Rene linjer fra Skovby

Af:

Skovby Møbelfabrik holder traditionen for godt, dansk møbeldesign i live, bl.a. med den seneste møbelkollektion, #800-serien. Den minimalistiske, fleksible og alsidige stoleserie produceres lokalt og efter bæredygtige principper.

Det er ikke nogen hemmelighed, at meget dansk møbeldesign har rykket produktionen ud af landet i løbet af den sidste generations tid. Men i den lille by Skovby mellem Aarhus og Silkeborg ligger et vidnesbyrd om, at der stadig designes og produceres danske møbler af høj kvalitet herhjemme.

Uafbrudt i 86 år har Skovby Møbelfabrik nemlig fremstillet træmøbler til kunder i ind- og udland, og den seneste kollektion er et glimrende eksempel på den minimalisme og fleksibilitet, der altid har været et adelsmærke for dansk møbeldesign.

800-serien giver mange muligheder
Den nye stoleserie består af en counterstol, en barstol og en række forskellige spisebordsstole. Som så ofte før er serien designet af Per Hånsbæk, der har arbejdet tæt sammen med Skovby Møbelfabrik i mere end 30 år.

”Under designprocessen var mit formål og vision at skabe en unik formet finérskal, som skulle danne udgangspunkt for #800-serien. Jeg ville lave noget med lidt ’kant’. En form der skiller sig ud blandt det enorme udvalg af skalstole på markedet. Resultatet er en tiltalende geometrisk form med markante linjer, som overrasker dig fra alle vinkler”, siger Per Hånsbæk.

Serien afspejler desuden et ønske hos forbrugerne om at kunne tilpasse og individualisere deres møbler, hvorfor alle modeller fås i forskellige sorter og finishes, bl.a. eg, wengé og valnød. Samtidig kan stellet leveres i krom eller sort stål, og endelig kan du også selv bestemme, om du vil have sæderne polstret med enten stof eller læder.

Snedkermøbler siden 1933
Skovby Møbelfabriks historie begyndte tilbage i 1933, da den unge, talentfulde snedker Thorvald Rasmussen startede en mindre møbelproduktion i sin mors hjem i Skovby. Senere videreførte hans søn Villy familiefirmaet, og i dag er det tredje generation i form af Thorvalds børnebørn Preben og Jørgen Rasmussen, der driver virksomheden.

“Vi kan med stolthed sige, at vi arbejder hårdt og passioneret hver dag for at videreføre traditionerne inden for dansk design. Gennem årene har vi uddannet mere end 250 mænd og kvinder inden for møbelproduktion, og med bl.a. en fleksibel seniorpolitik og et konstant flow af omkring 10 lærlinge, værner vi om vores kerneværdier, samtidig med at vi investerer i fremtiden og nye talenter”, forklarer Preben og Jørgen Rasmussen.

Bæredygtighed sikres ved lokal produktion
Det er også vigtigt for brødrene Rasmussen at sikre en bæredygtig produktion, og det gør man bl.a. ved udelukkende at anvende træ fra bæredygtige skove og udnytte alt overskudstræ, ligesom man løbende investerer i energibesparende maskineri og teknologi.

“Vi stræber efter altid at skabe kvalitetsprodukter, der holder hele livet og kan genanvendes og genbruges, igen og igen. Træ er levende, naturligt, vedvarende og varmt, og det er omdrejningspunktet for alle vores produkter. Bæredygtighed er generelt en vigtig del af vores virksomhed, og vi ønsker at tage hensyn til mennesker, materialer og naturen”.

Se alle nyhederne og find din
nærmeste forhandler på

www.skovby.com

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...