Sponseret indhold

Naturen som inspiration

Encore er en klassisk skandinavisk sofagruppe, hvor siderne er skabt

Af:

Vi tænker mere og mere på naturen, når vi indretter os. Møbler skal produceres bæredygtigt, og designet skal være inspireret af naturen. Se blot danske Cane-lines nyhedskollektion for i år.

Der er sket en stor udvikling i udbuddet af havemøbler de senere år. Hvor det engang var helt normalt at se hvide plastikmøbler på de danske terrasser, er mange i dag meget mere kræsne i forhold til design og komfort, når udemøblerne skal vælges. Det mærker man tydeligt hos den danske producent Cane-line.

I 30 år har man skabt langtidsholdbare udemøbler i skandinavisk design og ud fra en holdning om, at stilen og kvaliteten skal kunne matche de indendørs designermøbler. Og ligesom stilen indendørs går mod naturinspiration, er Cane-lines kollektion i år også stærkt inspireret af naturen, forklarer direktør Brian Djernes:

“Tendensen går mod organiske former, farver og strukturer, og det har vi udnyttet til fulde i vores nyhedskollektion, hvor mange af elementerne er designet, så de nærmest går i ét med naturen. Og som altid kan alle dele mikses og matches, fordi alt passer sammen i fx højde og farvetoner”.

De nye udgaver af Nest er en videreudvikling af Cane-lines rattan-møbler (beregnet til indendøre). Her i fiber, så de kan tåle udelivet året rundt. Pris fra 5.799 kr.

Møbler med omtanke
Og der er ikke blot tale om en overfladisk inspiration fra naturen, for produktionen hos Cane-line er indrettet med omtanke for både miljø og den lokale arbejdskraft. Størstedelen af produktionen ligger i Indonesien, fordi det er her, man har den største erfaring med at skabe de flettede strukturer, som er en central del af mange af Cane-lines møbler.

“Miljøhensyn og social ansvarlighed har altid været en del af vores DNA. I dag anvender vi den indonesiske stats certificering af bæredygtigt træ, SVLK. Vi er miljøcertificeret i forhold til ISO 14001, og så arbejder vi ud fra SMETA-certificeringen på området for social ansvarlighed”, siger Brian Djernes.

Lang levetid
Når Cane-line skaber indendørs møbler, anvender man bl.a. rattan, som er en naturlig plantefiber, der kan flettes og giver et varmt og organisk udtryk. Det går dog ikke til udemøblerne, fordi rattan ikke kan holde til at stå ude i regnen.

Derfor har man til dette års kollektion udviklet en fiber, der ligner rattan til forveksling, så man kan få det helt naturlige look på terrassen. Fiberen er både UV-resistent og kan tåle vand. Andre materialer er fx keramik til bordplader og aluminium til stel. Tilsammen giver det vejrbestandige møbler, der kan tåle at stå ude året rundt og med minimal vedligehold.

”Et møbel fra Cane-line er skabt til at holde længe. Derfor giver det også mening for os at arbejde i tidsløse former og farver, man kan have daglig glæde af i mange år – hvilket i sidste ende også er bedre for miljøet”, mener Brian Djernes.

I år har der desuden sneget sig en del teaktræ ind i kollektionen, og ligesom med flet i fiber er der tale om et materiale, der kan tåle det danske vejr.

”Vi anvender udelukkende langsomtvoksende teak, for det giver den bedste kvalitet. Vores teakmøbler kan stå ude i mange år, uden at du behøver at give det så meget som en dråbe olie. Og så har det en dejlig, naturlig glød, der binder møblerne sammen med omgivelserne udenfor. Teak patinerer i en flot lysegrå farve, mens hvis man foretrækker den gyldne glød, kan man oliere det engang imellem”.

Det skal være nemt
Det er en helt grundlæggende del af Cane-lines filosofi, at man skal have så lidt arbejde med sine havemøbler som muligt. Derfor har man også udviklet en serie hynder, der kan tåle både vand og sol uden at mugne eller misfarves. Alt sammen uden at gå på kompromis med komforten.

“De fleste af os har en travl hverdag, og hvis der er noget, vi ikke har lyst til at bruge tid på, så er det at vedligeholde vores havemøbler – eller bruge energi på at hente hynder ind fra regnen for så at lægge dem ud igen i godt vejr. Det skal simpelthen være så nemt som muligt for forbrugeren”, siger Brian Djernes.

Vores teakmøbler kan stå ude i mange år, uden at du behøver at give det så meget som en dråbe olie

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål

Du kan se meget mere til sæsonens nyheder på www.cane-line.dk

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...