Hammerslag

Af:

Der er ingen krise i branchen for luksuriøse vintageure. Dette års internationale auktioner viser, at priserne på de helt exceptionelle ure bare stiger og stiger. Her får du nogle af højdepunkterne fra sommeren hos henholdsvis Phillips og Sothesby’s.

Phillips i førersædet
Auktionshuset Phillips er nok verdens førende, når det gælder eksklusive vintageure. Phillips afholder auktioner flere steder i verden, bl.a. Geneve, New York og her i juli måned i Hong Kong, hvor man solgte 263 af de 266 udbudte ure og opnåede en samlet omsætning på 14 mio. US$. Thomas Perazzi er leder af Phillips’ ur-afdeling i Asien, og han forklarede interessen således:

“I år har vi set overraskende stor international deltagelse ved vores auktioner. På auktionen i Hong Kong var der bydere fra 50 lande, der enten var til stede fysisk, via telefonen eller online, hvor hele 1.200 fulgte med – det er det højeste antal online bydere, vi nogensinde har set ved en asiatisk auktion”.

Sothesby’s følger trop
Også det store auktionshus Sothesby’s har fået øjnene op for potentialet i armbåndsure, og ved sommerens auktion – der pudsigt nok også lå i Hong Kong – opnåede man en samlet omsætning på 15. mio. US$, hvilket bringer årsomsætningen for vintageure op på hele 40 mio. US$. Sam Hines, der er leder Sothesby’s urafdeling, udtalte:

“Vi er glade for at se et stærkt urmarked i Asien. Vi oplevede en intens budkrig på et Rolex Lapis Lazuli Daytona, der endte med at gå seks gange over vurderingen, og derudover opnåede vi exceptionelt fine priser på en stribe moderne emner fra nogle af de uafhængige mærker. Det er dermed tydeligt, at der er stor efterspørgsel på luksusure, selv i disse krisetider”.

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...