Svanemærkede boliger ved Amager Strand

Af:

Louise og Julie Witting har bygget et af Københavns mest bæredygtige byggerier direkte ved Amager Strand. Det svanemærkede projekt hedder Havglimt og rummer 85 lejligheder.

Svanemærkningen gennemsyrer hele bygningen og skaber både et godt indeklima og lave forbrugsomkostninger.

Der findes ikke mere end godt en håndfuld svanemærkede byggerier i København, men dette efterår er et nyt kommet til. Det hedder Havglimt og ligger direkte ved Amager Strand, hvor beboerne til de 85 boliger så småt er ved at flytte ind. Bag projektet står søstrene Louise og Julie Witting, der fra starten af havde en vision om et bæredygtigt byggeri i de naturskønne områder.

“Både min søster og jeg er blevet forældre indenfor de seneste år, og det sætter jo nogle tanker i gang i forhold til, hvad man efterlader til sine børn. Derfor har vi været særligt optaget af miljø og bæredygtighed, så vi er rigtig stolte af, at Havglimt er blevet et svanemærket byggeri”, forklarer Louise Witting.

Helt konkret betyder svanemærkningen, at der er tale om et grønt byggeri med et lavt energiforbrug, og at byggematerialerne er nøje udvalgt for at opnå det sundeste indeklima.

Med naturen som inspiration
Havglimt ligger blot 10 min fra Kongens Nytorvs og Københavns pulserende byliv, men placeringen ved Amager Strand og udsigten over Øresund bringer naturen helt ind i stuerne.

“Hele projektet startede med beliggenheden. Jeg har været en del på Amager og elsker naturen herude, så da vi fik muligheden for at købe grunden i første række til vandet, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle lave et helt særligt byggeri. Vi har tænkt Havglimt som en oase, der skal danne baggrund for alle livets gode stunder”, siger Louise Witting.

Naturen har spillet en afgørende rolle i hele projektet

Frugt året rundt i gårdhaven
Og ordet oase skal faktisk forstås bogstaveligt, for det grønne gårdmiljø er blevet en helt central del af Havglimt. Her finder du flere forskellige typer haverum, og det hele er designet sådan, at der er spiselige frugter og bær hele året rundt.

“Det skaber en helt anden oplevelse, at man kan tage sine børn eller børnebørn med ned i gården og plukke æbler eller brombær. Vi håber også, at det kan være med til at skabe en fællesskabsfølelse blandt beboerne. Vores bedstefar sagde altid, at ‘en god snak får man bedst over et æble’, så det håber vi kommer beboerne til gode. Der er i øvrigt forbavsende lidt svanemærket byggeri i København, men der er stor respekt for svanemærket, og især børnefamilier går målrettet efter det. I fremtiden vil det helt sikkert vinde mere frem”, siger Louise Witting.

Der er i skrivende stund få lejligheder tilbage i Havglimt, så hvis du er interesseret, skal du ikke vente for længe.

Se mere på

www.havglimt.com

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Målet med svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. 

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Armaflex_ isolering mod kulde
Teknisk isolering – den hurtigste vej til besparelser 

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...