Møbelhåndværket lever i Skovby

Brødrene Jørgen og Preben Rasmussen driver i dag familiefirmaet Skovby Møbelfabrik.

Af:

Den danske tradition for produktion af snedkermøbler af høj kvalitet holdes i live hos Skovby Møbelfabrik, der på tredje generation drives som en familievirksomhed.

Det nye skrivebord #130 har mange funktionelle features og et Bauhaus-inspireret stålstel.

Danmark har i snart hundrede år været kendt for godt design og møbelhåndværk af høj kvalitet. Men der er efterhånden ikke så mange steder tilbage i landet, hvor selve snedkerhåndværket stadig holdes i live.

Ét af de steder er dog Skovby Møbelfabrik, der ligger i Galten lidt uden for Aarhus og forrige år kunne fejre 85 års jubilæum med ubrudt møbelproduktion.

“Vi har mange gode og dygtige medarbejdere i Danmark, og det er deres viden, der er grundstammen i virksomheden. Derfor er det rigtig vigtigt at beholde produktionen og arbejdspladserne her i Danmark. Vi har konstant fokus på udvikling og moderne teknologi, men omdrejningspunktet er altid det gode håndværk og de kendte danske snedkertraditioner”, forklarer brødrene Preben og Jørgen Rasmussen, der driver Skovby Møbelfabrik som 3. generation af familiefirmaet.

Vi finder træet i hele verden, men størstedelen kommer fra bæredygtige danske og
centraleuropæiske skove

Bæredygtighed i centrum
Ved at holde produktionen i landet er det også nemmere for Skovby Møbelfabrik at fremstille møblerne i tråd med de bæredygtige principper, som ligger brødrene Rasmussen på sinde.

“Træ er levende, naturligt, vedvarende og varmt, og det er omdrejningspunktet for alle vores produkter. Vi finder træet i hele verden, men størstedelen kommer fra bæredygtige danske og centraleuropæiske skove. Bæredygtighed er generelt en vigtig del af vores virksomhed, og vi ønsker at tage hensyn til mennesker, materialer og naturen”.

Fleksibelt møbeldesign
Skovbys møbler er kendetegnet ved fleksibilitet og tidløst design. Bag mange af disse designs står arkitekt Per Hånsbæk, der i mere end 25 år har kreeret møbler for Skovby.

Hånsbæk har, med lige dele passion for materiale og funktionalitet, udviklet en lang række patenterede spisestuemøbler – bl.a. det runde bord #33, der med et snuptag kan udvides i tre retninger ved at dreje på en skive under bordet og dermed giver plads til 9 personer.

Dette populære bord imødekommer forbrugernes ønske om fleksible møbler, der kan tilpasses og individualiseres efter behov. Samme tendens karakteriserer Skovbys 2019-kollektion, som byder på mange materiale- og kombinationsmuligheder.

Se alle nyhederne og find nærmeste forhandler på

www.skovby.com

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...