til den årlige udledning fra omkring 33.000 københavnere. 

Maskiner på el
Det grønne islæt afspejles også i flåden hos GSV, der gennem de senere år har investeret markant i de mindre batteridrevne maskiner som gravemaskiner og lifte. Hos GSV ser de gerne, at udviklingen går endnu hurtigere. Dan Vorsholt opfordrer derfor kunderne til at følge med i de mange muligheder, der findes inden for el- og batteridrevet materiel.

”At gøre byggepladserne grønnere er en fælles opgave, hele branchen er på. Vi vil gerne have endnu flere med, hvis klimasikringen virkelig skal flytte sig,” siger Dan Vorsholt, der også efterlyser, at f.eks. det offentlige stiller flere grønne krav i de klassiske udbud – og gerne krav som rent faktisk kan overholdes,” siger Dan Vorsholt med et smil. 

FAKTA

GSV er Danmarks førende materieludlejer med materiel til alle bygge- og anlægsopgaver.

Uanset om det drejer sig om småt håndværktøj til en mindre byggeopgave eller de helt store maskiner, der skal i brug, når Danmarks motorveje, broer og metroer anlægges

Læs evt. mere på www.gsv.dk

Vi vil gerne skabe transparens og bidrage til at gøre branchen mere omkostningsbevidst ved indlejning af materiel. Derfor har vi udviklet en digital løsning

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...